Sokak yemeği fiyatına altınlı-gümüşlü somon

Güncelleme Tarihi:

Sokak yemeği fiyatına altınlı-gümüşlü somon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

İstanbul’daki The Marmara Taksim Oteli kabuk değiştirdi. Mimarinin dahi ismi Dan Kwan tarafından girişi, lobisi ve bazı salonları yenilendi. Yenilenen bölümler arasındaki Tuti Restaurant ise otelin gözbebeği. A plus lezzetler ‘sokak fiyatı’ konseptiyle sunuluyor

Taksim’deki The Marmara oteli ünlü mimar Dan Kwan tarafından baştan yaratıldı. Otelin yenilenen bölümleri arasında Tuti Restaurant da bulunuyor. Dan Kwan’ın tasarımında Türk motiflerini ve kültürünü ön plana çıkardığı restoran açık mavi ve ahşabın hakim olduğu bir dekorasyona kavuştu. Kahverengi maskülen kaliteyi, altın yüksek kaliteyi, mavi sağlığı ve siyah da gizemi yansıtıyor. Kwan bu renklerle konukların bulundukları mekanı kendilerine ait hissetmesini sağlamayı amaçlamış.
The Marmara Taksim’in yenilenen yüzünün yeni şefiyse Hollandalı Rudolf Van Nunen. Yeni mutfak akımının (Nouvelle Cuisine) ustaları arasında gösterilen Van Nunen, ABD’deki pek çok ünlü otelin yanı sıra Tayland, Yunanistan ve Macaristan’ın en büyük otel ve restoran mutfaklarının da sorumluluğunu yürütmüş. Ve bu görevleri sırasında ‘Ziyafetlerin Sihirbazı’ unvanını kazanmış. Şimdi ekibindeki diğer aşçılarla Tuti restoranda a plus yemekler yapıyor.
Otelin Genel Müdürü Ata Eremsoy, Van Nunen için, “Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya ve Cajun mutfakları konusunda deneyime sahip. Amacı, hizmet sektöründe beklenen mükemmeliyete yeni standartlar getirmeye devam etmek. Daha önce de Türkiye’de baş aşçılık yapmış. Türkiye’de yetişen ürünleri iyi biliyor. Kayısı aromalı zeytinyağının nerede üretildiğinden, Trakya kuzusunun lezzet sırrına kadar gurmelere taş çıkartacak donanıma sahip” diyor.

HİNDİSTAN’DA ÇOK YAYGIN

Van Nunnen’in hazırladığı yemekler arasında mango ve yoğurt sosuyla kiraz ağacı fümeli somon da bulunuyor. Yemeğin üzerinde bir santim genişliğinde ve beş santim boyunda altın ve gümüş yapraklar olduğunu gururla anlatıyor ünlü şef: “Bunlar kesinlikle vücuda zararlı değil. Hindistan’daki lüks restoranlar ve otellerde sıkça rastlanılan bu yemekler a plus olarak tanımlanır.”
Altın ve gümüş kullanılarak yapılan bu yemek sizi korkutmasın. Restoranda uygulamaya konulan ‘sokak fiyatı’ konseptiyle 29 liradan satılıyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ YAPRAKLI SOMON

MALZEMELER: (İki kişilik) 200 gram somon füme, bir çay kaşığı deniz tuzu, iki cm’lik 24 ayar altın yaprağı, iki cm’lik 925 ayar gümüş yaprağı, yarım mango, beş gram zencefil, körpe yeşillikler, bir tatlı kaşığı balzamik sos.
YAPILIŞI: Somon balığı tuzlanarak 12 saat soğuk füme tekniği uygulanır. Sonra filetolar temizlenerek iyice kurulanır ve bir yarısı altın diğer yarısı gümüş kaplanır. Bu arada sos için mangolar temizlenir. Yarısı ayrılır ve bir karıştırıcıya konur. İçine taze zencefil ilave edilir ve birlikte çekilir. Son olarak yoğurt konularak yeniden çalıştırılır. Sos artık hazırdır. Somonlar dilimlenerek tabağa yerleştirilir. Bahçe yeşillikleri balzamik ve zeytinyağına bulanarak soslanır ve tabağa yerleştirilir. Fiyatı 29 lira.

188 bin dolarlık ses sistemi

Ünlü piyano markası Steinway & Sons ile Danimarkalı stereo ses sistemleri şirketi Lyngdorf, güçlerini birleştirip bir ürün yarattı: Klasik tasarımla yüksek ses teknolojilerinin birleşiminden ortaya çıkan Steinway Lyngdorf Model D. Ürün, çift kutuplu iki hoparlörden oluşuyor. Hoparlörlerin yapımında 24 ayar altın kullanılıyor. Sekiz haftada üretilen el yapımı her bir hoparlörün monte edilmesi 170 saat sürüyor. İki metre boyundaki ve 174 kilo ağırlığındaki hoparlörler Steinway piyanolarından esinlenilerek tasarlandı. Sistemin piyanoyla benzerliği sadece lake siyah rengiyle sınırlı değil; hoparlörlerden çıkan ses öyle net ki, piyanistler Model D’den çıkan piyano sesiyle gerçek piyanodan çıkan ses arasındaki farkı anlamıyor. Evde müzik dinlerken kendinizi bir konserde gibi hissediyorsunuz. Steinway Lyngdorf Model D’nin fiyatı 188 bin dolar.

İki küçük kol düğmesi

Verdura markası 2009’da 70’inci yaşını kutladıktan sonra modern tasarımlarıyla kendini yeniden tanımladı. Eva Longoria ve Sarah Jessica Parker’ın tercih ettiği kafes yüzükler, fiyonk broşlar ve kalp kolyelerle birlikte Verdura’nın yeni serisinin en dikkat çeken ürünü gece-gündüz konseptli kol düğmeleri. Cole Porter’ın 1941’de yazdığı aşk şarkısı ‘Night and Day / Gece Gündüz’den esinlenilerek tasarlanan kol düğmeleri pırlanta, mavi mine ve 18 karat altından yapılıyor. Fiyatı 7 bin 750 dolar. Almadan önce kol düğmelerini yerinde görmek isteyenler New York, 5’inci Cadde’deki dükkanı ancak randevuyla ziyaret edebiliyor. Ayrıca www.verdura.com adresinden sipariş verebiliyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!