Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2006 00:00

Haberin Devamı

Hayatı sadece iş olanlar bu filmi kaçırmasın

Man About Town

Yön: Mike Binder

/images/100/0x0/55ea4214f018fbb8f8746800


Oyn: Ben Affleck, Rebecca Romijn, John Cleese

KOMEDİ DRAM

Şehrin Adamı

Hollywood’da başarılı bir menajer olan Jack Giamoro’nun (Ben Affleck) etkileyici bir kariyeri, bol parası ve Nina (Rebecca Romijn) adında güzeller güzeli bir eşi vardır. Ancak hayatı, günlük tutmaya başlamasıyla birdenbire değişir. Kendi iç dünyasına yaptığı yolculuk, sahte mutluluklarla örülü bir dünyada yaşadığını anlamasına neden olur. Jack’i daha kötü deneyimler beklemektedir. Karısının kendisini en önemli müşterisiyle aldattığını öğrenir. Daha da kötüsü, hırslı bir gazeteci, Jack’in günlüğünü çalar...

Oscar’lı Ben Affleck ve Femme Fatele filminde güzelliğiyle baş döndüren Rebecca Romijn’i bir araya getiren Şehrin Adamı’nı Mike Binder yazıp yönetti. Çekimleri Vancouver ve Los Angeles’ta yapıldı. Film, Mike Binder’ın bir stüdyo anlaşması olmadan yaptığı ikinci çalışma. Öyküsünden taviz vermek istemeyen Binder, "Monster" gibi ticari başarıya ulaşmış bağımsız filmleriyle tanınan Media 8 ile anlaşarak filmini çekmiş.

Ben Affleck’in canlandırdığı karakter hakkındaki sözleri, filmin temasını özetler nitelikte: "Jack Giamoro gibi Hollywood pek çok insana gerçekten cazip geliyor. Bir bakıma altın yüzüğü simgeliyor. Para, güç ve şöhret, insanların aklını fazlasıyla başından alıyor. Bunun sonucu olarak, bence adeta bilinçaltı düzeyinde, gerçekten kim olduklarını unutarak kariyerlerini hayatlarının merkezi haline getiriyor ve onu bir tür din ya da hırsa dönüştürüyorlar".

Yurtdışında çıkan eleştirilere bakılırsa Şehrin Adamı, Hollywood sinema endüstrisini ti’ye alan bildik bir çalışma değil. Olayları ve karakterleri karikatürize etmeden öyküsünü anlatıyor. Popüler anlayıştan uzak, sade ve ince bir mizaha sahip. Filmin asıl eleştirisi ise modern toplumda bireylerin hayatlarını sadece kariyerlerine odaklayarak yaşamalarının yarattığı büyük çöküntü ve tatminsizlik duygusu. Şehrin Adamı, hayatı sadece iş olanlara mutlaka izletilmesi gereken bir yapım.

Fransız usulü Top Gun

Les Chevaliers Du Ciel

Yön: Gerard Pires
/images/100/0x0/55ea4214f018fbb8f8746802

Oyn: Benoot Magimel, Clovis Cornillac, Geraldine Pailhas

AKSİYON/MACERA

Gökyüzü Savaşçıları

Farnborough Havacılık Fuarı’nda gösteri uçuşu yapan bir Mirage 2000 savaş uçağı, aniden ortalıktan kaybolur. Savaş pilotları Antoine Marchelli ile Sebastien Vallois, uçağın radardan kaybolduğu alana gönderilir. Mirage, bir Airbus A340’ın altına saklanmış olarak uçmaktadır. Savaş konumuna geçer. Tam o anda Marchelli ile Vallois’ya takibi bırakma emri gelir. Ancak her şey için çok geçtir... Luc Besson’un yapımcılığını üstlendiği Taxi filmiyle adını duyuran Gerard Pires imzalı Gökyüzü Savaşçıları, Fransız Savunma Bakanlığı’nın desteğiyle, gerçek savaş uçaklarıyla çekildi. Görsel efektleri ve aksiyon sahneleriyle Top Gun’ı andıran yapım, militarist söylemleri yüzünden ülkesinde eleştiri almıştı. Aksiyonseverler için haftanın tek seçeneği.

Evlilik ile aşk arasında kalanlar

The One & Only

Yön: Simon Cellan Jones
/images/100/0x0/55ea4214f018fbb8f8746804

Oyn: Justine Waddell, Richard Roxburgh, Jonathan Cake

ROMANTİK KOMEDİ

Yalnız Sen

Stevie ve Neil, ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar ancak her ikisi de yanlış birer evliliğin figüranlarıdır. Stevie, İtalyan futbolcu kocası Sonny’den bir bebek beklemektedir. Neil ve karısı Jenny ise Afrikalı bir bebeği evlat edinmek üzeredirler... 1999 yapımı Danimarka filmi Den Eneste Ene’in bir yeniden çevrimi olan Yalnız Sen’de, öykü Newcastle’a taşınmış. Mansfield Park, Wives & Daughters filmlerinden tanıdığımız Justine Waddell ile Moulin Rouge ve Görevimiz Tehlike 2’deki başarılı performansıyla dikkatleri çeken Richard Roxburgh başrolleri paylaşıyorlar. Bizde gösterime hayli geç giren 2002 yapımı Yalnız Sen, günümüzde iyice darbe almaya başlayan evlilik kurumu üzerine, mizahi bir üslupla kafa yoruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!