Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

Kurnaz koca genç aşığın peşinde

Sleuth
/images/100/0x0/55eacfd0f018fbb8f8983d90

Yön:
Kenneth Branagh

Oyn: Michael Caine, Jude Law

DRAM/GERİLİM

ÖLÜMCÜL OYUN

Nobel ödüllü yazar Harold Pinter’ın oyunundan uyarlanan Ölümcül Oyun, ilk kez 1972 yılında beyazperdeye aktarılmıştı. Filmde iki erkeğin bir kadın için verdiği tehlikeli mücadele anlatılıyor. Çok satan dedektif romanlarının zengin ettiği bir yazar, bir gün karısının genç ve işsiz bir aktörle ilişkiye girdiğini öğrenir. Bunun üstüne genç aktörle sonuçları ölüme kadar varabilecek bir oyun oynamaya başlar. Bu oyun zamanla tam bir zeka mücadelesine döner... Michael Caine 1972 ve 2007 yapımı filmlerin ikisinde de rol aldı. Fakat 36 yıl önce, yasak ilişkiye giren genç adamı canlandırırken, yeni filmde aldatılan kocayı oynadı.

Macera ve aksiyon sevenlere

Vantage Point

Yön: Pete Travis

Oyn: Forest Whitaker, Matthew Fox

AKSİYON

BAKIŞ AÇISI

ABD başkanı, terör üzerine çok önemli bir konuşma yapmak üzere İspanya’dadır. Kalabalık bir meydanda tam konuşma yapacakken, silahlı saldırıya uğrar. O esnada, meydanda bulunan sekiz kişi bu olayı kendi bakış açılarına göre aydınlatmaya çalıştıkça, olayın ardındaki büyük sırlar ortaya çıkar ve bu kişilerin hayatları değişir. Sekiz kişiden ikisi, başkanı korumakla görevli gizli ajanlardır. Bir diğeri, başkanın konuşma yaptığı meydanda tesadüfen bulunan Amerikalı bir turisttir. Çocukları için başkanın gelişini kaydederken, ona ateş eden kişiyi görüntülediğine inanır. Başkanın konuşmasını tüm dünyada milyonlarca televizyon izleyicisine aktarmakta olan gazeteci Rex Brooks da olayın bir başka şahididir. Vantage Point’te, Lost dizisini sevenlerin yakından tanıdığı Matthew Fox, gizli ajan rolünde karşımıza çıkıyor.

Amerikan rüyasının bittiği an

One Way

Yön: Reto Salimbeni

Oyn: Til Schweiger, Lauren Lee

GERİLİM

İKİLİ OYUN

Eddie, New York’un en ünlü reklam ajanslarından birinde başarılı bir yöneticidir ve patronunun kızı Judy ile nişanlıdır. Bir gün özel sekreteri ve aynı zamanda iyi arkadaşı olan Angelina’ya, Judy’nin kardeşi Anthony’nin tecavüz ettiğini öğrenir. Kendi kusursuz imajını korumak ve evlilik planlarını tehlikeye atmamak için, mahkemede Anthony lehine yalan ifade vermek zorunda kalır. Ama bu olay hayatında birçok felaketin başlamasına sebep olur. Dava sürecinde Judy’nin ailesinin yıllardır sakladığı sırlar ortaya çıkar. Hatta Eddie işlemediği bir cinayet ile suçlanır. Sonuçta Eddie’nin rüya gibi görünen hayatı, içinden çıkamadığı bir kabusa dönüşür.

Kumarbazın intikamı

Revolver

Yön: Guy Ritchie

Oyn: Jason Statham, Ray Liotta

DRAM/GERİLİM

TABANCA

Jake Green, gerçek bir kumarbazdır. Bir gün kardeşini kurtarmak için istemediği bir işin içine girer ve yedi yıl hapse mahkum olur. Hapiste iki dolandırıcı ile aynı hücreye düşer ve onlardan en iyi dolandırıcılık taktiklerini öğrenir. Hapisten çıktığında artık kumar masasında yenilmez hale gelmiştir ve intikam almak için, yaşadığı her şeyin suçlusu olarak gördüğü Macha’nın kumarhanesine gider. Jake’ten daha önce ağzı yanan Macha, tetikçilerini onunla ilgilenmeleri için görevlendirir. Bundan sonra Jake’in hayatı tamamen kontrolden çıkar.

Madonna’nın kocası olan yönetmen Guy Ritchie’nin, favori oyuncusu Jason Statham bu filmde de başrol oynuyor.

Politik bir bilimkurgu

Southland Tales

Yön:
Richard Kelly

Oyn: Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar

BİLİMKURGU

KIYAMET ÖYKÜLERİ

2005 yılında Teksas’ın yarısı bir nükleer saldırı sonucu yıkılır. Amerika, insanların hayatlarını tamamen kontrol altında tutmaya çalışan bir polis devleti haline gelir. Hükümete karşı durabilen tek güç, Batı Yakası’nda ortaya çıkan, Marksist bir yeraltı örgütüdür. Kıyamet Öyküleri, bu ortamın içinde iki kişinin hikayesi üzerine yoğunlaşan bir film. Boxer Santaros, hafıza kaybına uğramış bir film yıldızıdır. Güzel porno yıldızı Krysta Now ise, TV’de kendi reality şov programını yayınlatmaya çalışmaktadır. Böylece üzerindeki "aptal kız" imajından sıyrılmaya çalışacaktr. Bu arada evli olan Sandaros ile birlikte olur. Kıyamet Öyküleri, komedi, dram ve bilimkurgu türlerinin hepsini bir arada bulabileceğiniz bir film. Ayrıca, Amerika’daki Cumhuriyetçi kanadı kızdıracak türden yorumlar getiriyor.

Yeni başlayanlar için vahşi yaşam

Le Renard et L’enfant

Yön:
Luc Jacquet

Oyn: Bertille Noel-Bruneau

DRAM

ARKADAŞIM TİLKİ

Fransa’nın doğusunda, dağ eteklerinde bir köyde yaşayan 10 yaşındaki bir kız, ormanın içinden bisikletiyle okula giderken yavru bir tilkiyle karşılaşır. İnsanlara alışık olmayan tilki, önce küçük kızdan kaçar. Ancak küçük kız tilkiyi tekrar görmek ve onunla arkadaş olmak için, her gün ormanda vakit geçirmeye başlar. Bu esnada farklı hayvanları tanır, doğayı yakından gözlemler. Bahar geldiğinde tilki yavrulamıştır. Küçük kız tilkiyi yuvasına kadar takip eder. Başta ilişkileri iyi gibi görünse de, kız bu vahşi hayvanı evcilleştirmeye çalıştıkça işler ters gitmeye başlar. Arkadaşım Tilki, çocuklara doğayı ve vahşi hayatı anlatıyor.

Sihre inananlar için

Yön: Ela Alyamaç

Oyn: İpek Değer, Mehmet Ali Nuroğlu

ROMANTİK/DRAM

PERİ TOZU

Deniz ve Emre, çocukken ne olursa olsun birbirlerinden hiç ayrılmayacaklarına yemin ederler. Aradan yıllar geçtiğinde Deniz’in hayatı Emre’nin ani bir kalp krizi geçirmesiyle altüst olur. Genç kız, arkadaşını iyileştirebilmek için sihir ve umut dolu bir yolculuğa çıkar. Peri tozu almak için çıktığı bu yolculukta Cem ile karşılaşır. Cem, kız arkadaşının ısrarları ile evlilik yoluna girmek üzeredir. Deniz’le tanışınca, onunla beraber yola devam etmeye karar verir. Peri Tozu, genç yönetmen Ela Alyamaç’ın ilk uzun metrajlı filmi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!