Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 00:00

Haberin Devamı

The Dark Knight

Yön: Christopher Nolan

Oyn: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal


Batman bir kere daha Joker’e karşı

Batman, çizgi romandan sinemaya uyarlanan en başarılı kahramanlardan biri. Bugün gösterime giren Kara Şövalye, 2005’te vizyona giren Batman Başlıyor’un devam filmi.

Filmin konusu şöyle: Batman, Gotham City’yi ele geçiren organize suç örgütlerini, Teğmen Jim Gordon ve yeni Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımıyla yok etmeye çalışıyor. Bu üçlü ittifak, başlangıçta etkili oluyor ancak kısa süre sonra kendilerini, bir suç dahisinin avı olarak buluyorlar. Batman filmlerindeki en acımasız düşman olarak anılan soytarı görünümündeki Joker, Gotham’ı anarşiye boğuyor. Batman’in yapacaklarını ve yapmayacaklarını belirleyen çok sıkı prensipleri olduğunu biliyor ve bunları kendi avantajına kullanıyor. Çünkü Batman, hálá büyük bir acı ve öfke içinde. Joker’i kovalarken, bir canavara dönüşmemeye çalışıyor. Çünkü Joker, onu kahramanlıktan uzaklaştırıp kanun dışı işler yapmak için zorluyor...

HEATH LEDGER FİLMİ GÖREMEDEN ÖLDÜ

Joker, Batman kadar büyük bir ikon. Bu rolü 1989’daki Batman filminde Jack Nicholson canlandırmıştı. Son filmde onun yerine Brokeback Dağı ve A Knight’s Tale filmlerinden tanıdığımız Avustralyalı oyuncu Heath Ledger seçildi. O sıralarda MTV’nin yaptığı röportajda Jack Nicholson "Kızgınım. Joker rolü için bana hiç teklif gelmedi. En azından bir kez sorabilirlerdi" diye sitem etmişti. Heath Ledger, filmin çekimleri bittikten kısa bir süre sonra 22 Ocak 2008’de evinde ölü bulundu. Pek çok sinema otoritesi ve seyirci, Ledger’ın bu son performansının muhteşem olduğunu düşünüyor.

KATIE HOLMES YERİNEMAGGIE GYLLENHAAL

2005’te 8 yıllık bir aradan sonra yeniden Batman filmleri çekilmesine karar verilince bu göreve getirilen yönetmen Christopher Nolan, ilk filminde Batman’in sevgilisi Rachel Dawes rolünde Katie Holmes’u oynatmıştı. Bu oyuncu, film basına tanıtıldığı sırada Tom Cruise ile evleneceğini açıklamış ve ikilinin yaptığı evlilik açıklamaları o kadar reklam kokmuştu ki, Batman filminin yapımcıları bundan pek memnun kalmamıştı. Yönetmen, ikinci Batman filmini yaparken Katie Holmes yerine oyunculuğuyla tanınan Maggie Gyllenhaal ile anlaştı. Bu filmde Batman’in sevgilisi rolünde o oynayacak. Batman’in kendisine gelince, son zamanların beğenilen oyuncusu Christian Bale, bu filmi de sürükleyecek.

Filmin konusu ve karakterleri dışında dikkat çeken bir özelliği de kullanılan teknoloji. Batman’in çılgın otomobili Batmobil, bir Lamborghini ve Humvee melezi. Hem spor otomobilin çevikliğine, hem zırhlı tankın gücüne sahip. Altı iri tekerlek üzerinde giden Batmobil’in ön aksının olmayışı, daha ani dönüşler yapmasını sağlıyor. 2.5 ton ağırlığına rağmen iki metre yükseğe ve 20 metre ileriye zıplayabiliyor.

YARASA ADAMIN KISA TARİHİ

BATMAN (1989) Yön: Tim Burton Oyn: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger

Gotham Şehri, karanlık ve tehlikelidir. Emniyet Müdürlüğü kokuşmuştur. Ta ki Batman ortaya çıkana dek. Bu film, hem yönetmen Tim Burton’ın hem de Batman rolündeki Michael Keaton’ın ününe ün kattı.

BATMAN DÖNÜYOR - 1992 (Batman Returns) Yön: Tim Burton Oyn: Michael Keaton, Christopher Walken, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer

Gotham Şehri iki suçluyla karşı karşıyadır: Penguen (Danny DeVito) ve Kedi Kadın (Michelle Pfeiffer.) Biri belediye başkanı olmak için halkın ilgisini toplamaya, Kedi Kadın ise tüm cazibesiyle Batman’i tavlamaya çalışır.

BATMAN DAİMA - 1995 (Batman Forever) Yön: Joel Schumacher Oyn: Val Kilmer, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Drew Barrymore, Nicole Kidman, Chris O’Donnell

Gotham Şehri’nin karanlık şövalyesi, iki süper suçluya karşı savaşıyor. Bu filmde yönetmen değişti, Tim Burton’ın yerini Joel Schumacher aldı. Oyuncular da değişti, Batman rolünü Val Kilmer üstlendi.

BATMAN & ROBIN - 1997 Yön: Joel Schumacher Oyn: Uma Thurman, George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Chris O’Donnell, Alicia Silverstone

Mr. Freeze, Gotham şehrini dondurmak istemektedir. Başka bir kötü karakter olan Poison Ivy ortaya çıkar. Batman’in uşağı Alfred’in yeğeni Batgirl olarak maceraya dahil olur. Bu film kötü eleştiriler aldı ve George Clooney, Batman rolünde beğenilmedi.

BATMAN BAŞLIYOR - 2005 (Batman Begins) Yön: Christopher Nolan Oyn: Christian Bale, Cillian Murphy, Michael Caine, Ken Watanabe, Morgan Freeman

Uzun aradan sonra, Batman filmleri Memento filmiyle tanınan yönetmen Christopher Nolan’a verildi. Batman rolü için Amerikan Sapığı ve Makinist filmlerinin başarılı oyuncusu Christian Bale seçildi. Film iyi bir hasılat yaptı.

İnternet kahramanı gerçek hayatta

Haberin Devamı

Ben X

Yön: Nic Balthazar

Oyn: Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen

Ben, kimselere benzemeyen bir karakterdir. Bunu sabahları uyanışından, yüzünü yıkayışından, giyinişinden ya da yemek yeme tarzından kolaylıkla anlamak mümkündür. Sürekli müzik dinleyen ve ArchLord adındaki internet oyununu oynayan, yalnız takılan biridir. Yaşadığı problemler yüzünden okulu bir cehennem gibi görmektedir. ArchLord’da üstlendiği karakter ise ustalık seviyesindeki dövüşçülüğü ve akıllı kişiliğiyle saygı duyulan biridir. Böyle bir hayat isteyen Ben, oyundan edindiği tecrübeleri gerçek hayata aktarmaya kalkar. İlk iş olarak da oyunda tanıştığı Scarlite adlı kızla, gerçek hayatta da tanışmaya karar verir... Film, yönetmen Nic Balthazar’ın kendi romanından uyarlandı. Aynı romandan esinlenilerek tasarlanan ArchLord oyunu, internette oynanıyor.

Ukala profesör aşık oluyor

Smart People

Yön: Noam Murro

Oyn: Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Ellen Page, Thomas Haden Church

Profesör Lawrence Wetherhold, zekası ve sert mizacıyla entelektüel kesimin en parlak isimlerinden biridir. Ama aşk ve aile ilişkileri konusunda bu kadar başarılı olduğu söylenemez. Üniversite öğrencisi oğlu James ona güvenmediği için sırlarını anlatmaz. Ergenlik çağındaki kızı Vanessa, başarılı ama sivri dilli bir kızdır. Babasının yolundan gitmektedir. Profesörün yıldızının bir türlü barışmadığı üvey kardeşi Chuck ise hayatını özgürce yaşamayı sanat haline getirmiş biridir. Wetherholdlar’ın evinde her şey sütlimanken bunu bozan iki olay meydana gelir. İlki Chuck’ın geri dönüşü, ikincisi de Lawrence’ın aşık olmasıdır. Eski öğrencisi Janet ile yıllar sonra karşılaşması, Lawrence’ın kişiliğinde ve ailenin hayatında farklılıklara yol açar.

Oscar ödüllü Benden Bu Kadar - As Good As It Gets, American Gangster ve Jerry Maguire gibi filmlerin yapımcısı, Nike ile Adidas’ın ödüllü reklam filmlerinin yönetmeni Noam Murro, Aşkın Yaşı Yok’un kamera arkasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!