Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 00:00

Haberin Devamı

Osman Sınav uyuşturucu kaçakçılarının peşinde

Yön: Osman Sınav

Oyn: Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Uğur Polat

POLİSİYE/MACERA

PARS: KİRAZ OPERASYONU

Osman Sınav’ın "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi"nden altı yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturduğu Pars: Kiraz Operasyonu, Türkiye ekseninde uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığını konu alıyor. Ülkemizde Fatih Akın’ın Temmuz’da, Kısa ve Acısız, Duvara Karşı ve Ziya Öztan’ın Abdülhamit Düşerken filmleriyle adını duyuran, Almanya’da yaşayan karizmatik oyuncu Mehmet Kurtuluş’un başrolünü üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle:

İstanbul’un en tanınmış narkotik başkomiseri Ertuğrul, tehlikeli bir operasyonda, büyük bir gizemle karşılaşır. Ancak Ertuğrul, uyuşturucu dünyasının karanlık labirentlerindeki bu sırrı çözmeye fırsat bulamadan çocuklarının gözleri önünde eşiyle birlikte öldürülür. Onların intikamını almak ise 15 yıl sonra, amansız bir narkotikçi olarak yetişen "Pars" lakaplı oğlu Atilla’ya kalır. Atilla, sağ kolu Asena’yla birlikte gerçekleştirdiği büyük operasyonlardan birinde, uyuşturucu dünyasının en belalı ismi Haşhaşi’nin ayağına basar. Ancak, siyasi güçlerin de desteğiyle Atilla kızağa alınır. Bu yetmezmiş gibi ailesinden kalan tek kişiyi, kardeşi Tayfun’u da uyuşturucuya kurban veren Atilla, kağıt üzerinde görünmese de harekete geçer ve geniş bir operasyon başlatır.

Dört milyon dolar gibi Türkiye şartlarına göre yüksek bir bütçeyle İstanbul, Amsterdam ve Monaco’da çekilen filmin bir de Hollywood transferi var: Dalgaları Aşmak, Armageddon, Dogville, Blade, Dracula gibi önemli yapımlardan tanıdığımız Alman aktör Udo Kier de filmde rol aldı.

Türk yeraltı dünyasını deşifre eden Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi dizilerinin yaratıcısı Osman Sınav, son sinema filminde bu kez uyuşturucu dünyasına el atıyor. Kısacası tartışma yaratacak diyaloglar ve göndermelere hazır olun. Aksiyon sahneleriyle de dikkat çeken film, son dönemde okullarda kullanımı iyice artan uyuşturucu belasını mercek altına almayı da ihmal etmiyor.

Not: İki devam filmi dahaçekilmesi planlanan yapım, Pars adını narkotik polisinin ambleminden alıyor.

İnternette flört gerilimi

Perfect Stranger

Yön: James Foley

Oyn: Halle Berry,

Bruce Willis , Giovanni Ribisi, Richard Portnow

DRAMA/GERİLİM

KUSURSUZ YABANCI

Kusursuz Yabancı, izleyicisine şu soruyu yöneltiyor: "Bir sırrı saklamak için ne kadar ileri giderdiniz?" Araştırmacı gazeteci Rowena Price (Halle Berry) arkadaşının öldürülmesinin güçlü reklam müdürü Harrison Hill’le (Bruce Willis) bağlantılı olabileceğini öğrenince, iş arkadaşı Miles Haley’nin (Giovanni Ribisi) yardımıyla, kimlik değiştirir. Bir yandan Hill’in şirketinde geçici sekreter Katherine olarak çalışırken, bir yandan da Hill’in internet üzerinden flört ettiği Veronica olur. Rowena, böylece avının etrafını dört bir yandan sarar ama keşfettiği tek şey kimlik değiştirenin sadece kendi olmadığıdır. Kusursuz Yabancı, Halle Berry ve Bruce Willis’in cüretkár sevişme sahnesiyle de ilgi çekeceğe benziyor. Başrol oyuncularıyla öne çıkan Kusursuz Yabancı, internette flörtün nasıl kábusa dönüşebileceğini ele alan, gerilim ve tempoyu "Katil kim?" klişesinde artırmaya çalışan bir psikolojik gerilim.

Bu kez rakip zorlu

Asterix et Les Vikings

Yön: Stefan Fjeldmark, Jesper Moller

ANİMASYON

ASTERİKS VİKİNGLERE KARŞI

1968 yılından bu yana albümleri 111 dilde satılan ünlü çizgi roman serisi Asteriks, son dönemde Gerard Depardieu’lu sinema versiyonlarıyla büyük popülarite kazanmıştı. Asteriks ve arkadaşları bu kez animasyon maceralarıyla karşımızda. Galyalılar’ı yeni maceralarında güçlü bir rakip, Vikingler bekliyor... Vikingler korkunun ne olduğunu keşfetmek için -korkunun kanatlandırdığını ve insanları uçurabildiğini düşünmektedirler- deniz aşırı ülkelere sefere çıkarlar. Yolları Asteriks’in köyüne düşer, Kuduriks’in "korkaklar şampiyonu" olduğunu öğrenirler ve onu kaçırırlar. 500 kişilik bir ekip tarafında dört yılda tamamlanan filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ünlü isimler yer alıyor: Erkan Taşdöğen (Asterix), Sezai Aydın (Obelix), Cengiz Küçükayvaz (Kakafonix), Emre Altuğ (Justforkix) ve Ali Poyrazoğlu (Timandahaf).

Yönetmen Banderas’tan gençlik filmi

El Camino de Los Ingleses

Yön: Antonio Banderas

Oyn: Alberto Amarilla, Maria Ruiz, Felix Gomez, Raul Arevalo

DRAM/ROMANTİK

YAZ YAĞMURU

Yer İspanya’nın Malaga şehri... 18 yaşındaki Miguelito hastaneden yeni çıkmıştır. Orada bir böbreğini bırakmıştır ama bir başka hastanın hediye ettiği ve onu şair olmaya heveslendiren İlahi Komedya elindedir. Miguelito, Luli’yi ilham perisi olarak görür ve ona áşık olur. Yaz boyunca, Miguelito ve arkadaşları aşkı, cinselliği ve dostluğu keşfederek olgunlaşırlar...

Ünlü İspanyol aktör Antonio Banderas, Crazy in Alabama’dan yedi yıl sonra yeniden yönetmenliği denediği Yaz Yağmuru’nda izleyicileri çocukluğunun geçtiği 1970’lerin Malaga’sına götürüyor. Ergenliğe adım atmak üzere olan bir grup gencin ilk aşkla tanıştıkları yaz maceralarını anlatan yapım, gençlik filmlerinden hoşlananların ilgisini çekebilir.

Not: Film, Berlin’de Label Europa ödülünü kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!