Sıcakların değişmez klasiği

Güncelleme Tarihi:

Sıcakların değişmez klasiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Keten, beyaz mini etek. Yaz mevsiminin değişmeyen klasiği. İstediğiniz şekilde kullanın. Şık bir bluzla gece, sade bir gömlekle gündüz giyin. Ceketle kombine edin, montla kullanın.

‘‘Herkes soruyor, moda nedir diye. Bence insanların gördükleri, duydukları ve konuştukları şeyler moda oluyor. Benim modam, kendi yaşadıklarım ve hissettiklerimden oluşuyor’’ diyor Clio Mutaf. Bu yaz üç figürü, ‘‘Görmüyorum, duymuyorum, konuşmuyorum’’ bu nedenle sık sık kullanmış. Kumaşları yaz sıcağı için; Pamuklu, Fransız keteni, ipek, şifon, tığ işleri ve triko. Renkleri de öyle; Pastel, toprak renkleri, kiremit, beyaz, kahve tonları, haki, kül rengi.

Bol pantolonlar, ipek, saten elbiseler, mini veya uzun etekler, giysilerdeki düğümler, uzun elbiseler, tulumlar, bluzlar, gömlekler ve hem kadının hem erkeğin giyebileceği modeller, koleksiyonun tamamını oluşturuyor. Makyajda ise bembeyaz bir surat, gözlerde, dudaklarda doğal renkler, buna karşın abartılı, takma saçlar, insan figürlü büyük takılar hemen göze çarpıyor. Erkekler için hazırlanan ekose takımlar ise çok cici. Pijamayı hatırlatsa da, takım elbise giymek zorunda olup, rahat etmek isteyen erkekler için ideal. Hele farklı görünmeyi sevenlere çok uygun. Tulum ve bazı elbiseler bol hazırlanmış. Azıcık fazla kilosu olanlar veya hamileler için tasarlanmış. Aksesuar yerine büyük cepleri var. Gece için saten ve ipek mini gömlekler, elbiseler mevcut.

SATEN BİYELER VE KETEN

Ceket, etek ve pantolonlar keten kumaştan hazırlanmış. Modellerin bazılarında düğme yerine saten biyelerden oluşan bağcıklar var. Pantolon ve eteklerin kemer yerlerinde aynı kumaştan ince köprüler yerine aynı tonda kalın köprüler tercih edilmiş. Clio Mutaf, amacının yazlık kıyafetlerde, deri kemer sevmeyenlere seçenek sunmak olduğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!