GeriKelebek Sizin FI’ınız kaç
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizin FI’ınız kaç

Sizin FI’ınız kaç
refid:4859342 ilişkili resim dosyası

IQ, EQ derken şimdi de moda zekámızı ölçen FI (Fashion Intelligence) çıktı. Bu ne anlama geliyor diyor ve moda bilginize güveniyorsanız, Elele dergisinin ağustos sayısında yer verdiği 10 soruluk bu testi çözün. Eğer moda zekánız yüksekse, dünya modasını ve yenilikleri takip ediyor, iyi giyiniyorsunuz demektir.

En özgün kombinleri yapabilmek, moda dünyasında olup biten yenilikleri yakından takip etmek, markaların son koleksiyonlarından haberdar olmak... Bunların hepsi FI yani moda zekásı yüksek olan kadınların özellikleri. Amerikalı uzmanlar, FI’ın para ve güzellikle bağlantısı olmadığını söylüyor.

Dünyaca ünlü yıldızlar Victoria Beckham, Mischa Barton, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, FI’ı en yüksek ünlüler olarak gösteriliyor. Kendini fast food dünyasına teslim eden, eşofmandan başka bir şey giymeyen Britney Spears ise FI’ını kaybedenler arasında.

Düşüşte olan FI’lar sonradan yükselişe geçebiliyor. Örneğin Nicole Richie 2-3 yıl önce Paris Hilton’un taklitçisi olarak görülürken, sonunda yakaladığı başarılı tarzıyla neredeyse bir stil ikonu haline geldi. Öte yandan son birkaç yıldır genç kızların giyim tarzına hayran olduğu Sienna Miller, tarzının sıradanlaşmasıyla FI’ı düşüşe geçenlerden...

Ülkemizde de Ebru Akel, Ece Sükan, Elif Dürüst ve Deniz Berdan’ı FI’ı yüksek ünlüler arasında sayabiliriz. Ancak haberiniz olsun, yüksek moda zekásı için sadece iyi giyinmek yetmiyor. Moda dünyasının son yeniliklerinden de haberdar olmanız gerekiyor. Bu test sayesinde bu konudaki bilginizi ölçmeniz çok kolay. Ünlü isimlere de çözdürdüğümüz bu ilginç testimizden kimi geçer not aldı, kimi sınıfta kaldı. Moda bilginize güveniyorsanız, siz de sorulara bir göz atın. Bakalım geçer not alabilecek misiniz...

2006 Dünya Kupası’na özel çanta üreten ünlü marka hangisi?

a. Prada

b. Gucci

c. Louis Vuitton

Fendi’nin bu yaza damgasını vuran kemer ve çanta modelinin adı nedir?

a. Fendi B

b. Spy Bag

c. Mini monogram

1960’larda Grace Kelly’nin hamileliğinde karnını saklamak için kullandığı ve adını da kendisinden alan "Kelly Bag" hangi markaya aittir?

a. Chanel

b. Hermes

c. Ralph Lauren

Dünyaca ünlü tasarımcı Tom Ford kadınlar için en son ne tasarladı?

a. Parfüm

b. Ayakkabı

c. Gözlük

Pollini kadın koleksiyonunu tasarlayan dünyaca ünlü Türk tasarımcımız hangisidir?

a. Atıl Kutoğlu

b. Bora Aksu

c. Rıfat Özbek

Hangi ünlü model Birkenstock için terlik tasarladı?

a. Heidi Klum

b. Naomi Campbell

c. Kate Moss

Aşağıdakilerden hangisi Victoria Beckham’ın jean markasıdır?

a. True Religion

b. Rock&Republic

c. Citizens of Humanity

Hangi ünlünün kendi ismiyle ürettiği bir iç çamaşırı koleksiyonu yoktur?

a. Kylie Minogue

b. Elle McPherson

c. Britney Spears

Kendi adıyla yarattığı çantayla Hollywood yıldızlarının kalbini çalan Türk tasarımcı kimdir?

a. Atıl Kutoğlu

b. Emre Ertürk

c. Cemil İpekçi

Aşağıdakilerden hangisi moda akımlarından "Boho" tarzını benimsemiş ünlülerden biri değildir?

a. Mary Kate Olsen

b. Kate Hudson

c. Eva Longoria

Değerlendirme

Her bir soruyu 10 puan olarak düşünürseniz, sonuçları yüzde olarak değerlendirin. Sınıfı geçmek için de en az 60 puan almanız gerektiğini unutmayın.

TUANA BÜYÜKÇINAR

MODA ZEKASI 90

1. c

2. a

3. b

4. c

5. c

6. a

7. b

8. a
(Doğru cevap c olacaktı. Britney Spears’ın henüz bir iç çamaşırı koleksiyonu bulunmuyor)

9. b

10. c

Sonuç: 9 doğru 1 yanlış

Tuana Büyükçınar’dan beklenen sonuç da bu olurdu sanırım. Birbirinden şık tasarımlarıyla moda dünyasında adından söz ettiren modacı, bir yanlışla moda zekásının süper olduğunu gösteriyor.

ECE SÜKAN

MODA ZEKASI 80

1. a 2. b 3. b 4. c 5. c

6. a 7. a 8. c 9. b 10. c


Sonuç: 8 doğru 2 yanlış

Kendine özgü tarzıyla dikkat çeken Ece Sükan, modayı oldukça yakından takip ediyor anlaşılan. Özgür, deneysel, vintage ve bohemi kendince yorumlayarak farklı bir tarz yaratan Sükan 2 yanlışla testi geçiyor.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle