Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

Haberin Devamı

Berlin’den Altın Ayı’yla döndü

Tropa de Elite

/images/100/0x0/55eb5419f018fbb8f8ba38a2


Yön:
Jose Padilha

Oyn: Wagner Moura, Caio Junqueira, Andre Ramiro, Milhem Cortaz

AKSİYON

ÖZEL TİM

1997’de Papa Jean Paul II’nin, Rio de Janeiro’ya geleceği günlerde, BOPE (Özel Polis Operasyonları Timi) lideri Yüzbaşı Nascimento, uyuşturucu tacirlerine darbe indirmekle görevlendirilir. Ancak Nascimento yerine birini bulmak ister çünkü karısı hamiledir. Bu sırada dürüst ve idealist iki arkadaş; Neto ve Matias BOPE’ye katılır. Nascimento kendi yerini alacak çaylağın Neto olduğuna inanır. Ama zamanla tercihini değiştirmeye başlar. Artık Nascimento’ya Neto’dan daha kültürlü olan Matias doğru seçim gibi görünmektedir. Onunsa yürekliliğini kanıtlaması gerekmektedir.

Brezilya’da 12 milyon dolar hasılat yapan film, geçen şubatta Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı Ödülü’yle döndü.

Çukurova işçilerinin dramı

Yön: Erden Kıral

Oyn: Tuncel Kurtiz, Erkan Yücel, Nur Sürer, Bülent Kayabaş

DRAM/POLİTİK

BEREKETLİ TOPRAKLAR ÜZERİNDE

Orhan Kemal’in 1954’te yazdığı aynı isimli kitaptan uyarlanan filmde, köyden üç arkadaş; Köse Hasan, Pehlivan Ali ve Yusuf, iş bulup çalışmak için Çukurova’ya gelir. Önce fabrikada, ardından inşaatta, sonra da çeltik tarlalarında ağır koşullarda işçilik yapmaya başlayan arkadaşların her biri için kader, farklı bir yol çizer. Ve işler hiçbiri için iyi gitmez... Yurtiçi ve yurtdışında pek çok ödül toplayan filmin negatifi, oyunculardan bazıları tarafından çalındığından, yönetmen Erden Kıral, kendi filmini satın almak zorunda kaldı. 70’lerin sonunda çekilen filmin negatifi çeşitli uğraşlar sonunda izlenebilir hale geldi.

Ölümcül aşk testi

Waz

Yön: Tom Shankland

Oyn: Stellan Skarsgard, Melissa George, Selma Blair, Ashley Walters

KORKU

WAZ

İngiltere-ABD ortak yapım filmde seyirciyi, kimisi bedenlerinin bir bölümü olmayan kimisi de derilerine Waz simgesi kazınmış insanlar bekliyor. Waz denklemini çözmeye çalışanlarsa dedektif Argo ve iş arkadaşı Helen. Bir süre sonra kurbanların hepsine korkunç bir seçim önerildiğini öğreniyorlar; sevdiğin birini öldür ya da ölmeyi göze al. Katilin amacı, sıradışı bir aşk testi yapmaktan başka bir şey değil. Geçen yıl İrlanda korku festivalinde gösterilen film, izleyicilerden olumlu yorumlar aldı.

Hazine avı başlıyor

Fool’s Gold

Yön:
Andy Tennant

Oyn: Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland

ALTIN ŞANS

Benjamin Finnegan, sörfçülükten hazine avcılığına merak sarmış biridir. 18. yüzyılda denizde kaybolmuş, 40 sandık içeren efsanevi Queen’s Dowry hazinesini takıntı haline getirmiştir. Bu uğurda karısı Tess, hurda yığını haline gelmiş teknesi Booty Calls da dahil olmak üzere sahip olduğu her şeyi yitirir. Tess, milyoner Nigel Honeycutt’ın dev yatında çalışarak hayatını yeniden kurmaya başlamışken, Benjamin hazinenin nerede olduğuna dair çok önemli bir ipucu keşfeder. Yeni bulduğu bu bilgiyle hayatının değişeceğinden emindir. Nigel’ın yatına girmenin bir yolunu bularak, cazibesini kullanır, bu varlıklı adamı ve sosyetenin gözde bekarlarından olan kızı Gemma’yı kendisiyle birlikte İspanyol hazinesini aramaya ikna eder. Arama seferi, tüm direnişine rağmen Tess’in keşif aşkını yeniden alevlendirir. Ama hazinenin peşinde sadece onlar yoktur.

İki erkek arasında

La Fille coupee en deux

Yön:
Claude Chabrol

Oyn: Ludivine Sagnier, Benoit Magimel, François Berleand

DRAM

İKİYE BÖLÜNEN KIZ

25 yaşındaki güzel hava durumu sunucusu Gabrielle, iki erkek arasında kalmıştır. Biri seçkin yazar ve ünlü çapkın Charles, diğeri aile servetinin çekici fakat dengesiz mirasçısı Paul. Gabrielle adamlardan biriyle evlenir, diğerinin metresi olur. Haliyle işler daha da karmaşık bir hal alır. Yönetmen Chabrol’un 50 yıllık kariyerindeki bu son film burjuvazi, entelektüellik ve televizyon kültürüyle zekice dalga geçiyor.

Paris Hilton başrolde

The Hotie And The Nottie

Yön: Tom Putnam

Oyn: Paris Hilton, Christine Lakin, Joel David Moore

DRAM

SEKSİ VE ÇILGIN

Cristabel Abbott, her erkeği kendine hayran bırakan biridir. En yakın arkadaşı June Phigg ise tam tersine hiçbir erkeğin istemeyeceği, çok fazla eksisi olan bir kızdır. İlkokul yıllarından beri Cristabel’in sevgilisi olma isteğiyle yanıp tutuşan talihsiz Nate Cooper’ın hayallerinin gerçek olmasının ise tek bir yolu vardır. Erkeklerin kendisinden bucak bucak kaçtığı June’a acele bir erkek arkadaş bulmak zorundadır. Bunu başaramadığı takdirde, hayallerinin kızını elde etme şansı yok olacaktır. Nate aşkı uğruna imkansızı başarmayı dener.

Marvel’den bir kahraman daha beyazperdede

Iron Man

Yön:
Jon Favreau

Oyn: Robert Downey Jr, Terrence Howard, Gwyneth Paltrow

AKSİYON/MACERA

IRON MAN

Teknoloji harikası silah ve füzeler üreten Stark Industries’in CEO’su Tony Stark, buluşlarıyla dünya çapında ün kazanır. Ancak saldırıya uğrar ve bir terörist grubun eline esir düşer. Grubun esrarengiz lideri Raza tarafından gelişmiş silahlar üretmeye zorlanır. En kötü anında bile zekasını ve yaratıcılığını kullanarak kendisini esaretten kurtaracak bir zırh imal etmeyi başarır. Kurtulup ülkesine döndüğünde kendi geçmişiyle hesaplaşmaya başlar ve şirketini yeni bir hedefe yönlendirir. Tek isteği, kendisine insanüstü güçler ve fiziksel koruma sağlayacak gelişmiş bir zırh yapmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!