Silvio’nun yatak örtüsü Buldan’dan

Güncelleme Tarihi:

Silvio’nun yatak örtüsü Buldan’dan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2004 00:26

Baba-oğul Bush’lara, ünlü aktör Bruce Willis’e Kayseri halıları, Gloria Estefan ve David Beckham’a Denizli mermeri derken, şimdi de dünya starlarının evlerine Buldan ipeği girdi.

Makine kullanılmıyor

Yıllardır Avrupa’ya dokuma ürünleri satan Denizli’nin Buldan ilçesi, adını dünyaya duyurmuş olmakla gurur duyuyor. İpeğin hiçbir makine kullanılmadan üretildiği tek yer olarak bilinen Buldan dokuma ürünleri ile evlerini döşeten isimler arasında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ‘Terminatör’ filmlerinin unutulmaz oyuncusu, şimdiki California Valisi Arnold Schwarzenegger, Clinton ailesi, tenis yıldızları Serena ve Venüs Williams kardeşler bulunuyor.

Truva’ya Buldan kostümü

Türkiye’den Fatih Terim, İbrahim Tatlıses gibi tanınmış isimlerin tercih ettiği Buldan ipeği, beyaz perdede fırtınalar koparan Truva filminin bütün kostümlerinde de kullanıldı. Tüm kostümler Buldan’da hazırlanıp, gönderildi. Tamamının el işçiliği olmasından dolayı tercih edilen Buldan ipeği için taleplere yetişmekte zorlanılıyor. BELSAM Buldan El Sanatları Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, ‘Dünyanın her yerinden, her kesiminden talepte bulunuluyor. Fakat, üretici az olduğu için taleplerin birçoğunu geri çeviriyoruz’ diyor.

Denizli mermeri, Kayseri halısı

Dünyaca ünlü isimlerin dekorasyon için Türkiye ürünlerini tercih etmelerine ilk kez rastlanmıyor. Daha önce de Versace Modaevi’nin sahibi Gianni Versace’nin, ünlü şarkıcı Gloria Estefan’ın ve futbolcu David Beckham’ın evine Denizli mermeri girmiş, ünlü top model Cindy Crawford, aktör Bruce Willis ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush ile babası eski başkan George Bush’a da Türk halıları gitmişti. Laura Bush’un tercihi ise her zaman Uşak halısından yana olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!