Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci gözüyle CIA hikáyesi

AKSİYON YALANLAR ÜSTÜNE

Body of Lies

Yön: Ridley Scott Oyn: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong

Yalanlar Üstüne, Wall Street Journal, Herald Tribune ve Washington Post’ta politika, ekonomi, Ortadoğu, CIA ve ABD senatosu üzerine haberler yapan ünlü gazeteci David Ignatius’un aynı isimli kitabından William Monahan tarafından sinemaya uyarlandı. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio), ABD istihbaratının en iyi adamıdır. Dünyanın dört bir yanında operasyonlara katılır. Ferris’in bir sonraki nefesi, güvenli hattının diğer ucundaki sese, deneyimli CIA ajanı Ed Hoffman’a (Russell Crowe) bağlıdır. Banliyöde dizüstü bilgisayarında strateji üreten Hoffman, dünyanın en karmaşık istihbarat ağından kaçmayı başaran ve bombalama eylemleri düzenleyen bir terör örgütü liderinin peşindedir. Teröristi açığa çekmek isteyen Ferris onun dünyasına girmek zorunda kalır.

Bozcaada’da sıcak saatler

DRAM

Haberin Devamı

SICAK

Yön: Abdullah Oğuz Oyn: Cem Özer, Ebru Akel, Hazım Körmükçü

Yusuf, batık gemi enkazı çıkarıp satan bir denizcilik firmasında çalışmaktadır. İki aylık hamile karısı Meryem ise öğretmendir. Karı kocanın Bozcaada açıklarındaki bir batık gemi projesi için çıktıkları kısa yolculuk, hiç tanımadıkları bir kadının bıraktığı mektup yüzünden karabasana dönüşür. Çünkü karısının başka bir adamla kaçtığını öğrenen ve yardım istemek için tek dostu Niko’yu arayan cinnetin eşiğindeki Adem’le tanışırlar.

Film, İbrahim Altun’un yazdığı 2004’te Epsilon Yayınevi’nden çıkan romandan uyarlandı. 70 kopyayla vizyona girecek Sıcak’ın çekimleri beş haftada Bozcaada’da yapıldı. Yönetmen, karakterlerin ve hikáyenin hapsolmuşluğunu en iyi gösteren mekánın burası olduğunu düşünüyor.

Viking kahramanı Kainan’ın macerası

AKSİYON

OUTLANDER

Yön: Howard McCain Oyn: James Caviezel, Sophia Myles, Jack Huston, Ron Perlman

Vikinglerin hükümranlık sürdüğü bir dönemde kahraman Kainan’ın gemisi İskandinav kıyılarına vurur. Ancak gemide tek sağ kalan kendisi değildir. Moorwen adlı vahşi yaratık da enkazlar altından belirir. Kendine uygulanan şiddetin öcünü almak için önüne çıkan her şeyi öldürür. Yaratık her şeyi yok etmeden önce, Kainan Vikinglerle birlik olup kendi teknolojisini Demir Çağı’nın silahlarıyla birleştirerek onu etkisiz hale getirmek zorundadır.

Kábusa dönüşen tren yolculuğu

DRAM

SİBİRYA EKSPRESİ

Transsiberian

Yön: Brad Anderson Oyn: Woody Harrelson, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Kate Mara

Amerikalı çift Roy ve Jessie, yaşadıkları Pekin’den çok uzaktaki evlerine dönmeye karar verir. Trende Carlos ve Abby adlı bir çiftle tanışırlar. İki çift de evlerinden çok uzak olduğu için aralarında temelleri çok da sağlam olmayan bir bağ kurulur. Pekin’i Sibirya ve Rusya üzerinden batıya bağlayan ünlü Transsibirya trenine binerler. Roy durakların birisinde trenden ayrılır. Jessie yeni arkadaşlarının göründükleri gibi olmadıklarını anlamaya başlar. Fakat bu unutulmayacak seyahatin gerçek tehlikeleri yeni yeni su yüzüne çıkmaya başlamıştır. Basit bir tren yolculuğu Rus polisler, mafya, işkence, uyuşturucu ve cinayetle korkutucu bir kovalamacaya dönüşür.

Altın Koza’nın en iyi filmi

DRAM

SONBAHAR

Yön: Özcan Alper Oyn: Onur Saylak, Megi Aboulzade, Serkan Keskin

Yusuf, 22 yaşında cezaevine girmiştir. 12 yıl sonra ağır hastalığa yakalandığı için serbest bırakılır ve memleketi Çamlıhemşin’e döner. Köyde ekonomik nedenlerden dolayı sadece yaşlılar kalmıştır. Yusuf, yıllarca hapishanede kaldığı için insanlarla kolay ilişki kuramaz. Sadece arkadaşı Mikhail ile gençlikleri hakkında konuşur. Ama bir gece karşısına meyhanede konsomatris olarak çalışan Gürcü kızı Elka çıkınca işler değişir.

Sonbahar ilk kez gösterildiği 15. Altın Koza Adana Film Festivali’nde, başta En İyi Film olmak üzere, üç ödül aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!