Sonbaharın makyaj kodu: DRAMA

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharın makyaj kodu: DRAMA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 01:00

Güzellik kavramı hızla değişiyor, her yıl farklı tarzlar “güzel” kabul ediliyor. Son dönemde vahşi, savaşçı, gotik tarzı benimseyen kadınların yükselişine tanık olmuştuk; siyah ojelere, kan kırmızı rujlara gözümüz iyice alışmıştı. Sonbaharda ise başrolde drama var... Gelin yeni sezonun makyaj trendlerine birlikte göz atalım.

Haberin Devamı

Buğulu gözler           

Sıcaklar kavurmaya devam etse de sonbahar adım adım yaklaşıyor. Ve sonbahar renkleri makyaj paletlerinde kendini yavaş yavaş gösteriyor.

Önümüzdeki sezon fardan ojeye pek çok kozmetik ürününde doğal renkler ve toprak tonları öne çıkacak. 2010 kış couture şovlarının ve hazır giyim koleksiyonlarının ortak noktası, makyajın asla kıyafetin önüne geçmemesi...

Gözler kahve, taba, bej, bakır ve gri tonları ile belirginleştiriliyor, daha büyük ve çekici görünmeleri için de far göz kenarlarına yayılarak etkisi artırılıyor.

Özellikle abiye kıyafetlerle kullanmanızı önerdiğim bir tarz var: Kahve ve bakır tonlarındaki farla yapacağınız çerçevenin ardından koyu gri ve siyah farla gölge vererek gözlerinizi daha iri, bakışlarınızı daha buğulu gösterebilirsiniz..

Sonbaharın makyaj kodu: DRAMA


Chanel kırmızısı

Kırmızı ruj geçtiğimiz sezona nazaran daha geri planda... Buna rağmen kırmızıdan vazgeçmeyen modacılar da var... Örneğin Karl Lagerfeld... Lagerfeld, kırmızının tonunu hafif koyulaştırarak kullanmayı tercih eden tasarımcıların başında geliyor.

Ama böylesine çarpıcı bir ruj seçecekseniz, göz makyajının mutlaka hafif olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Takma kirpikler

Uzun ve kıvrık kirpikler kadını çok daha dişi gösteren bir detay... Öyle ki takma kirpik takviyesi yaptığınızda, far sürmenize gerek bile kalmıyor. Yalnızca bir eyeliner ile makyajınızı tamamlayarak etkileyici gözlere ve bakışlara sahip olabilirsiniz.

Gençlik iksiri

Yeni sezonun en gözde makyaj tarzlarından biri de minimal makyaj... Bu trend, özellikle daha genç ve doğal görünmeyi arzu eden kadınlar için ideal... Tabii bu noktada giyeceğiniz kıyafet ve ten renginiz de belirleyici rol oynuyor.

Günlük hayatta taze bir görüntü için ideal olduğunu düşündüğüm bu seçenekte yapmanız gereken, cildinizi parlak gösterecek bir fondöten üzerine pembe allık sürmek, sonra da makyajı toprak tonlarını kullanarak hafif bir göz makyajı ile tamamlamak... Bu şekilde çok daha genç ve ışıl ışıl görüneceğinize emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni sezon için parfüm önerileri

Haberin Devamı

Karakterimizi ve tarzımızı ifade etmemizde, kıyafetlerimiz kadar seçtiğimiz parfüm de etkili... Dışarıdan bakıldığında basit bir seçim gibi gözükse de aslında doğru parfümü bulmak aslında son derece zor... Çünkü parfümün teninizle uyumu, saatler sonra nasıl bir değişime uğradığı çok önemli... Eğer sonbahara doğru parfümünüzde bir değişiklik yapmak, yeni bir auraya bürünmek istiyorsanız, aşağıdaki seçeneklere mutlaka bir göz atın... ışte 2010 sonbaharının en yeni parfümleri...


Daphne Guinness, şüphesiz dünyanın tarzıyla en çok dikkat çeken kadınları listesinde üst sıralarda... 1967 doğumlu, üç çocuk annesi Daphne, şimdiye kadar pek çok gazete ve dergide, sahip olduğu geniş couture koleksiyonu ve ilham veren tarzıyla yer aldı... şimdi ise Comme des Garcons işbirliğiyle hazırladığı, kendi adını taşıyan parfümüyle gündemde...

Daphne Guinness’in kendini, karakterini ifade ederken kullandığı “tezatların mücadelesi” olarak tanımladığı parfüm acı portakal, yasemin, gül, tütsü, kehribar ve vanilya aromaları içeriyor. Sonuçta da ortaya zengin aromalı ve Dephne kadar enteresan bir koku çıkıyor. Özellikle asi ve fark yaratmayı seven kadınlara hitap eden parfüm 4 Eylül’de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Raflarda bir başka yeni koku da John Galliano imzası taşıyan EDT... Menekşe ve Karnal gülü esansları ile hazırlanan parfüm, sürpriz ve duygusallık katması için dokunmuş misk ile harmanlanmış. 1940’lı yılların kadınlarını anımsatan koku, orta notalarındaki oris ve gül ile dişiliği öne çıkarırken, aynı zamanda ıngiliz kimliğini de eğlenceli bir çiçek buketiyle sunuyor.

Ve işte gençlik iksiri arayanlara, enerjik ve iddialı yaşamayı sevenlere özel bir koku: Dsquered tarafından hazırlanan She Wood Woman... Son derece heyecan verici ve çekici bu koku, doğanın tüm tatlarıyla bitki özü ve ağacın zarif uyumunu ortaya koyuyor, size özgürlüğün kapılarını aralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!