Şöhret iki dişinin arasında

Güncelleme Tarihi:

Şöhret iki dişinin arasında
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:07

O, rock yıldızı-süpermodel evliliklerinin en havalı meyvesi. Mick Jagger’la Jerry Hall’un kızı Georgia May Jagger. İstanbul Moda Haftası için gelen 22 yaşındaki model, ayrık dişlerine gösterilen ilgiyi anlayamıyor: “Tek derdim diş telinden kaçmaktı”

Haberin Devamı

Dört yılı geride bıraktığımız moda haftamızın bu seneki ilgi odağı Georgia May Jagger’la Karaköy Antrepo’da buluşmaya giderken, ortalık toz duman. Berkin Elvan’ın hayatını kaybedeli sadece saatler olmuş. Kimsenin keyfi yok, suratlar asık. Bu ruh haliyle kulise yollanıyorum. Menajeri 22 yaşındaki mankenin babasıyla ilgili hiçbir soru kabul etmeyeceğini söylüyor. ‘Star kaprisi’yle uğraşacağım için iyice üzülürken, Georgia içeri giriyor. Gisele Bündchen’den Kate Moss’a manken camiasının alayıyla röportaj yapmış biri olarak şok geçiriyorum: Bu kesinlikle şimdiye kadar gördüğüm en güzel yüz. İnanılmaz derecede zayıf, minyon figürü de cabası. Yarı afallamış, yarı büyülenmiş bir şekilde bakarken, o sıcak bir tavırla başlıyor sohbete.

Şöhret iki dişinin arasında
Moda haftası için Türkiye’desiniz. İlk izlenimleriniz neler?
- Organizasyonun İstanbul ayağını gerçekten çok merak ediyordum. Biliyorsunuz, Mercedes-Benz Fashion Week organizasyonunun dünya çapında yüzüyüm. Dün gece geldim ama daha tam göremedim kenti. Sabah Sultanahmet çevresini, Ayasofya’yı gezdim, o kadar. Günün geri kalanını da defile alanında geçirdim. Şehir o kadar güzel ki, daha uzun kalabilirim. İyice bir gezmek lazım, sokaklarda kaybolmak...
Sokaklarında kaybolmak için pek de uygun bir zaman değil. Gezi protestoları sırasında yararlanan 15 yaşındaki Berkin’i kaybettik. Gösteriler var. Denk gelmediniz sanırım...
-(Gözlerini hayretle açarak) Yoo... Görmedim?
Yazın İstanbul’da yaşanan olayları hiç duydunuz mu?
-Hayır, bir fikrim yok. Sürekli hareket halinde olduğum için pek takip edemiyorum her yerde olanı biteni... Sabah biraz gezdim, sonra da apar topar buraya geldim.
Peki, daha hâkim olduğunuz konudan bahsedelim. Türk modasıyla ilgili bir fikir edinebildiniz mi?
-Türk tasarımcıları çok tanımıyorum ama defile alanlarında mümkün olduğu kadar çok vakit geçirip tanımaya çalışacağım. Kıyaslama yapmak istemiyorum, Her moda haftasının kendine göre bir karakteri var. Örneğin İstanbul tekstil üretiminde kuvvetli bir yer. Bir moda haftasının olması son derece önemli: Başka türlü üretilenleri nasıl dünyaya göstereceksiniz?
Ailenizde bir rock efsanesi varken, neden müzisyenliği seçmediniz de ‘ana mesleği’ modellik?
-Dürüst olmak gerekirse model olmayı da hiç istemedim. Annem ve kız kardeşim yüzünden işe tepkiyle yaklaşıyordum. Sonra okuldayken tesadüf eseri birkaç iş aldım. Giderek arttı ve artık sevdiğim bir iş haline geldi. Hayatım boyunca bu mesleği de yapacak değilim. Modellik zor çünkü yaş limitiniz var: Genç olmanız gerekiyor. Annem çok şanslı mesela çok uzun bir kariyeri oldu. Modellikten sonra yapacağınız bir işiniz mutlaka olmalı. Fotoğrafçılıkla çok ilgiliyim. Gelecekte yapmak istediğim iş bu. Zaten üniversiteye bunun için gittim.
Bir ara bir tasarımcılık deneyiminiz de olmuştu...
-Evet, birkaç yıl önce ‘Hudson Jeans’ için küçük bir koleksiyon hazırladım. Şu anda devam ettirmiyorum ama ileride ‘başından itibaren’ tasarımın içinde olmak istiyorum.
Dünyanın en seksi kadınlarından biri olarak, size göre seksapel ne?
-Seksapel dediğin şey mutlulukla doğru orantılı. Mutluysan seksisindir.
Ablanız Lizzie ve anneniz size modellik konusunda taktikler verdi mi başlangıçta?
-Annem bana her şeyden önce iyi bir iş ahlakımın olması gerektiğini öğretti. Çekimlerde de çok uyumluyumdur. Hava soğukmuş, üşümüşüm dert etmem böyle şeyleri. Sadece saçım başım bozulmasın, tekrar tekrar yapılmasın yeter. O biraz sıkıcı. Onun dışında herkese iyi davranırım, neticesinde birlikte iş yapıyoruz, terbiyesizliğe gerek yok.
Bir ‘diva’ durumu yok yani?
Şöhret iki dişinin arasında

-Alakam yok kaprisle. Hatta her yere erken giderim, geç kalmaya uğraşsam da başaramıyorum.
Podyum iyi de öncesi kötü
Diğer ‘Rolling Stones’ üyelerinin çocuklarıyla aranız nasıl?
-Tabii ki turne zamanlarında sürekli birlikte takılıyoruz, onun için diğer ailelerin çocukları da benim için kardeş gibi. Özellikle de Keith Richards’ın çocuklarıyla aram çok iyi. Geçenlerde beraber bir reklam kampanyasında da yer aldık.
Beylik bir soru: Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?
-Oradan oraya koşturarak... Türkiye’ye Çin’den geldim, ondan önce de Avrupa’da muhtelif moda haftalarındaydım. Tipik günüme gelince: Sabah kalk, röportaj ver, saç-makyaj yaptır, çekimlere katıl. 06.00’da kalktığım, gece 10.00’a kadar çekimde olduğum günler oluyor. Boş günlerimde pijamalarımı giyip evde oturmayı seviyorum.
Pek keyif almadığınızı çıkarıyorum tüm bunlardan?
-Yoo, yanlış anlaşılmasın, eğleniyorum. Zaten annemin bana hayatta verdiği tavsiyelerden biridir: “Ne yapıyorsan yap, işin keyfini sür.” Annemlerin zamanında moda endüstrisi daha eğlenceliymiş. Şimdi herkes stresli, pek bir ‘ciddi’.
Podyuma çıkarken geriliyormuşsunuz, neden?
-Aslında podyuma çıkmak zevkli de öncesinde o hazırlanma süreci insanı geriyor. Benim zaten yapım bu: Her şeyi aşırı ciddiye alırım.
Top model bir annenin kızı olarak, modayla içli dışlısınız. Favorileriniz?
-Vivienne Westwood en sevdiğim tasarımcılardan çünkü beni çocukluğumdan bilir. Alexander Wang, Chanel ve Versace de favorilerim.. Genelde ‘Erkek Fatma’ gibi giyinmeyi seviyorum. Yani önemli olan rahatlık benim için. Spor ayakkabı, jean falan işte... Ama gece dışarı çıkarken hazırlanmayı seviyorum.
Kankanız top model Cara Delevigne. Rekabet arkadaşlığınızı nasıl etkiliyor?
-Ne diye rekabet olsun ki. Birlikte takılıyoruz, çok eğleniyoruz. Birbirimizi de çok destekliyoruz.

Haberin Devamı

Doktor korkusu ikon yaptı

Şöhret iki dişinin arasında

Haberin Devamı

Ayrık dişli olmamın tek nedeni doktor korkumdan oldu. Küçükken herkes dişçiye gidip ayrıklığı düzelttirmemi söylüyordu. Tel takıp da çocukluğumu olduğundan daha kötü bir hale getirmek istemedim. Şimdi bir moda trendi oldu, hayretle izliyorum. Bazıları bana benzemek için estetik yaptırıyormuş diye söylentiler var. İyi de kim bu insanlar? Gidip bulup tanışacağım. Nesi bu kadar orijinal geliyor, onu da çözebilmiş değilim. Amacım sadece diş telinden kaçmaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!