Sıla röportaj yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sıla röportaj yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 00:00

Yeni albümü “The Sweetest Hangover”ı ülkemizde de piyasaya süren ünlü şarkıcı Miss Platnum, Kelebek için Sıla’nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

SILA FOTOĞRAFLARI

ALDIĞIM EN DOĞRU KARAR MÜZİK

Sıla, hayranı olduğu ünlü şarkıcı Miss Platnum ile Kelebek için özel bir röportaj yaptı. Yeni albümü “The Sweetest Hangover”ı ülkemizde de piyasaya süren Miss Platnum, Sıla’nın sorularına samimi yanıtlar verdi.

Türkiye’de de piyasaya sürülen yeni albümünüz beni çok heyecanlandırdı. Bu albüm için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
- Önce fikirleri topladım. Daha sonra, yapımcım ve prodüktörlerimle sessiz bir yerde çalışabilmek için memleketim Romanya’ya gittik. Tamamen bir rüyanın peşinde Boban ve Marko Markovich’le albüm fikrimizi tamamladık. Bu albüm, uzun bir yolculuk ama büyük bir deneyimdi bizim için. 

“The Sweetest Hangover”ın sound’u istediğiniz noktaya ulaştı mı?
- Besteci, söz yazarı ve müzisyen olmanın en güzel yanı bu yolculuğun hiç bitmemesi. Sürekli yeni albümün gideceği noktadan dolayı heyecanlanıyorum. Her çalışmanın yeni bir başlangıç ve aynı zamanda kendini geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Her şeyi yapmak mümkün, bu yüzden aramayı hiçbir zaman bırakmamayı ve yeni ilhamlar peşinde olmayı düşünüyorum. 

Albümde birçok müzisyenin yanı sıra arkadaşlarınızla da çalıştınız. Etrafınızda bu kadar insan varken albüm hazırlamak nasıl bir duygu?
- Bu albümde de birçok şarkının kaydını kendim tamamladım. Hem şarkı kaydettim hem de editledim. Toplu hareket ettiğimiz yerler, özellikle albümün prodüktörlüğü ve şarkıların son düzenlemelerinin yapıldığı Belgrad’da oldu.

GELECEK İÇİN PLANIM YOK

Müzik kariyerinizin en başına dönelim. Nasıl başladı bu yolculuk, kariyerinizdeki mihenk taşı nedir?
- Mihenk taşı, kendi müziğimi yapmaya karar vermemdi. Bana göre hayatımda aldığım en iyi karar da buydu. Bazen zorlayıcı oluyor ama buna değiyor. Her albümde, her kayıtta yaptığımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha hatırlıyorum. 

Müzik yaparken köklerinizden etkilendiğinizi biliyoruz. Bu müzik hayatınız boyunca böyle mi gidecek yoksa farklı sesler ve türlerle müziğinizi çeşitlendirmeyi düşünüyor musunuz?
- Balkan müziği ve kendi müziğimi karıştırınca ortaya benim tarzım çıktı. Bildiğiniz Miss Platnum stili. Sürekli daha özel, daha taze bir ürün vermek istiyorum ama gelecek için bir planım yok. Hayat sürekli bir mücadeleden ibaret, bu yüzden bir sonraki adımı kestiremiyorum. 

Müzikte sevmediğiniz bir yan var mı?
- Müziğin iş kısmını sevmiyorum ama yapmak zorundayım. Sadece yaratıcı ekiple çalışarak sanatçı olamazdım.

TÜRK HAYRANLARIMA SEVGİLER

Sizi nasıl müzikler ya da müzisyenler heyecanlandırır?
- Beni bir yoldan diğer yola sokan ya da sıkıcı olmayan müzikleri severim. Mutlaka özel ve farklı bir tarafı olmak zorunda, tıpkı Tom Waits, J Dilla, Ludacris, Etta James, Andre 3000, Edith Piaf, Amanda Blank gibi. Bunlar aklımdaki önemli isimlerden bazıları. 

Kendinizi en iyi hangi dilde anlatabiliyorsunuz?
- Almanca gündelik hayatımda kendimi ifade ettiğim, ıngilizce ise müzik yaparken kendimi en iyi tanımlayabildiğim dil.

Her şey için çok teşekkür ederim. Sizin müziğinizi dinlemeyi ve performansınızı izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
- Ben teşekkür ederim Sıla. Umarım bir konserimde bir araya geliriz. Tüm Türk hayranlarıma sevgiler. 2008 yılında Efes Pilsen One Love’da sahneye çıkmıştım, çok başarılı bir konserdi.

Haberin Devamı


ÖZEL HAYATIMI KENDİME SAKLAYABİLMEK İSTİYORUM

Amacınız nedir?

- İşimi, gezmeyi, ailemle sahnede olmayı, arkadaşlarımı ve Berlin’i seviyorum. Hem başarılı hem de mutlu olup, özel hayatımı kendime saklayabilmeyi istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!