Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2006 00:00

Haberin Devamı

Tüm iğrenç yaratıklar bu filmde buluştu

Slither

Yön: James Gunn


Oyn:
Nathan Fillion, Elizabeth Banks, Gregg Henry

Mutlu bir aileye ve dolgun banka hesaplarına sahip Grant, aniden garip davranışlar sergilemeye başlar. Vücudu deforme olan ve kana susamış bir canavara dönüşmeye başlayan kocasına karşı Starla, eski sevgilisinden yardım ister... Uzaydan gelen iğrenç sümüklüböcekler, kana susamış zombiler ve devasa yumuşakçaların hepsi bu film için bir araya geldi. 2004 yapımı Dawn of the Dead (Ölülerin Şafağı) filminin senaryo yazarı James Gunn, ilk uzun metrajlı filminde, yaratıklı korku ve bilimkurgu filmlerini ti’ye alıyor.

Yanlış zamanda yanlış yerde

Lucky Number Slevin

Yön: Paul McGuigan

Oyn: Josh Hartnett, Lucy Liu, Bruce Willis, Morgan Freeman, Ben Kingsley


Slevin’in (Josh Hartnett) hayatı hiç de iyi gitmemektedir. Bir soyguncuya kimliğini kaptırır, kız arkadaşını başka bir erkekle yakalar ve kaldığı evi boşaltmak zorunda kalır. Aksilikler bununla da bitmez. New York’a bir arkadaşını ziyarete giden kahramanımız, kendini bir anda büyük bir çete savaşının içinde bulur...

Morgan Freeman ve Sir Ben Kingsley, filmde birbirine düşman iki mafya babasını canlandırıyor. Bruce Willis kiralık katil rolünde. Filmin güzeli ise Lucy Liu. İnanılmaz şanssız bir adamın, Afro-Amerikan ve Yahudi çeteleri arasında kaldığını duymak bile bu filmi izlemek için yeterli bir neden aslında. Zekice kaleme alınmış esprileri, etkileyici aksiyon ve gerilim sahneleriyle öne çıkan Şanslı Slevin, haftanın en iyilerinden birisi.

Bu mağaradan çıkış yok

The Descent

Yön: Neil Marshall

Oyn: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid


Mağaracı altı kız arkadaş bir araya gelir. Aşağı inerlerken aniden düşen bir kaya, mağaranın ağzını kapatır. Altı kız, bu mağaraya ilk kez inildiğini fark edince, dışardan gelecek yardım konusunda ümidi keser. Onlar için tek bir kurtuluş planı vardır; labirenti andıran tüneller arasında kendilerine bir çıkış yolu bulmak. Karanlığın ortasında garip sesler duyulur. Kahramanlarımız çok geçmeden bu mağarada yalnız olmadıklarını anlar...

Cehenneme Bir Adım, 3.5 milyon dolara çekildi. Londra’da terör olaylarının yaşandığı dönemde vizyona girdiği için gişede beklediği başarıyı bulamasa da, eleştirmenlerin büyük beğenisini kazandı. İngiliz Sinema Yazarları Birliği’nin, Yılın En İyi Korku Filmi seçtiği yapıtın en büyük dezavantajı altı ay önce izlediğimiz The Cave (Mağara) filmiyle benzerliklere sahip olması. Mağara gibi klostrofobik ve karanlık bir ortamı son ana kadar etkileyici bir korku unsuru olarak kullanan Cehenneme Bir Adım’da izleyicileri koltuklarına yapıştıracak asıl şey ise karanlıktan gelen vahşi sesler.

Hayali bir ülkede geçen yol filmi

Mon Ange

Yön: Serge Frydman

Oyn: Vanessa Paradis, Vincent Rottiers, Eduardo Noriega


Colette’in hayatı, hiç tanımadığı hayat kadını Peg’den gelen telefonla altüst olur. Peg, Colette’e hapishaneden yeni çıktığını ve peşinde kendisini öldürmek isteyen adamlar olduğunu söyler. Genç kadından oğlu Billy’yi kendisiyle buluşturmasını ister...

Yazarlık geçmişi olan Serge Frydman’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan Meleğim, hayali bir ülkede geçen bir yol ve sevgi filmi. Yapıtın en önemli özelliği ise Amelie, Arizona Dream, Betty Blue, Şarküteri ve Kayıp Çocuklar Şehri gibi her biri kült haline gelmiş başyapıtların yaratıcısı Claudie Ossard’ın yapımcılığını üstlenmesi.

Tangoyla kurtulan iki hayat

Haberin Devamı

Je Ne Suis Pas La Pour Etre Aime

Yön:
Stephane Brize

Oyn: Patrick Chesnais, Anne Consigny, Lionel Abe

-25 derecede çekildi

Haberin Devamı

50 yaşındaki icra memuru Jean-Claude Delsart, eşinin kendisini terk etmesiyle hayata küsmüştür. Delsart’ın hüzünlü ve sıkıcı hayatı, tango derslerine başlayıp burada genç ve güzel Françoise ile tanışmasıyla bir anda değişir. Ancak Françoise evlenmek üzeredir... 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde de gösterilen Aşkın Dansı, kaybedenleri oynayan iki mutsuz insanın tangoyla hayata yeniden sarılmalarını ele alıyor. Drama ve komedi arasında gidip gelen film, tangonun gizemli ruhunu anlamak adına kaçırılmayacak bir fırsat.

Eight Below

Yön:
Frank Marshall

Oyn: Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood


Japonya’da 1983’ün gişe canavarı olan "Nankyoku Monogatari" adlı filmin Hollywood versiyonu. 1957’teki gerçek bir Antarktika yolculuğunu konu alıyor. Öyküsü, Antarktika’da kızak köpeklerinin kullanılmasının yasaklandığı 1993 yılına taşınmış. Bir araştırma ekibi, donmuş araziye terk edilen sekiz kızak köpeği ve onları kurtarmaya çalışan pilot Katie’nin maceralarını anlatıyor. Not: Filmin çekimleri Kanada ve Grönland’da -25 derecede yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!