Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 00:00

Lincoln suikastinin sırları çözülüyor

National Treasure: The Book of Secrets
/images/100/0x0/55eafb5bf018fbb8f8a34507


Yön: Jon Turteltaub

Oyn: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Harvey Keitel

MACERA

BÜYÜK HAZİNE: SIRLAR KİTABI

Büyük Hazine: Sırlar Kitabı, 2004’te büyük gişe başarısı yakalayan Büyük Hazine’nin devam filmi. Hazine avcısı Ben Gates, suikastçi John Wilkes Booth’un günlüğünden kaybolan sayfaların izini sürmeye başlar. Kayıp sayfalara ulaşınca, Abraham Lincoln suikastinin ardındaki sır perdesini kaldıracağını düşünen Ben, bu şekilde suikaste karıştığı iddia edilen ailesinin adını da temizleyecektir. Ben, sayfaların peşinde koşarken, tüm dünyayı ilgilendiren bir sırrı da açığa çıkaracaktır. Helen Mirren, filmde Ben Gates karakterinin annesini oynarken, Ed Harris de kötü adam rolünde karşımıza çıkıyor.

Filmin yapımcıları, 2004’te ilk filme başladıklarında ikinci bir film çekme fikrinde olmadıklarını, ama elde ettikleri gişe başarısı üzerine devam filminin geldiğini söylüyor.

11 Eylül’den sonra Amerika’da Arap olmak

Rendition

Yön:
Gavin Hood

Oyn: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Peter Sarsgaard, Alan Arkin

DRAM/GERİLİM

YARGISIZ İNFAZ

Anwar El Ibrahimi, çocukken ailesi ile Amerika’ya göç etmiş, Mısır asıllı Amerikalı bir kimya mühendisidir. Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Washington’a giderken bindiği uçakta, CIA tarafından sorgulanmak üzere kaçırılır. CIA Kuzey Afrika analisti Douglas Freeman, onun merhametsizce sorgulamasına tanık olduktan sonra, kendi görevi üzerine tekrar düşünmeye başlar. Bu arada El İbrahimi’nin Amerikalı hamile karısı, kocasını aramaya başlar ve bir senatörün yardımcılığını yapmakta olan okul arkadaşı Alan Smith’den yardım ister. Çok geçmeden, kocasının üçüncü dünya ülkelerinden birine gönderildiğini öğrenir. Ancak bu araştırmaları esnasında CIA için muhtemel teröristlerden biri haline gelir.

Politik bir gerilim hikayesi olan Yargısız İnfaz, 11 Eylül sonrası Amerika’da yaşayan bir Arap olmanın zorluklarını provakatif bir dille anlatıyor.

Ateşle barut yanyana

Desaccord Parfait

Yön:
Antoine de Caunes

Oyn: Jean Rochefort, Charlotte Rampling, Isabelle Nanty

KOMEDİ

HAYATTA İKİ KEZ

Fransa’nın Oscar’ı kabul edilen BATAR Ödülleri’ni düzenleyen komite, yönetmen Louis Ruinard’a "Yaşam Boyu Başarı" ödülü vermeyi kararlaştırır. Töreni renklendirmek için aktris Alice d’Abanville’i çağırırlar. Alice, 70’lerdeki Ruinard filmlerinin divasıdır. Bu yüzden Ruinard’ın ödülü onun elinden almasının uygun olacağını düşünürler. Ama komitenin bilmediği bir şey vardır: Alice, aynı zamanda yönetmenin eski sevgilisidir ve on yıl boyunca şöhretin keyfini sürdükten sonra, Ruinard’ı hiçbir açıklama yapmadan terk etmiştir. İkili o günden sonra birbiriyle hiç görüşmemiş, konuşmamıştır.

Günahın bağladıkları

Yön: Tayfun Pirselimoğlu

Oyn: Rıza Akın, Nurcan Eren, Melissa Ahmedi, Emin Baş

RIZA

Rıza, İstanbul - Adana arasında taşımacılık yapan bir kamyon şöförüdür. Hayatta sahip olduğu tek şey, ipotekli kamyonudur. İstanbul’a yaptığı son seferde kamyonu arızalanır. Tamir için gereken parası yoktur. İstanbul’da umutsuzca para ararken, yıllar önce terk edip gittiği Aysel’e başvurur. Aysel, Rıza’ya hala kırgındır ve onu kovar. Hiçbir çaresi kalmadığını düşünen Rıza, para bulmak için korkunç bir suça bulaşır. Sıyrılmak istediği günah, sonunda onu benzer bir sırrı taşıyan Aysel’e götürür. Fakat aralarında sanki bir araya gelmelerini engelleyen, görünmez bir duvar vardır.

İnsan kaç kere ölür

The Deaths of Ian Stone

Yön:
Dario Piana

Oyn: Mike Vogel, James Bartle, Christina Cole

KORKU/GERİLİM

ÖLÜM BEKÇİSİ

Ian Stone, buz hokeyini çok seven sıradan bir gençtir. Jenny ile yolunda giden bir ilişkisi vardır. Bir gece maçtan eve dönerken, demiryolunun yakınında cansız bir şeyin yattığını görür. Ne olduğuna bakarken, o şey tarafından saldırıya uğrar ve gelen trenin altında kalır. Olayın ardından bürosundaki masasında uyanır ve saldırıda hiç zarar görmediğini anlar. Ama her şey biraz farklıdır. Jenny artık sevgilisi değil, sadece iş arkadaşıdır. Etrafında tanıdık insanlar vardır, ama bakışları ve konuşmalarında bir tuhaflık sezer. Ian’ın o esnada tanıştığı Gray, insanın algılarıyla oynayabilen dünya dışı yaratıkların, ona ölüm korkusunu yaşatmak için peşinde olduğunu söyler. Bundan sonra Ian defalarca ölümün ucundan dönecek ve sürekli yeni bir hayata uyanacaktır. Her hayatta değişmeyen tek şey Jenny’dir. Ian, bu yaratıklara karşı onunla mücadele etmesi için Jenny’i ikna eder, ama bu arada çok daha büyük bir sırrı öğrenirler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!