Sırf cazibeliyim diye sinemada rol alamadım

Güncelleme Tarihi:

Sırf cazibeliyim diye sinemada rol alamadım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 00:00

Birçok reklam filmi ve dizide rol alan Zuhal Topal, güzelliği yüzünden sinemaya geçiş yapamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Zuhal Topal fotoğrafları için tıklayın

"Şarkı Söylemek Lazım" yarışmasında İlhan Şeşen’in koçluğunda birinci olan Zuhal Topal, bu sonuca rağmen albüm yapmaya sıcak bakmıyor. Oyunculuk kariyerini elinin tersiyle itip müziğe soyunamayacağını söyleyen Topal’ın tek derdi ise yer aldığı onlarca proje içinde hiç sinema filmi bulunmaması.

n "Şarkı Söylemek Lazım"ın finalinde sadece yorumunuz değil, dans performansınızla da büyük alkış aldınız. Bu şov da size birincilik getirdi; kutlarım...

- Çok teşekkür ederim. İnsanlar biraz eğlensin istedik, bunun için de görsel bir şov yapalım dedik. Ben de çok eğlendim sahnede... Nitekim sonuç güzel oldu. Bir oyuncu kolektif olmalı. Dublaj da yapabilmeli, program da sunabilmeli, dans da edebilmeli... Hem tiyatro, hem sinema, hem de televizyonda başarılı olabilmeli.

Haberin Devamı

n Bu müzik sevgisi nereden geliyor?

- Rahmetli babam aşıladı bu sevgiyi... Beni Freddie Mercury’yle, Queen albümleriyle tanıştıran kendisidir. Çok geniş bir albüm koleksiyonuna sahipti. Evimiz disko gibiydi, çift kasetçalarlı müzik seti ve kolonlar vardı. CD çıkar çıkmaz onu da gidip aldı. Bebekliğimde o gümbür gümbür müziğin içinde uyuyormuşum. Kulağım onun için iyidir ve bilinçli bir dinleyiciyim.

n Belli oluyor, yarışmada birinciliği kimseye kaptırmadınız. Peki bu teklif geldiğinde hemen "Evet" demiş miydiniz?

- Teklif MED Yapım’dan geldi. Yapımcımız Fatih Cesur aradığında, önce "Hayır" dedim. Israr ettiler, "İngiliz formatını izletelim, birebir yapacağız" dediler. Gidip izledim ve ikna oldum. Aileme, yakınlarıma, nişanlım Korhan’a danıştım, ondan sonra da katılmayı kabul ettim. Yarışmada koçluğumu yapan İlhan Ağabey’in (Şeşen) de söylediği gibi, birinci olmamın en büyük sebebi Korhan’dır. Çok uğraştı çünkü; şarkıları buldu, beni çalıştırdı. Ben de onun oyuncu koçuyum ama... "Hepsi 1" dizisinde rol alıyor şu sıralar...

n Nişanlınız da sanatçı. Belki ileride sizi de Eda-Metin Özülkü, Ali-Aysun Kocatepe gibi bir çift olarak izleriz...

- Bunu biz de konuştuk, ama gerçekçi olmak lazım. Albüm satmıyor. Hadi diyelim albümü yaptım, ya sonra? Ben müziğe soyunsam, iş olarak onu kabullensem olur mu? Ben 12 yıldır oyuncuyum. Niye güzel bir kariyerim varken risk alayım? Ya başarısız olursam? Ayrıca bu haddini aşmak olur. Ben önüne gelenin oyunculuk yapmasına nasıl kızıyorsam, şarkıcılar da kızıyor. Şarkıcılık o kadar kolay mı yani! Nişanlım Korhan kaç yılını vermiş, çıkmadığı bar, kulüp kalmamış.

Haberin Devamı

n Yarışmaya niye katıldınız o halde?

- Bu şarkı söyleme yarışması değildi ki, bir şov programıydı. Biz de şov yaptık ve eğlendik.

n Hangi okuldan mezunsunuz?

- Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunuyum. O okula girdiğim yıl Mimar Sinan Üniversitesi’nin mimarlık ve iç mimarlık bölümlerini de kazanmıştım aslında... Ama yakınlarım benim mimar olmamı beklerken, ben tercihimi yaptım ve oyuncu oldum. 12 yıldır da profesyonel olarak oyunculuk yapıyorum.

n Şimdiye kadar hangi projelerde yer aldınız?

- "Müjdat Gezen’le" diye bir şov programından sonra "Yazlıkçılar", "Kara Melek" ve "Gurbetçiler" dizilerinde oynadım. Derken "Sevda Kondu" dizisinde ilk kez başrolü aldım. Reklam filmlerinde komedi yönüm keşfedildi. Sonra "Film Gibi" programında Sinan Çetin’le çalıştım. "Çekirdek Aile" dizisinde Mazhar Alanson, "Ev Hali"nde Korhan Abay’la çalıştık. Aynı zamanda "Erkekler Ne İster", "Üçüncü Türden Yakın İlişkiler", "Yıldızların Altında", "Selvi Boylum Al Yazmalım" gibi oyunlarda yer aldım. 26 dizi, 14 reklam, 5 program sunuculuğu, bir sürü tiyatro oyunu olmuş çok şükür. Doğru projelerde yer alarak, 12 yılda bu yere ulaştım. Ben aile kavramına çok inanırım. 7 yıl önce babamı kaybettim, onun ölümünden sonra ailenin erkeği de ben oldum. Benden 10 yaş küçük bir de erkek kardeşim var.

Haberin Devamı

n Anneniz hayatta mı?

- Evet. Annem 50 yaşında, yani daha çok genç. Babam öldüğünde 44’ündeydi. Her anlamda ailenin sorumluluğu üzerimdeydi. Onun için attığım her adıma dikkat ediyorum. "Bu piyasanın insanı değilim" deyip bırakmak istedim birçok kez. Ama annem ve arkadaşlarım hep arkamdaydı.

Gelecek yaz evleniyorum

l Oynadığnız sinema filmi var mı?

- Filmim hiç yok işte... Sinema sektörü 3-5 kişinin etrafında dönüyor. Birkaç yıl önce "Bekleme Odası" filmi için Zeki Demirkubuz’la görüşmüştüm. "Sizin oyunculuğunuzu çok beğeniyorum ama fazla güzelsiniz, cazibelisiniz. Ben daha soluk benizli bir tip arıyorum" dedi. Hem şaşırdım hem de üzüldüm. Bir sürü reklam filmi görüşmesine gidiyorum, onlar da sıradan tip aradıklarını söylüyorlar.

l Aldığınız birincilikten sonra albüm hayalleri kurmaya başladınız mı?

- Yok canım... Zaten teklif de yok ama olsa bile ancak Korhan’ın aranjörlüğüyle böyle bir işe girişirim.

Haberin Devamı

l Ne zamandır birliktesiniz Korhan Bey’le?

- 11 aydır...

l Peki düğün için tarih belirlediniz mi?

- Gelecek yaz kır düğünü yapacağız. Bize kalsa hemen evlenecektik ama kardeşimin askerden dönmesini bekliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!