Sopranolar dizisi ödülle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Sopranolar dizisi ödülle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 00:00

Amerikan televizyon endüstrisinin en büyük ödülü olan Emmy’nin 59’uncu sahipleri belli oldu.

Drama dizisi dalında Türkiye’de de büyük ilgiyle izlenen "Sopranos" en iyi dizi, en iyi senaryo ve yönetmen ödüllerini aldı. "Boston Legal"deki rolüyle James Spader en iyi erkek oyuncu, Sally Field "Brothers and Sisters"taki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçildi.

EKRANLARA veda eden Amerikan mafya draması "Sopranolar", ABD televizyon endüstrisinin en önemli ödülü olan Emmy ödüllerini topladı. Son sekiz yılın çok beğenilen ve haziranda sona eren dizisi, "en iyi drama"dan başka, "en iyi senaryo" ve "en iyi yönetmen" ödüllerini de aldı, ancak oyunculuk kategorilerinde hiçbir ödül alamaması şaşırtıcı oldu.

Sahipleri önceki gece Los Angeles’ta düzenlenen törenle belli olan 59. Emmy Ödülleri’nde "Boston Legal" dizisindeki rolüyle James Spader "en iyi erkek oyuncu", Sally Field "Brothers and Sisters"deki başarısıyla "en iyi kadın oyuncu" oldu. Drama dizileri dalında Terry O’Quinn "Lost"daki rolüyle "en iyi yardımcı erkek oyuncu", Katherine Heigl da "Grey’s Anatomy"deki rolüyle "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne layık görüldü. Alan Taylor "Sopranos" ile "en iyi yönetmen" ödülünü aldı.

komedi dizisinde ise "30 Rock", "en iyi dizi", Ricky Gervais, "Extras" ile "en iyi erkek oyuncu" eçildi. America Ferrera, "Igly Betty"deki rolüyle "en iyi kadın oyuncu", Jeremy Piven, "Entourage" ile "en iyi yardımcı erkek oyuncu", Jaime Pressly "My Name is Earl" ile "en iyi yardımcı kadın oyuncu" oldu. "Ugly Betty"nin yönetmeni Richard Shepard da "en iyi komedi dizisi yönetmeni" seçildi. Televizyon filmi dalında "Bury My Heart at Wounded Knee" ise "en iyi televizyon filmi" dalında ödüle layık görülürken, mini dizi alanında ödülü "Broken Trail" aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!