Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 00:00

Kült dizi Miami Vice sinemaya transfer oldu

Miami Vice

Yön: Michael Mann

Oyn: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong

Yaşı yetip de, 80’lerin kült dizisi Miami Vice’ı hatırlamayan yoktur. Bir dönem pek çok erkek, Don Johnson gibi beyaz tişört üzerine ceket giyip dolaşırdı. Son model spor otomobilleri, müzikleri, güzel kadın oyuncuları ile ilgi çeken bir diziydi.

Miami Vice da sonunda sinemaya uyarlanan kült diziler kervanına katıldı. Dizinin yapımcıları arasında yer alan Michael Mann’ın, filmin yönetmenliğini üstlenmesi fanatiklerini rahatlatacağa benziyor. Köstebek, Heat, Ali, Collateral gibi önemli filmlerin yaratıcısı Michael Mann, başroller için Colin Farrell ve Jamie Foxx gibi iki kalburüstü oyuncuyu seçmiş. Filmin konusu kısaca şöyle: Sonny Crockett (Colin Farrell) ve Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) çok acı bir haber alırlar. Polis teşkilatının üst kademelerinden bilgi sızdırılması sonucu iki federal ajan ve onlara haber sağlayan bir arkadaşlarının ailesi öldürülmüştür. Sonny ve Ricardo’nun yaptığı araştırmalar, onları küresel uyuşturucu trafiği şebekesinin tam ortasına düşürür. Kahramanlarımızı Kolombiya merkezli uluslararası bir uyuşturucu çetesinin peşinde ölümcül bir macera beklemektedir.

Çekimlerden önce Colin Farrell ve Jamie Foxx, gerçek dedektifler tarafından verilen sıkı bir eğitimden geçirildiler. Colin Farrell, eğitim süreciyle ilgili şöyle diyor: "Kelimenin tam anlamıyla çok sıkı bir eğitim oldu. Haftada 2 gün, günde 4 saat olmak üzere sürekli silah eğitimi yaptık. Günde 500 mermi tüketiyorduk".

Michael Mann gibi usta yönetmeni, Colin Farrell ve Jamie Foxx gibi yıldız oyuncularıyla dikkati çeken Miami Vice, perdede aksiyon ve macera arayanlar için yerinde bir tercih.

Süper kahraman bir kızı terk etmek kolay mı

My Super Ex-Girlfriend

Yön: Ivan Reitman

Oyn: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris

Matt Saunders, sonunda aradığı aşkı güzeller güzeli Jenny Johnson’da bulduğunu düşünmektedir. Ancak Jenny, Matt’i takıntı derecesinde sevmektedir. Bu aşırı ilgiden bunalan Matt, ayrılmaya karar verir. Matt’in unuttuğu bir şey vardır: Jenny aslında bir süper kahraman olan, G-Girl’dür ve onu geri kazanmak için süper güçlerini kullanmakta kararlıdır. Matt’in, uçabilen, araçları tek eliyle havaya kaldırabilen bir kadından ayrılmaya çalışması komik olayları da beraberinde getirir.

Filmin en büyük kozu, senaryosunu televizyon tarihinin en başarılı çizgi dizilerinden biri olan The Simpsons’ın senaryo yazarı Don Payne’nin kaleme almış olması.

Don Payne film hakkında şöyle diyor: "Ben çizgiroman okuyarak büyüyen bir nesildenim. Bence süper kahraman bir kız arkadaşa sahip olmak, oldukça garip bir fantezi. Hele de bu arkadaşlık felaketle sonuçlanıyorsa oldukça komik". 95 dakikalık bu romantik komedi, imdb kullanıcılarından 10 üzerinden 5.7 aldı.

Teknoloji ölüm saçıyor

Pulse

Yön: Jim Sonzero

Oyn: Kristen Bell, Ian Somerhalder, Christina Milian

Kablosuz teknolojiler sayesinde, dünyamız dışında bir dünyayla bağlantı kurduğunuzu hayal edin. Sonra bu yabancıların teknolojiyi bizim dünyamıza girmek için kullandığını düşünün. Üstelik kurduğumuz bağlantıyı kesemediğimizi... Cep telefonunuzu açtığınızda ya da internete bağlandığınızda, içeri giriyorlar ve enfeksiyon size de bulaşıyor. Sizden sahip olamadıkları şeyi, yani yaşamı alıyorlar.

Nabız, aslında orijinal bir öyküye sahip değil. Film, 2001 yapımı Japon korku filmi Kairo’nun yeniden çevrimi. Kablosuz, dijital dünyanın yaşamımızda yarattığı çılgın değişimlerin izinde giderek, izleyicinin teknoloji konusundaki korkularını kaşımayı hedefliyor.

Çürüyen ruhlar ve evlilikler

Lemming

Yön: Dominik Moll

Oyn: Laurent Lucas, Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling

Başka bir şehre atanan genç ve başarılı mühendis Alain Getty, karısı Benedicte ile birlikte yeni patronunu ve karısını yemeye davet eder. Bu karşılaşma, genç çiftin uyumunu zedeler. Onların gençliğinin ve uyumlu birlikteliklerinin karşısında, patronu ve karısı, nefret ve hınçla çürümüş bir çifttir. Bu feci akşam yemeği, mutfaklarının atık borusunu tıkayan esrarengiz bir kemirgen leşinin bulunmasıyla daha da garip bir hal alır... 2005 Cannes Film Festivali, açılış filmi olarak gösterilen Kuzey Faresi’nin yönetmenliğini Cesar ödüllü Dominik Moll üstleniyor. 2005 Cannes’da En İyi Yönetmen ve 2006 Cesar’da ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Charlotte Rampling) adaylıkları bulunan Kuzey Faresi, imdb kullanıcılarından 10 üzerinden 6.8 almış. Charlotte Rampling’in etkileyici performansıyla öne çıkan yapım, evlilik kurumu üzerinde kafa yormayı da ihmal etmeyen bir gerilim drama. Filmin süresi 129 dakika.

Karıncalar hayatı öğretiyor

The Ant Bully

Yön: John A. Davis

Ailesiyle birlikte şehre yeni taşınan küçük Lucas’ın en büyük keyfi, evlerinin bahçesindeki karıncaları öldürmektir. Karıncalar, evlerini sürekli talan eden bu küçük canavara bir ders vermeye karar verirler ve sihirli bir iksirle Lucas’ın bir karınca kadar küçülmesini sağlarlar. Karınca Konseyi, Lucas’ı yargılar ve suçlu bulur. Cezası, özgürlüğünü hak edene kadar karınca dünyasında yaşamaktır... Bitirim Karınca, çocuklara seslenen bir animasyon. Yapımcıları arasında usta oyuncu Tom Hanks de yer alıyor. Seslendirme kadrosu ise tam bir yıldızlar topluluğu: Julia Roberts, Nicolas Cage, Meryl Streep, Paul Giamatti gibi isimler var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!