Sezonda kaçanlar ENKA’da

Güncelleme Tarihi:

Sezonda kaçanlar ENKA’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 20:09

24. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları 20 Haziran’da, Londra’daki ‘Uluslararası Shakespeare Festivali’nde ilk kez ülkemizi temsil eden Oyun Atölyesi’nin ‘Antonius ile Kleopatra’sıyla başlıyor.

Haberin Devamı

Devamında ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda izleyebileceğiniz etkinlikler arasında 16. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Nebi Birgi’ye ‘Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı’ ödülünü kazandıran ‘Sidikli Kasabası Müzikali’nin yanı sıra, Tiyatro Adam’dan ‘Bölge Hastanesi’, Tiyatro Pera’dan ‘Kazaen, Beyoğlu’nda Çarpışmalar’ oyunları, Fazıl Say, MFÖ ve Serkan Çağrı gibi isimlerin konserleri var.

Sidikli Kasabası
İstanbul Devlet Tiyatrosu
BÖYLE GELECEK OLUR MU
Dünyanın ısınan sularının azaldığı korkunç bir gelecekte tuvaletlerin denetimi özel bir şirketin eline geçiyor ve tuvalet parasını ödeyemeyenler gidenin bir daha geri gelmediği gizemli Sidikli Kasabası’na gönderiliyor. Kimsenin birbirinin gözünün yaşına bakmadığı bu yere düşen bir aşk ateşi, sisteme karşı çıkışın kıvılcımı olacak gibi duruyor... Greg Kotis’in yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ünlü Broadway Müzikali ‘Sidikli Kasabası’nda Doruk Şengün, Berfu Aydoğan, Barış Arman, Nebi Birgi gibi pek çok isim rol alıyor.

Haberin Devamı

MFÖ
HİÇ BIKMADIĞIMIZ ŞARKILAR

Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur’dan oluşan Türkiye’nin en köklü grubu MFÖ konseri 29 Haziran’da. Sanat yaşamları boyunca söz yazarlığını ve bestelerini tümüyle kendilerinin yaptıkları albümler çıkaran grubun eskimeyen parçalarını dinlemekten yine zevk alacaksınız.

Batı Rıhtımı / Bilkent Tiyatro
SİSTEMİN KÖŞEYE SIKIŞTIRDIĞI İNSANLAR


Işıl Kasapoğlu rejisiyle Bilkent Tiyatro’nun genç oyuncularının sahnelediği Batı Rıhtımı, sistemin köşeye sıkıştırdığı insanların hayatta kalma mücadelelerini ve
günümüz dünyasının ekonomik ve siyasal gerçeklerini gözler önüne seriyor.

Antonius ve Kleopatra / Oyun Atölyesi
AŞK MI TARİH Mİ

Londra’da geçen aylarda gerçekleştirilen ‘Uluslararası Shakespeare Festivali’ne katılan ilk Türkçe oyun olarak adını daha da duyurmuştu, Oyun Atölyesi’nin sahnelediği Antonius ve Kleopatra. Şimdi sezonda kaçıranlar için ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda açılış gösterisi olarak sahnelenecek. Shakespeare’in tutkulu bir aşkı ve tarihsel olayları anlatan bu tragedyasının tarihi mi yoksa aşkı mı birinci plana aldığı hep tartışılmıştır. Mısır’la özdeşleşen Kleopatra’nın Antoni tutkusu, Roma İmparatorluğu içindeki karışıklıklar, Antoni’nin Kleopatra’dan hem uzaklaşmak istemesi hem de her seferinde ona koşması, iki yetişkin insanın birbirlerini vazgeçilmez kılıp aşkı acılarıyla, saplantılarıyla yaşamaları... İşte tüm bunlar oyunu özetliyor aslında. Bülent Bozkurt’un dilimize çevirip Kemal Aydoğan’ın sahneye koyduğu eserde Zerrin Tekindor ve Haluk Bilginer başrollerde.

Haberin Devamı

Bölge Hastanesi / Tiyatro Adam
BALKANLAR’IN TRAJİKOMİK PROTOTİPİ


Bölge Hastanesi’nde savaşın gölgesinde bir hastane ve hiç kimsenin taburcu olamadığı tuhaf bir oda. Kırık dökük bir ameliyat masasında, neşterle parçalara ayrılan Balkan toprakları ve trajikomik bir ‘Kimlik Nakli Operasyonu’. Tiyatroadam, sezonun yeni oyunlarından ‘Bölge Hastanesi’nde, kim olduğunu hatırlamaya çalışan bir hastanın, diğer hastalar tarafından kendisine biçilen yeni kimliğiyle mücadelesini, eğlenceli ve bir o kadar da trajik bir dille sahneye taşıyor. Hristo Boyçev’in yazdığı ve süpervizörlüğünü Serdar Akar’ın yaptığı Bölge Hastanesi, koğuş içindeki hastalar etrafında yıllardan beri parçalanarak kimliksizleştirilmeye çalışılan Balkan toplumunun trajikomik bir prototipini çiziyor.

Haberin Devamı

Kazaen (Beyoğlu’nda Çarpışmalar) / Tiyatro Pera
BAŞROLDE BEYOĞLU

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği ‘Kazaen’, Beyoğlu’nun kazara bir araya getirdiği insanların birbirlerinin yaşamlarına dokunuşlarını, yeni başlangıçlara evrilmelerini anlatıyor. Beyoğlu’nun başrolde yer aldığı oyunda, uzun zamandır birlikte yaşayan, ünlü roman yazarı Kutay ve edebiyat araştırmacısı akademisyen Berna’nın sonuna gelinmiş sevda ilişkileri merkezinde, İstanbul’da yaşama tutunmaya çalışan insanların komedi ve hüznün iç içe geçtiği hikâyeleri gözler önüne seriliyor.

PROGRAM

20 Haziran Oyun Atölyesi ‘Antonious ile Kleopatra’ / 22 Haziran İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘Sidikli Kasabası’ / 25 Haziran Tiyatro Adam ‘Bölge Hastanesi’ / 27 Haziran Tiyatro Pera ‘Kazaen’ (Beyoğlu’nda Çarpışmalar) / 29 Haziran MFÖ konseri / 2 Temmuz Bilkent Tiyatro ‘Batı Rıhtımı’ / 4 Temmuz Serkan Çağrı ‘Crazy Brassy Balkans’ konseri / 6 Temmuz Mircan ‘Ustalarla Alemlere Yolculuk’ konseri / 9 Temmuz Folklor Kurumu İstanbul ‘Bizim Deniz, Kuzey Deniz’ konseri / 11 Temmuz Dostlar Tiyatrosu ‘Azizlikler-Nereye Gidiyoruz?’ / 13 Temmuz Fazıl Say konseri.
? Tüm etkinlikler saat 21.15’te başlayacak. Taksim AKM önünden saat 20.00’de ücretsiz servisler kalkacak. Biletler, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!