Siyah Beyaz

Güncelleme Tarihi:

Siyah Beyaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 09:30

Beyazıt Öztürk, nam-ı diğer Beyaz, yaratıcı yönetmenliğini Mehmet Turgut'un yaptığı 46 dergisi için 'siyah' oldu!

Haberin Devamı

Yeni sayının kapağını süsledi 

46 dergisi Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Deniz Akkaya ve Haluk Bilginer’den sonra Beyazıt Öztürk’ü kapağına taşıdı. Derginin “Black” (Siyah) konseptli yeni sayısı için ‘siyah’ bir adam olan ünlü şovmen, röportajında da bu rengin hayatındaki yerini anlattı:

Beyaz renk de tedirgin edici

“Siyah, leke belli etmediği için fazlasıyla tedirgin ediyor beni. Daha önce üzerinde ne yaşanmış, içinde ne kaybolmuş bilmiyorum. Önümü görebiliyorsam huzurluyumdur ben. Beyaz da en az siyah kadar tedirgin edici aslında. O da çok lekelenebileceği için.”

ÜNLÜ İSİMLER DE POZ VERDİ

Mehmet Turgut’un 46’nın yeni sayısı için görüntülediği kişiler arasında birbirinden ünlü isimler de yer aldı. Sadece siyah-beyaz fotoğraflara yer verilen dergideki röportajlar da “korkular ve hayatın siyah noktaları” üzerine yapıldı.

Haberin Devamı

Ali Sunal & Gökçe Bahadır Aşkın karanlık yönü

Uzun süredir birlikte olan Ali Sunal ve Gökçe Bahadır, 46 için “Romeo ve Juliet” oldu. Çift, dergideki röportajlarında aşkın karanlık yönünü tarif etti:


Ali Sunal: Bir ilişkinin karanlık tarafı, kendi kendine düşünmektir, kendi kendine yorumlamaktır, olaylar hakkında kendi açından, danışmadan, sormadan kendi kendine hüküm vermektir. Konuşmamaktır.



Gökçe Bahadır: Tüketmektir. Evet, konuşmamak, konuşmadan bir şeyleri kurmak, düşünmek, çok insanın yaptığı bir şeydir. İletişim kurmamak en kötüsü.

Ayşegül Aldinç Ölüm ve kötülük

46 sayfalarında ‘ikon’ konuğu olarak yer alan Ayşegül Aldinç, siyahın kendi hayatındaki izdüşümü için şunları söyledi: “Siyah batıda matem rengidir, Müslümanlıkta öyle bir göndermesi yok. Mesela Hindistan’a gittiğimde bunun tam tersi beyazın matem rengi olduğunu öğrendim. Ölüm törenleri sırasında hep beyaz giydiklerini gördüm. Siyahın bendeki çağrışımı ölüm ve kötülük. Buna rağmen siyah güzeldir. İnsanlarda da öyle, dünyanın en önemli şarkıcıları, oyuncuları siyah. ABD Başkanlık seçiminde de bir siyah başa getirildi mesela... Siyaha itibarı iade ediliyor galiba epey bir zamandır.”

Bade İşçil: Rock’n roll Bade

“Ezel” dizisinin Şebnem’i Bade İşçil, 46’nın stil konuğu oldu. Bugüne kadar hiç görmediğimiz türden fotoğraf kareleriyle rock’n roll ruhunu hissettiren İşçil, röportajında şunları söyledi: “Beyaz, hayatımda daha ağır basıyor. Bir diskin arka yüzüne ilk baktığınız zaman bir sürü renk görürsünüz ya, çevirdiğinizde ise beyaz olarak algılanır tüm o renkler, ben oyum herhalde. İçinde bir sürü rengi barındıran beyaz... Grilerim de yok. Gri, boşa geçen zaman gibi geliyor bana.”

Haberin Devamı

Dave Prowse: Star Wars hayatımı değiştirdi

“Star Wars” serisinde Darth Vader’ı canlandıran ve “Darth Vader” çizgi romanının tanıtımı için İstanbul’a gelen Dave Prowse da Mehmet Turgut’a poz verdi. Prows, “Star Wars”un hayatını değiştirdiğini söyledi: “Hep parlak yanına bakarım hayatın. ‘Star Wars’ ile hayatım tamamen değişti, bana çok güzel bir hayat verdi. Güzel bir eşim, çocuklarım ve torunlarım var. ‘Star Wars’ buluşmaları için dünyayı geziyorum! Daha ne isteyeyim? Tek şikayetim son yıllarda yaşın getirdiği sebeplerle biraz fiziksel sıkıntılar çekmeye başlamam.”

Erkan Can: Kaptanlık kursuna başlayacağım
Erkan Can, “Gemide” filmini unutamayanlar için kaptan kılığında objektif karşısına geçti: “Eskiden ufak tekneler kullandım. Amatörce tabii. Şimdi kaptanlık kursuna başlayacağım. Yelkenli kullanıp iyi bir denizci olmak istiyorum. Hatta kızımı da yelken kursuna göndereceğim. Onu da denizci yapabilirsem çok mutlu olacağım. O kaptan olur, ben de güzel miçoluk yaparım. Kızım alsın yelkenliyi, Cebelitarık’ı geçsin gitsin istiyorum. Gezsin dünyayı. Denizi çok seviyorum.”

Haberin Devamı

Janset: Erkek mi olsam acaba?
Bıyıkla poz veren Janset, “Çekimlerde bıyık takmak enteresan oldu. Mehmet Turgut’la sonuçlara bakınca, yakışıklı pozlar olduğunu gördük. ‘Erkek mi olsam acaba?’ diye düşünmedim değil” dedi.

Mustafa Altıoklar: Yersiz bir suçlama ve önyargı

Mustafa Altıoklar, ‘popüler öğe içerikli’ filmler çektiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi: “Bu benimle ilgili yersiz bir suçlama ve önyargıdır. Filmlerimde popüler isimleri oynattığım doğrudur. Bu bir taktiktir. Derin konuları popüler isimlerle tartıştığınızda daha çok insana ulaşırsınız. Benim amacım her filmimde buydu. ‘Ağır Roman’ farklı bir yerde gibi gözükebilir, ancak düşünürseniz onda da aynı şey vardı. Ağır olan orada yine hikayeydi. Yoksa Okan’ın ağırlığından mı bahsedeceğiz ya da Müjde’nin ağırlığından mı! Okan televizyon çocuğudur, Müjde ise birçok popüler film çekmiştir.”

Haberin Devamı

Tuğçe Kazaz: Lady Macbeth
Tuğçe Kazaz, ‘Lady Macbeth’ pozlarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Lady Macbeth egosunun, mevkii ve makam hırsının güdümünde hareket eden, sevgi, onur, hoşgörü, birlik gibi gerçek insan olmaya ait unsurlardan tamamen uzaklaşmış, dişiliğin doğasından kaynaklanan iki temel unsur olan merhamet ve şefkat duygularını yitirmiş, asaletten uzak, karanlığa hizmet eden, zavallı, hasta bir varlıktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!