Sofuoğlu'nun sergisi kanserli çocuklar yararına

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlunun sergisi kanserli çocuklar yararına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2004 11:46

Türk resim sanatında yeni kuşağın temsilcilerinden Defni Sofuoğlu'nun yapıtları Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sanatçının 2 Aralık tarihine kadar sürecek olan "Engeller" başlıklı bu sergisi Kanserli Çocuklara Umut Vakfı yararına düzenleniyor.

Haberin Devamı

Ressam Sofuoğlu, yapıtları hakkında şunları söylüyor: "Resimlerimde kullandığım biçimlerin ve renkli yüzeylerin birbiriyle olan yapısal ilişkisi aslında doğada var olan nesnelerin birbiriyle ilişkisine farklı bir yaklaşımdır.Uygulamak istediğim düşünceleri tuval üzerinde bir hikaye kurgusuyla formlar ve renklerin espas özelliğini kullanarak kompoze ediyorum."

VAKIF 2000 YILINDAN BU YANA HİZMET VERİYOR
 
"Kanserli Çocuklara Umut Vakfı", iyileşme sansı olan ama ailelerinin tedavi masraflarını karşılayamadığı kanserli çocuklara, maddi ve manevi yardim amacıyla, bu hastalıklara sahip çocukların ailelerinin bir araya gelmeleriyle 2000 yılında kuruldu.

Vakıf, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji servisinin yenilenmesini ve yeni bir oyun salonu yapılmasını sağladı. Servise, tümörlü ve lösemili çocukların bir psikolojik danışman gözetiminde, kendi koşullarını anlamayı ve yasamı kabullenmeyi öğrendikleri bir oyun odası da eklendi. Bu oyun odasında çocukların tedavi süreçlerini, eğitsel oyun etkinlikleri ve bilgisayar çalışmalarıyla daha kolay geçirmelerine yardımcı olunması hedeflendi.

Haberin Devamı

Vakfın sıradaki projelerinin, çağdaş bir ayaktan tanı ve tedavi ünitesi, kan ışınlama cihazı ve benzeri donanımları oluşturmak olduğunu belirten Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Başkanı ve Cerrahpaşa Çocuk Hastalıkları Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız şunları söyledi: "Türkiye’de her yıl yaklaşık 2000 çocuk kansere yakalanır ve bunların üçte biri lösemi teşhisidir. 2 binli yıllarda kanser ve lösemi hastalıklarının yüzde 80’inin tedavi edilebilmesine karsın, masraflarının yüksekliğinden bir çok aile ödeyememekte ve çaresiz kalmaktadır. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!