Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2011 21:39

Tepeden tırnağa bir Tom Hanks filmi
/images/100/0x0/563c7287f018fb09e8eb88b3

LARRY CROWNE
KOMEDİ / DRAM
Yön: Tom Hanks
Oyn: Tom Hanks, Julia Roberts, Bryan Cranston, Taraji P. Henson


Sade vatandaş Larry Crowne’un başına gelenleri anlatan filmi Tom Hanks yazdı, yönetti ve oynadı. Başrolü, romantik komedilerin hala vazgeçilmez isimlerinden Julia Roberts’la paylaştı. Hanks’in canlandırdığı Larry Crowne, deniz kuvvetlerinden ayrılmış, bir şirkette ekip lideri olarak çalışmaya başlamıştır. Ancak ardarda gelen ekonomik krizlerle şirket küçülmeye gidince işsiz kalır, ev kredisini bile ödeyemez hale gelir. Dostları B’Ella ve Lamar’ın tavsiyesine uyup yeniden üniversiteye başlar. Doğu Vadisi Halk Üniversitesi’ndeki gençlerle hayat bulan Larry, güzel hitabet hocası Mercedes Tainot’a aşık olur. Mercedes, hem öğretmenliğe hem de kocası Dean’e karşı ilgisini büyük ölçüde yitirmiştir. Onu bu umutsuzluktan Larry kurtaracaktır.

Sanal dünyadan gerçek tehditler

ÖLÜM ODASI
DRAM / POLİSİYE
Chatroom
Yön: Hideo Nakata
Oyn: Aaron Johnson, Imogen Poots, Matthew Beard, Hannah Murray

Halka ve Karanlık Sular gibi modern korku sinemasının önemli örneklerine imza atmış Hideo Nakata, bu kez sanal dünyayı da işin içine katıp başarılı bir polisiye çekmiş.
Karizmatik genç William, internette bir sohbet odası açar. İnsanlara tahammülü olmayan William, arkadaşça ve yardımsever tavırlarıyla sohbet odasına gelen saf gençleri kandırmaya başlar. Kurbanları Jim, Eva, Emily ve Mo, sanal dünyadan gelen gerçek bir tehditle karşı karşıya olduklarının farkında değildir.

San Sebastian’dan iki ödülle döndü

SERSERİLER
DRAM
Neds
Yön: Peter Mullan
Oyn: Conor McCarron, Peter Mullan, Greg Forrest


Peter Mullan’ın, Günahkar Rahibeler’den sekiz yıl sonra tekrar yönetmenlik koltuğuna oturduğu Serseriler, aslında gelecek vaat eden genç bir adamın, ödüllerle dolu parlak öğrencilik günlerinden bıçak taşımaya başladığı gençliğine uzanan hikâyesini anlatıyor. Kendisinden beklenilenlerle, içinde bulunduğu şartlar John McGill’i bir kurbandan intikamcıya dönüştürmüştür. Öfkesi ve hayal kırıklıkları gitgide artacak, John daha da kontrolsüz hale gelecek ve nihayetinde duvara toslayacaktır...
Film, San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini almıştı.

RAFA YENİ ÇIKANLAR

Kaybedenler Kulübü - 2 Disc Özel Versiyon
Yönetmen: Tolga Örnek
Oyn: Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe
Tür: Komedi / Dram
Süre: 116

Kaybedenler Kulübü, 90’lı yılların sonunda Kent Fm’de yaptıkları efsanevi radyo programıyla hatırlayacağınız Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk’un öyküsünden uyarlandı. Bu sadece bir radyo programı değil, içinde aşk, özgürlük ve yalnızlığı da barındıran, kulüp üyelerinin kendi aralarında kullandığı özel lafları olan bir akımdı adeta. Filmin senaryosu da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi 90’ların sonunda başlıyor. Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi Kaan ile Kadıköy’de bar işleten, sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete, Kaybedenler Kulübü adında bir radyo programı yapar. İkili arasında gelişen doğal diyalog ve geyiğe dayalı yürüyen programı, onları dinleyen kimse yokmuş gibi sürdürürler. Ancak onlar farkında olmadan hayran kitlesi fazlasıyla artar. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçerken, hayata karşı bir o kadar sert tutum da sergileyebilen Kaan ve Mete’nin hayatlarını yansıtan programın tutkunları da ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleridir artık...

Çınar Ağacı
Yönetmen: Handan İpekçi
Oyn: Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Celile Toyon, Meral Okay
Tür: Komedi / Dram
Süre: 95

Büyük Adam Küçük Aşk filmiyle tanıdığımız yönetmen Handan İpekçi, bu kez bir aile hikayesiyle karşımızda. Dört çocuk, torunlar, çiçekler, plâklar, bir sandık, gramafon ve iki ayda bir buluşulan “çınar ağacı”. İşte emekli öğretmen Adviye Hanım’ın hayatı bunlardan ibaret. Biraz huysuz olması çocuklarıyla arasının kötü olmasına sebep olur. Onu en iyi anlayansa torunu Barış’tır. Her buluşmayı iple çeken anneanne-torun, yanlış anlaşılmaların kurbanı olacaktır.

127 Hours
127 Saat
Yönetmen: Danny Boyle
Oyn: James Franco, Lizzy Caplan, Kate Mara, Amber Tamblyn
Tür: Macera / Dram
Süre: 94

127 Saat, Slumdog Millionaire’le Oscar kazanan, kült filmi Trainspotting ile akıllara kazınan yönetmen Danny Boyle’a ait. Film, dağcı Aron Ralston’ın büyük bir kaya parçasının arasında beş gün mahsur kalıp sonunda kolunu kör bir çakıyla keserek kurtulduğu gerçek hikayeyi anlattığı “Between a Rock and a Hard Place” kitabından uyarlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!