Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 00:00

Kahraman geri döndü

Rambo 4: Pearl of the Cobra

Yön: Sylvester Stallone

Oyn: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish

John Rambo, yaklaşık 20 yıldır heyecandan uzak bir hayat sürmektedir. Tayland’daki Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletip, balık tutarak ve avladığı zehirli yılanları satarak geçinir. Hemen yakınındaki Tayland-Burma sınırında, 60 yıldır devam eden Karen-Burma sivil savaşına bile ilgi göstermez. Kendilerine Amerikalı rehber arayan, bir grup insan hakları savunucusunun Tayland’a gelmesi durumu değiştirir. Bu grubun amacı, Karen mülteci kamplarına tıbbi yardım malzemesi ve gıda desteği ulaştırmaktır. Ama Burma ordusu, mülteci kamplarına bağlanan yollar üzerine mayın döşediği için, karayolundan gitmeleri mümkün değildir. Rambo’dan kendilerine Salween nehri boyunca rehberlik yapmasını isterler. Teklifi kabul eden Rambo, aradan iki hafta bile geçmeden, yardım ekibinin kaybolduğunu ve hiçbir haber alınamadığını öğrenir. Bunun üstüne tek başına onların peşine düşer. Slyvester Stallone, dördüncü Rambo filminin başrol oyunculuğunun yanı sıra, senaristliği, yönetmenliği ve yapımcılığını da üstlendi.

Hayallerinizin oyuncakçısı

Mr. Magorium’s Wonder Emporium

Yön: Zach Helm

Oyn: Dustin Hoffman, Natalie Portman, Jason Bateman, Zach Miller

243 yaşındaki Bay Magorium, dünyanın en harika oyuncak mağazası Emporium’un sahibidir. Çocukların bayıldığı bu muhteşem dükkanın içindeki tüm oyuncaklar canlı gibidir. Bir gün Bay Magorium, mağazanın yönetimini genç müdire Molly Mahoney’e devretmek istediğini açıklar. Karar üzerine tüm oyuncaklar sinir krizi geçirir. Bu arada mağazanın piyasa fiyatını belirlemek için gelen muhasebeci Henry, duruma tuz biber eker. Oyuncaklar cansızlaşır, sessizleşir ve renkleri griye döner. Mahoney ve Henry, oyuncakları eski durumuna getirmek için çabalar. Onlara yardım edebilecek tek kişi ise 9 yaşındaki bir çocuktur.

Hayatı yakalamak için asla geç değil

The Bucket List

Yön: Rob Reiner

Oyn: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morlow

Carter Chambers, 46 yıl boyunca araba tamirciliği yaparak geçimini sağlamıştır. Evlilik, iş ve çocuklar derken, hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştirmeye fırsat bulamaz. Milyarder işadamı Edward Cole ise her zaman para kazanmakla meşguldür. Hayatta daha farklı zevkler olduğunun farkında bile değildir. Bir gün Carter ve Edward rahatsızlık geçirir ve aynı hastane odasına düşerler. Hayatları hakkında düşünmek için bol bol vakitleri olur. Kalan zamanlarını hep yapmak istedikleri şeyleri yaparak geçirmeye karar verirler ve beraberce hastaneden kaçarak dünyayı gezmeye başlarlar. Dostlukları büyürken, hayatın tadını çıkararak yaşamayı öğrenirler.

Avrupa sinemasının en pahalı filmi

Asterix aux jeux olympiques

Yön: Frederic Forestier, Thomas Langmann

Oyn: Gerard Depardieu, Alain Delon, Franck Dubosc

Genç ve korkusuz Galyalı Alafolix, Yunan prensesi Irina’ya aşık olur. Asterix ve Obeliks’in yardımıyla, hem olimpiyat oyunlarını hem de Irina’nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan’a gelir. Fakat Sezar’ın oğlu Brütüs de Irina’ya aşıktır ve olimpiyatlarda zaferi göğüsleyen kişi, aynı zamanda prensesi elde etmeyi başaracaktır. "Asteriks Olimpiyat Oyunları’nda", 1999’daki "Asteriks & Obeliks: Sezar’a Karşı" ile 2002 yapımı "Asteriks ve Obeliks: Görevimiz Kleopatra"nın ardından gelen üçüncü film. Olimpiyat atmosferinin layıkıyla yansıtılması için, İspanya’nın Alicante şehrinde özel bir stat inşa edildi. 80 milyon Euro’ya yaklaşan bütçesiyle, Fransız ve Avrupa sinemalarının bugüne kadar gördüğü en pahalı filmi oldu.

Ben Affleck bu kez yönetmen koltuğunda

Gone Baby Gone

Yön: Ben Affleck

Oyn: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris

Patrick ile Angela, hem beraber çalışan iki özel dedektif, hem de sevgilidir. Dört yaşındaki kayıp kız çocuğu, Amanda McCready olayını aydınlatmaları için küçük kızın halası onlara gelir. İkili önce bu işi kabul etmeye yanaşmaz, ama Amanda’nın halası çok ısrarcıdır. Sonuçta işi kabul ederler ve çocuğu canlı bulmak uğruna kendi hayatlarını ve ilişkilerini ortaya koyarlar. "Kızımı Kurtarın", Ben Affleck’in ilk yönetmenlik denemesi.

Costa Gavras’ın kızı yönetti Gerard Depardieu’nün kızı oynadı

La Faute A Fidel

Yön:
Julie Gavras

Oyn: Julie Depardieu, Stefano Accorsi, Nina Kervel, Benjamin Feuillet

1970 sonbaharında Anna dokuz yaşındadır. Gazeteci annesi, zengin bir İspanyol aileden gelen avukat babası, kardeşi ve Kübalı dadısı ile Paris’te yaşar. Rahat yaşamlarına düşen tek gölge, İspanya’da faşist Franco yönetimine karşı mücadele veren eniştesidir. Ailenin yaşamı, eniştenin öldürülmesinin ardından, eşi ve çocuğunun İspanya’dan kaçarak yanlarına sığınmasıyla altüst olur. O güne dek İspanya’daki duruma tepkisiz kalan Anna’nın anne ve babası, suçluluk duygusuna kapılır ve ateşli siyasi aktivistlere dönüşürler. Anne ve bababasının bu yeni dünyası, Anna için ev değiştirmek, düzensizlik, dadısını kaybetmek ve yeni yüzler tanımak anlamına gelir. Film, ideolojiler, sınıf, ulus, cinsiyet, din ve aile bağları gibi konuları küçük Anna’nın bakış açısından anlatıyor. "Fidel’in Yüzünden", ünlü yönetmen Costa Gavras’ın kızı Julie’nin çektiği ilk sinema filmi. Anne rolünde Gerard Depardieu’nün kızı Julie Depardieu var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!