Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 00:00

Ünlü müzikal beyazperdede

Mamma mia

Yön:
Phyllida Lloyd
/images/100/0x0/55ea408bf018fbb8f87412cd


Oyn: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Billy Nighy

MÜZİKAL/KOMEDİ

MAMMA MIA

Mamma Mia müzikali, 1999’da sahnelenmeye başladıktan sonra 30 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Waterloo adlı şarkılarıyla 1976’da Eurovision Şarkı Yarışması Birinciliği’ni İsveç’e kazandıran Abba Topluluğu’nun şarkıları kullanıldı. Müzikali o yıllarda üç kadın hazırlamıştı; yapımcı Judy Craymer, senaryo yazarı Catherine Johnson ve yönetmen Phyllida Lloyd. Beyazperdeye taşınan müzikalde yine bu üç kadın, aynı görevlerle arka planda yer alıyor.

Film, tıpkı müzikalin başladığı tarih gibi 1999 yılında geçiyor. Yunan adası Kalokairi’de Villa Donna otelini Donna, kızı Sophie ve kızının nişanlısı Sky birlikte işletir. Evlenmek üzere olan Sophie, üç farklı erkeğe nikah davetiyesi yollar. Bu sırada "I Have a Dream" şarkısı çalar. Çünkü bu üç erkekten birinin babası olduğuna inanır. Üç erkek, 20 yıl önce üçünü de ayrı ayrı büyülemiş olan adaya ve kadına geri dönmek üzere yola çıkar.

Filmin her bir kritik sahnesine, konuya uygun seçilmiş Abba şarkıları damgasını vuruyor.

Düğünle başlayan değişim

Margot at the wedding

Yön:
Noah Baumbach

Oyn: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Jack Black, John Turturro

KOMEDİ/DRAM

KIZ KARDEŞİM EVLENİYOR

Margot Zeller, gittiği her yerde kargaşaya neden olan zeki ve sivri dilli bir yazardır. Kız kardeşi Pauline ise özgürlüğüne düşkün ve alçakgönüllü biridir. Margot, sürpriz bir şekilde uzun süredir görmediği ve uzaklaştığı kız kardeşinin düğününe gitmeye karar verir. Hızlı bir şekilde olgunlaşan oğlu Claude’la düğün evine gelir. Pauline’in nişanlısı işsiz bir sanatçı olan Malcom’dır. Margot, müstakbel damadı ilk gördüğü andan itibaren, bu evliliğin geleceğinden şüphe etmeye başlar. Düğün yaklaştıkça sorunlar da çoğalır; kinci komşular, arka bahçedeki asırlık ağaç, Margot’nun kendi evliliğiyle ilgili karmaşası... İki kardeş kendilerini beklenmedik bir değişimin kıyısında bulur.

Jules Verne’nin klasik eserinden yeni bir uyarlama

Journey to the Center of the Earth

Yön:
Eric Brevig

Oyn: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem, Giancarlo Caltabiano

AKSİYON/MACERA

DÜNYANIN MERKEZİNE YOLCULUK

Maceraperest bilim adamı Trevor Anderson’un üzerinde durduğu ilginç konu, onun akademik alanda pek hoş karşılanmamasına sebep olur. Ancak İzlanda’da yeğeni Sean Anderson ve rehberleri Hannah Asgeirsson’la yaptıkları garip yolculuk, onları bilinmeyene doğru sürükler. Dünyanın hiç görülmemiş yerlerine, alt katmanlara, farklı dünyalara doğru ilerlerler. Bu sırada Trevor’ın bile aklına gelmeyecek yaratıklarla karşılaşırlar. Film, Jules Verne’in Dünyanın Merkezine Yolculuk adlı kitabından beyazperdeye uyarlandı.

Zombi filmlerini özlediyseniz

Diary of the dead

Yön:
George A. Romero

Oyn: Joshua Close, Scott Wentworth, Michelle Morgan, Joe Dinicol

KORKU

ÖLÜLERİN GÜNLÜĞÜ

Sinema eğitimi alan bir grup genç, ormanlık alanda korku filmi çekmek ister. Ancak planları pek de istedikleri gibi gitmez ve gerçek zombilerle karşı karşıya kalırlar. Böyle bir durumda bile soğukkanlılıklarını bozmayan gençler, kurgudan çıkıp olayları tüm gerçekliğiyle çekmeye başlar. Amaçlarıysa tarihe geçmektir. Zombileri tek tek kaydetmeye çalışan gençler için bu kayıtlar artık hayatlarından bile önemli hale gelir.

Katil çiftin gerçek hikáyesi

Lonely Hearts

Yön:
Tedd Robinson

Oyn: John Travolta, Salma Hayek, James GandolfiniJared Leto

DRAM/SUÇ/ROMANTİK

YALNIZ KALPLER

1940’ların sonunda Martha Beck ve Raymond Fernandez, Amerika’nın ünlü katil çiftidir. Birbirlerine ilk görüşte aşık olmuşlardır. Kolay para kazanmayı ve garip ilişkiler kurmayı severler. İkili, dul kadınları verdikleri "Yalnız Kalpler" ilanlarıyla tuzaklarına düşürüp öldürmektedir. Martha, Raymond’ın kızkardeşi gibi davranır, evde kalmış ya da dul kadınları dolandırırlar. Sonunda da hepsini öldürürler. Tutuklandıklarında 12 cinayetle suçlanırlar ancak herkes bu sayının 20’ye yakın olduğunu bilmektedir. 22 Ağustos 1949’da idama mahkum edilirler ve 8 Mart 1951’de cezaları infaz edilir.

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen Yalnız Kalpler’de yönetmen ve yazar Todd Robinson, hikayeyi sadece beyazperdeye taşımakla kalmıyor, dedektiflerin de izini sürüyor. Daha önce bu ikili üzerine pek çok film yapılmış ama dedektif Elmer C. Robinson’un trajik öyküsü hiç dile getirilmemiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!