Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

Haberin Devamı

Amerika’nın Karındeşen Jack’i

Zodiac

Yön: David Fincher

/images/100/0x0/55ea794df018fbb8f88248db


Oyn: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Robert Downey Jr.

POLİSİYE/GERİLİM

ZODİAC

Tüm zamanların en iyi polisiye-gerilim filmleri arasında gösterilen Se7en’ın yönetmeni David Fincher, son filmi Zodiac ile seri katillerin karanlık dünyasına dönüyor... Hem de 37 kişiyi öldürdüğü iddia edilen ve arkasında hiçbir iz bırakmadığı için dosyası 2004’te kapanan Amerika’nın Karındeşen Jack’i Zodiac’ın öyküsüyle...

The Game (1997), Fight Club (1999), Panik Odası (2002) gibi başyapıtlara da imza atan David Fincher’ın yönetmenliğini üstlendiği Zodiac, ilk cinayetini 1968 yılında Kaliforniya’da işleyen, 1970’lerin ilk yıllarına kadar tam 37 kişiyi öldürdüğü iddia edilen, kimliği hálá tespit edilemeyen ve San Francisco basınının Zodiac Killer adını taktığı ünlü seri katilin öyküsünü perdeye taşıyor. Filmin senaryosunu Basic’in yazarı John McTierman, Zodiac’ın cinayetlerini işlediği dönemde San Francisco Chronicle gazetesinde çalışan Robert Graysmith’in kaleme aldığı Zodiac ve Zodiac Unmasked kitaplarından yola çıkarak kaleme aldı. Filmde, Jake Gyllenhaal ve Robert Downey Jr. başrolleri paylaşıyor. Zodiac, tartışmasız haftanın en iyisi.

Sadece çocuklara sesleniyor

Urmel aus dem Eis

Yön:
Reinhard Klooss, Holger Tappe

ANİMASYON/KOMEDİ

SEVİMLİ DİNOZOR

Titiwoo, okyanusun ortasında küçük volkanik bir adadır. Burada sevimli ama bir o kadar da dağınık fikirli Horatio Tibberton yaşar. Tibberton çok yönlü fakat toplumla uyumsuz bir bilim adamıdır. Güney denizindeki bu doğa parçasına, kasvetli şatosunda uşağı Sami ile yaşayan kendini beğenmiş Kral Pumponell tarafından sürgüne gönderilmiştir. Profesörün evlat edindiği Tim’in yanı sıra, adanın önde gelenlerinden bir grup yaratık da profesörün kendine özgü dil okuluna devam etmektedir...

Max Krause imzasını taşıyan çizgi romanları 1960’ların sonunda yayınlanmaya başlayan, 1970’li yıllardan itibaren TV dizisi olarak ekrana gelen Urmel aus dem Eis (Sevimli Dinozor), sinema versiyonuyla karşımızda. Oliver Huzly ve Reinhard Klooss’un senaryosunu kaleme aldıkları filmin Türkçe seslendirme kadrosuna Mehmet Ali Erbil, Yavuz Seçkin, Oya Küçümen gibi ünlü isimler yer alıyor. Alman yapımı 87 dakikalık bu sevimli animasyon, sadece çocuklara sesleniyor.

Katliam kaldığı yerden devam

Haberin Devamı

The Hills Have Eyes 2

Yön:
Martin Weisz

Oyn:
Michael McMillian, Jessica Stroup, Jacob Vargas, Daniella Alonso

KORKU

TEPENİN GÖZLERİ 2

Rutin görevleri arasında New Mexico sınırındaki bilim insanlarına ekipman taşımak olan bir grup asker kampa vardıklarında herkesin ortadan kaybolduğunu fark eder. Ekipten yalnızca yardım isteyen bir sinyal kalmıştır. Takım dağdan gelen sinyali araştırmaya karar verir. Ve onları da diğerlerini bekleyen yamyam mutantlar beklemektedir. Elm Sokağı Kabusu ve Scream serisiyle korku sinemasında önemli bir yere sahip olan usta yönetmen Wes Craven’ın 1977 yapımı The Hills Have Eyes, 2005 yılında Alexandre Aja ve Gregory Levasseur yönetimin modern uyarlamasıyla gösterime girmişti. Film büyük ilgi görünce korku filmi fanatikleri daha fazlasını istediler. Ve Craven bu kez oğlu Jonathan ile bir araya gelerek senaryosunu yazdığı The Hills Have Eyes 2’yi (Tepenin Gözleri 2) Butterfly: A Grimm Love Story filmi ile hatırlayacağımız Martin Weisz’e çektirdi. Filmin çekimleri tıpkı ilk yapımda olduğu gibi Fas’ta gerçekleşti. Şiddeti yücelten sahnelerle dolu Tepenin Gözleri 2, kan banyosuna dönüşen korku filmlerinden hoşlananların tercihi olabilir.

Mr. Bean 10 yıl sonra aramızda

Mr. Bean’s Holiday

Yön:
Steve Bendelack

Oyn:
Rowan Atkinson , Emma de Caunes, Jean Rochefort, Willem Dafoe

KOMEDİ

Mr. BEAN TATİLDE

Mr. Bean, yerel kilisenin düzenlediği piyangoda büyük ödül olan Güney Fransa’da bir haftalık tatil ve yepyeni video kamerayı kazanır. Cannes’da bir hafta kalacaktır. Üstelik tam da ünlü film festivalinin yapıldığı tarihte. Paris’e giden Eurostar trenine atladığı gibi yeni video kamerasıyla her yerde çekim yapmaya başlayan Mr. Bean türlü aksiliklerle karşılaşır ve en sonunda Fransa’da parasız ortada kalır... Rowan Atkinson’ın 1990 yılında BBC dizi olarak yarattığı Mr. Bean tiplemesi, İngiliz klasik komedi anlayışının günümüzdeki en önemli temsilcisi. Yer yer geçmişin Benny Hill’ini de andıran Mr. Bean, 1990 yılında BBC’de ekrana gelmeye başlamış ve kısa zamanda dünya çapında şöhrete ulaşmıştı. Rowan Atkinson’ın mimiklerinden, jestlerinden ve sakarlığıyla ortaya çıkan durum komedisinden güç alan sıradışı bir mizah anlayışına sahip olan Mr. Bean Tatilde, öncelikle Rowan Atkinson hayranlarına sesleniyor.

Aldatılan koca intikam peşinde

Fracture

Yön: Gregory Hoblit

Oyn: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike

GERİLİM

CİNAYET GECESİ

Ted Crawford, genç karısı Jennifer’ın bir ilişki yaşadığını öğrenince, onu öldürmek üzere kusursuz bir cinayet planı yapar. Cinayetin ardından, suç mahalline gelen ilk dedektif Rob Nunally’dir. Crawford, işlediği cinayeti hiç tereddütsüz üstlenir; ancak Nunally, kanlar içinde yerde yatan kadının, gerçek kimliği hakkında hiçbir şey bilmediği sevgilisi olduğunu fark edince şoke olur.

İlk Korku, Cani Ruh ve Frekans filmleriyle adını duyuran Gregory Hoblit’in yönetmenliğini üstlendiği Cinayet Gecesi, sürprizlerle dolu IQ’su yüksek bir senaryoya sahip. Filmin en büyük kozu tabii ki, Ted Crawford rolünde izleyeceğimiz Anthony Hopkins. Oscar’lı usta oyuncu yine döktürüyor. Eğer aradığınızı ters köşeye yatıran sürprizlerle dolu bir gerilim ise Cinayet Gecesi, sinemalarda sizi bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!