Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2007 00:00

Kızların yeni kahramanı Giselle

Enchanted

Yön:
Kevin Lima
/images/100/0x0/55eb62e1f018fbb8f8bdc6ef


Oyn: Susan Sarandon, Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden

ANİMASYON/MACERA

MANHATTAN’DA SİHİR

Animasyon dünyasında yaşamakta olan Giselle, ülkenin şeytani ruhlu kraliçesi Narissa’nın üvey oğlu Prens Edward ile evlenmeye kalkışır. Buna sinirlenen Narissa, ceza olarak Giselle’i insanların dünyasına gönderir. Kendisini bir anda New York’un acımasız sokaklarında bulan Giselle, Pamuk Prenses’in bile hayal edemeyeceği yöntemlerle olgunlaşmak zorunda kalır. Prensesin dünyaya ilk çıkış noktası bir rögar kapağıdır. O kapaktan onu çekip çıkaran yakışıklı avukat Robert olur. Robert, mükemmel bir erkek değildir. Ama Giselle ona aşık olur ve gerçek dünyada aşkın nasıl bir şey olduğunu keşfeder.

Manhattan’da Sihir’in önemli bir özelliği, animasyon teknikleri ile gerçek oyuncuları bir araya getiriyor olması. Filmin sadece 11 dakikalık bölümü animasyon, geri kalanında gerçek oyuncular oynuyor. Filmin yapımcıları, Prenses Giselle’in kız çocuklarının yeni süper kahramanı olacağını söylüyor. Üzerinde Giselle resminin yer aldığı cep kitapları, kahve kupaları ve kostümlü bebekler raflarda yerlerini almaya başladı bile. Bundan sonra Walt Disney parklarındaki karakterlere Giselle de eklenecek.

Bilimkurgu yazarı baba

uzaylı çocuk

Martian Child

Yön:
Menno Mayjes

Oyn: John Cusack, Amanda Peet, Bobby Coleman

DRAM

MERHABA DÜNYALI

David Gordon, bilimkurgu kitapları yazarıdır ve karısından yeni boşanmıştır. Baba olmayı çok isteyen David, zeki fakat sorunlu bir çocuk olan Dennis’i evlat edinmeye karar verir. Kız kardeşi Liz, onu çocuk büyütmenin zorlukları konusunda uyarır. Ama bu David’i yolundan döndürmez. Çok hoşlandığı kız arkadaşı Harlee’nin de yardımıyla iyi bir baba olma yolunda ilerler. Sosyal hizmetler sorumlusu Lefkowitz, David’in babalık için uygun olmadığını düşünmektedir. Bu arada küçük Dennis, uzaylı olduğunu düşünmeye başlamıştır ve sosyal hizmetler görevlisi eve geldiğinde ortalıktan kaybolur.

Şeytan Marka

Giyer’i sevdiyseniz...


The Nanny Diaries

Yön:
Shari Springer Berman

Oyn: Scarlett Johansson, Laura Linney, Paul Giamatti

KOMEDİ

DADIM AŞIK

Annie, üniversiteyi bitirdikten sonra Manhattan’da zengin bir ailenin çocuğuna dadılık yapmaya başlar. Şehrin diğer tarafında yaşamak Annie için hiç de kolay olmaz. Çocuğun annesi Bayan X’in bitmek bilmeyen isteklerini yerine getirmeye çalışır ve bu esnada da oğlu Grayer’ın bakımını yürütür. Binada tanıştığı bir gençle yakınlaşan Annie, zenginlerin dünyasında beklemediği olaylarla karşılaşacaktır. Dadım Aşık’ın senaryosu, Emma McLaughlin ve Nicola Kraus’un 2002 yılında yazdıkları aynı adlı romandan uyarlandı. Eleştirmenler tarafından pek de beğenilmeyen film, Şeytan Marka Giyer’i anımsatıyor.

Akıl hastanesinde lanet

Epitaph

Yön: Bum-Sik Jung,Sik Jung

Oyn: Tae-Woo Kim, Bo-Kyung Kim, Goo Jin, Dong-Kyu Lee

KORKU/GERİLİM

KABİR HİKAYELERİ

Yeni mezun genç psikiyatr ile eşi, kendilerine önerilen teklifi kabul eder ve bir akıl hastanesinde çalışmaya başlar. Kısa süre sonra, hastane koridorlarında gezinen hayaletlerin, lanetli hikayelerin ve gizemli olayların ortasında olduklarını fark ederler. Hastaneden kaçmaya karar verirler ama bu kaçış kolay olmayacaktır... Güney Kore yapımı filmin hikayesi, 1940’lı yıllarda geçiyor.

Bu kardeşlerin para için yapmayacağı şey yok

Cassandra’s Dream

Yön:
Woody Allen

Oyn: Colin Farrel, Ewan McGregor, Tom Wilkinson

DRAM

CASSANDRA’NIN RÜYASI

Ian ve Terry, orta halli bir aileye mensup iki kardeştir. Ian ailesine ait restoranda çalışır, Terry ise araba tamircisidir. Sürekli zengin olma hayalleri kuran iki kardeşin durumu, Terry’nin kumarda yüklü bir para kaybedip borca girmesi ile daha da kötüleşir. İki kardeş, içinde bulundukları zor durumdan kurtulmak ve hep hayal ettikleri gibi zengin bir hayat yaşamak için her şeyi yapmaya hazırdır. Buna cinayet işlemek de dahil... Tesadüfen tanıştıkları güzel oyuncu adayı Angela, zaten zor durumda olan iki kardeşin arasına girerek ilişkilerini bozar ve işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir.

Berlin’de Altın Ayı aldı

Tuya De Hun Shi

Yön:
Wang Quanan

Oyn: Nan Yu, Bater

Sen’ge, Zhaya

DRAM

TUYA’NIN EVLİLİĞİ

Moğolistan’ın uçsuz bucaksız steplerinde yaşayan çobanların göçebe yaşamı bırakması ve kente yerleşmesi için hükümet baskı yapmaktadır. İki çocuk annesi güzel Tuya, toprağını terk etmemek için direnir ve steplerde ailesinin yaşamını sağlamaya çabalar. Tuya’nın engelli kocası Bater, onu kendi yükünden kurtarmak için sık sık boşanma teklif etmektedir. Ama Tuya kabul etmez. Bir gün zamansız bir hastalığa yakalanan kadın, en azından Bater’in bakımını üstlenecek bir koca bulmak adına, boşanmayı düşünmeye başlar. Ne var ki, taliplerinden hiçbiri Bater’in yükünü almaya niyetli değildir. Eski okul arkadaşı ve petrol işçisi Baolier dışında... Baolier, Tuya’yı ve çocukları büyük kente götürür. Fakat doğduğu topraklardan ve ailesinden uzak olmaya dayanamayan Bater, intihara teşebbüs eder. Tuya’nın Evliliği, 2007 Berlin Film Festivali’nde, en iyi film dalında Altın Ayı ödülünü aldı.

Batıl inançlar komedisi

Yön: Kamil Aydın

Oyn: Şafak Sezer, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Eyşan Özhim

KOMEDİ

KUTSAL DAMACANA

Fikret, zenginlik hayalleri kuran ve at yarışlarından çok büyük servet kazanacağını düşünen bir gençtir. Yaşadığı semtte bulunan kilisenin rahibi Vatikan’a gidince, Fikret bunu fırsat bilip kilise imkanlarını kullanmaya başlar. Mahzendeki şarapları satar, geceleri rahibin odasında kalır. Kalan zamanını ganyan bayiinde geçirir. Tek kankası Asım, kilisenin hemen yanında bulunan oto yıkama-yağlama servisinde çalışmaktadır. Fikret ve Asım’ın karşılarına, bir gün hayatlarını değiştirecek bir fırsat çıkar. Kardeşi Selen’e büyü yapıldığını düşünen zengin ve dul iş kadını Deniz, rahip olduğunu sandığı Fikret’ten büyüyü bozması için yardım ister. Kutsal Damacana, bayramın ilk günü, yani dün vizyona girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!