Şişedeki ŞİFA

Güncelleme Tarihi:

Şişedeki ŞİFA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zeytinyağı kolesterolden, yaşlanmaya kadar birçok sağlık sorunu için doğal ilaç

SİHİRLİ SIVI

Kandaki zararlı maddeleri temizler

Mideyi korur, bağırsak tembelliğini önler

Saç ve cilde parlaklık kazandırır

Çocuklarda anne sütü etkisi yapar

Beyin ve kemik hücrelerini güçlendirir

Diş etlerini güçlendirir, dişleri beyazlatır

Saç ve cilde parlaklık kazandırır

Safra kesesi taşlarını engeller

Karaciğerin iyi çalışmasını sağlar

Akdeniz ve Ege insanının mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan A, D, E ve K vitaminlerini içeren zeytinyağının yararları saymakla bitmiyor.

Türkiye bugün dünyadaki ilk 5 büyük zeytinyağı üreticisinden biri. Yaklaşık 85 milyon zeytin ağacını topraklarında barındıran Türkiye’nin zeytinyağı tüketiminin dünya standartlarına göre çok düşük. 1970’li yıllarda kişi başına 2 kilo olan zeytinyağı tüketimi günümüzde 0.8 kiloya düştü.

Anne sütü yerine

Geniş spektrumlu uygulama alanı olan zeytinyağı eczacılık ve veterinerlikte pomat, plaster yapımında ve bazı solüsyonların hazırlanmasında kullanılıyor. Zeytinyağının bileşimi ile anne sütündeki yağ bileşimi benzerliğinden dolayı, anne sütü alamayan çocuklara öneriliyor. Bağırsak yatıştırıcı etkisi ile sindirimi kolaylaştırdığından cilde parlaklık kazandırıyor. Zeytinyağı, aynı zamanda gastrit ve ülsere karşı doğal koruyucu özelliği taşıyor.

Olivysat mucizesi

Yaprakları, yüksek tansiyon düşürücü özelliğe sahip olan zeytinyağının idrar söktürücü özelliği de bulunuyor. Bu amaçla kullanılan 'Olivysat' preperatı, bazı Avrupa ülkelerinde eczanelerde satılıyor. İnsülin yerine geçen bu madde aynı zamanda vücuttaki şeker oranını da düşürdüğünden, diyabet, grip, kolesterol yüksekliği ve iltihaplanma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Vitamin deposu

Zeytinyağı içerdiği A, D, E ve K vitaminleri nedeniyle bebek ve çocuk sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bebeklikten itibaren zeytinyağı ile beslenmeye başlayanlar, sağlıklı kemiklere ve beyin hücrelerine sahip oluyor. İçindeki E vitamininin ayrıca yaşlılara da olumlu katkıları bulunuyor. Hücreleri yenileyip yaşlanmalarını önleyen zeytinyağı ileri yaşlarda ortaya çıkan kemiklerin zayıflamasını da geciktiriyor. Kandaki zararlı maddeleri de temizleyen zeytinyağının, kalp ve damar hastalıkları üzerinde olumlu bir etkisi bulunuyor. Sindirimi kolay olduğundan mideyi koruyor ve bağırsak tembelliğini yok ediyor.

Safra kesesi için de çok yararlı olan zeytinyağı sindirim için gerekli enzimlerin üretilmesini ve çalışmasını kolaylaştırıp kesede taş oluşumunu önlüyor. Ayrıca kandaki zararlı maddelerin temizlenmesini ve karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Cildin yanısıra, saç derisini de besleyerek saçlara parlaklık ve güç kazandıran zeytinyağın diş etlerini güçlendirdiği ve dişleri beyazlaştırdığı da belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!