‘Slim fit’ Fellini kadınları

Güncelleme Tarihi:

‘Slim fit’ Fellini kadınları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:00

Efsanevi yönetmen Fellini’yle özdeşleşen Rimini sahillerini, yönetmenin çok sevdiği etine dolgun kadınlar değil, sıfır beden melekler doldurdu. Victoria’s Secret defilesine rakip gösterilen Calzedonia şovu, Sex and The City’nin Sarah Jessica Parker gibi yıldızları ön sıraya, latin top modelleri podyuma topladı. Şov sonrası bir kez daha anladık ki, kıvrımlara modada yer yok.

Haberin Devamı

Federico Fellini’nin 1959’da çektiği La Dolce Vita filminin en unutulmaz sahnesi, bir erkeğin bir kadına edebileceği en güzel iltifatı içerir. İtalyan ‘ekonomik mucizesi’ üzerine değerlerini yitiren ve sansasyonel bir gazetede çalışmak zorunda kalan bir yazarı canlandıran Marcello Mastroianni âşık olduğu kadına (Anita Ekberg) döner ve şöyle der: “Sevgilim sen bu dünyaya gelmiş ilk kadınsın...” Sadece bu cümle bile Fellini’nin sinemadan çok kadınlara âşık bir yönetmen olduğunun kanıtıdır.
Fellini kadınları biraz Anouk Aimee, biraz Claudia Cardinale’dir ama hepsi geniş kalçalı, büyük göğüslüdür. Çünkü o zamanların seksi kadın tanımı buydu. Yönetmen doğup büyüdüğü Rimini’de böyle bilip, böyle görmüştü. Anaç, hassas, duygusal kadınlardı. Bir erkeğin her zaman kafasını büyük memelerine yaslamak istediği kadınlar...
Aradan yıllar yıllar geçti, rüzgâr beni Fellini kadınlarının izini sürmek için Rimini’ye, Calzedonia 20013 yaz koleksiyonunun şovuna attı. Markanın Rimini’yi seçmesi tesadüf değil. Rimini 50’li, 60’lı yıllarda İtalya’da yaz tatillerinin demokratikleşmesini temsil edilen bir metafor. Calzedonia ise plaj şıklığını geniş kitlelere demokratik bir biçimde sunuyor.
Koleksiyonun merkezinde yer alan hikâyenin kahramanı, 60’lar ruhunu taşıyan, 2013 yazının renkleri ve parlak gölgelerini yansıtan Calzedonia kadını. Yani, Fellini kadınlarının modern yorumu. En belirgin fark şu: Ruh aynı ruh ama dış görüntü en az üç beden daha zayıf. Kıvrım yok, selülit yok, meme yok, kalça hiç yok.

Haberin Devamı

Sarah Jessica Parker

Türkiye’de yediğim döneri unutamıyorum

Organizasyona stil ikonu kimliğimle davet edildim fakat işin aslı şu: Stil ikonu olarak anılmaktan nefret ediyorum. Kolay giyinebilen biri değilim. Her kadın gibi doğru kombini bulmak için dolabımı tamamen indirdiğim oluyor. Türkiye’ye iki kez geldim, yediğim dönerin tadını unutamıyorum. İstanbul bana çok sıcak, samimi geliyor. Boğaz manzarası başka hiçbir yerde yok.

KOLEKSİYON NOTLARI

Dünyanın tüm şehirlerinden ilham alındı. Gerçek bir yolculukla Brezilya’nın plajlarından New York, Hong Kong, Milan, Roma, Paris gibi trendleri belirleyen moda başkentlerine uzanılıyor.

Haberin Devamı

Koleksiyon, puantiyeli, kemerli, yüksek belli bikinilere kadar sezonun tüm trendlerini içinde barındırıyor.

Suyun içinde olduğu gibi dışında da giyilebilecek bir çok modelden oluşan plaj kıyafetleri mevcut.

Marie Ange Casta

Ablam “Modellik aile şirketimiz değil” diyor

23 yaşındayım. Korsika’da büyürken sanat öğretmeni olmak istedim fakat genlerimden geçen modellik aşkı ağır bastı. Ablam Laetitia Casta’nın izinden yürüdüm. Bu işe başlarken bana şu sözü verdi: “Her zaman rehberin olacağımı bil ama unutma ki modellik bizim aile şirketimiz değil. Bu piyasada var olabilmek için herkes kendi hatalarını yapmalı ve o hatalardan ders almalı. Sen de hata yaparak olgunlaşacaksın.” Mango ve Vichy’nin yüzü oldum, yıldızım böyle parladı.

Haberin Devamı

Sara Sampaio

Defilenin baş mankeni olmak gurur verici. Biliyorsunuz, bu sezon aynı zamanda bir Türk markası olan Mavi’nin reklamlarında da oynuyorum.
O yüzden Türkiye benim için çok çok özel. Sıcaklığınıza, denizinize ve yemeklerinize hayran
oldum.

3200: Şovu izlemeye gelen davetli sayısı.

130: Yüz kişilik bir ekibin hazırlık süreci 130 saattan fazla sürdü.

38 bin: İtalya’nın ünlü mekânı Palacongressi’de, 38 bin metrekarelik alanda olup bitti.

90: 2013’ün plaj modası 6 temada 90 farklı modelle tanıtıldı.

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!