Sezen’le iyi müzik ve iyi yemek nasıl olmalı diye çok tartıştık

Güncelleme Tarihi:

Sezen’le iyi müzik ve iyi yemek nasıl olmalı diye çok tartıştık
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

Kaya Demirer nev-i şahsına münhasır bir adam. Yıllardır doğru bildiğinden sapmadı. Ortaya hep kaliteli restoranlar, başarılı gece kulüpleri çıkardı. Niş, Topaz, Karaf sadece üçüydü. Bir buçuk yıllık suskunluğun ardından Sezen Aksu’nun müzik direktörlüğünü yaptığı yeni bir mekanla eğlence sektörüne dönmeye hazırlanıyor. Demirer yeni projesini anlattı.

Haberin Devamı

Yeme içme sektöründe kendi adıma daha yapılacak çok ÅŸey olacağını düşünüyorum. Ä°yi yemek ve iyi servisi seviyorum. Bunun hala bir açığı olduÄŸu da gerçek. Ama yıllar içindeki tecrübem ve en son mekanım Topaz bana ÅŸunu gösterdi ki bizim insanımız iyi yemek ve iyi servisle yetinmiyor aynı zamanda görünmek ve eÄŸlenmek de istiyor. Hayattaki her ÅŸey gibi ben de deneye deneye, 'daha iyisi nasıl yaparım'ı düşünerek bu sonuca vardım. Frankie'yi açarken aynı anda iyi yemek, iyi servis ve biraz eÄŸlence nasıl birarada olabilir üzerinde çalıştım.Â

YERLÄ°-YABANCI DÃœETLER

Sezen Aksu bu projede birlikte çalışmayı teklif etti. Onun böyle bir teklifle gelmesi hakikaten bana çok büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu projeye de çok inandığı için küçük bir hissesi de var. O da senelerin tecrübesiyle yıllardır neden 'iyi müzik, iyi yemek, kuvvetli bir ÅŸarap mönüsü ve iyi servis bir araya gelemiyor' diye düşünürmüş. Sezen Aksu ile yaklaşık 30 yıla dayanan tanışıklığımız var. Sadece ahbabım deÄŸil uzun yıllar müşterim oldu. Buradan geldiÄŸimiz noktada biz bunu tartışır hale geldik. Nasıl yapılabilir, niye yapılamıyor? Türkiye’de acaba bunun müşterisi mi yok? Bu tartışmalardan doÄŸdu Frankie. Neleri tartıştığımıza gelince... Yanıt aradığımız konuların başında 'müzik nasıl olmalı, yüzde kaç Türkçe, canlı müziÄŸin spesifik günleri mi olmalı, hep ünlüler mi sahne almalı' gibi sorular vardı. Şöyle karar verdik: Bu mekanda Sezen Aksu'ya dokunan, yolundan geçen ve onun takdirini kazanmış ünlü ünsüz herkes sahne alabilir. Åžartlar uygun olursa Aksu, yerli ve yabancı usta meslektaÅŸlarıyla düet programlara imza atabilir. Ama müzik kesinlikle akustik düzeyde ve küçük orkestralarla yapılacak. Türkçe yabancı müzik dengesini zaman gösterecek.   Â

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea0d0af018fbb8f8677627

NÄ°ÅžANTAÅžI'NDA BÄ°R Ä°LK

Burası NiÅŸantaşı’nda, Sofa Otel'in çatı katında. Ben NiÅŸantaşı’nda manzarayla birlikte sunulan böyle bir restoranın ilk olduÄŸunu düşünüyorum. NiÅŸantaşı’na geri dönüş seziyorum. Olsun da istiyorum. Benim ilk dükkanım NiÅŸantaşı’ndaydı. Yazın NiÅŸantaşı’nda iÅŸin zayıf olacağını düşünenlerin aksine ben bu yaz NiÅŸantaşı’nın, BoÄŸaz hattına çok ciddi rakip olacağını biliyorum. Frankie aynı anda 120 kiÅŸiye yemek hizmeti verebilecek. Ãœlke gerçeÄŸimiz yüzünden manzaranın en iyi olduÄŸu alanı sigaralı alan yaptık. Sigarasız barımız da var. Ä°kisinde toplam 100 kiÅŸiyi ağırlayabiliyoruz.Â

Haberin Devamı

MÖNÜDE UYKULUK OLACAK

İnsanlar geleneksel mönülere ve tatlara geri dönüyor artık. Basit ama zevkli sunumların peşindeler. Bence yeni gelinen noktada iyi yemek demek ille de Michelin restoranlarındaki gibi zorlama yemek demek değil. Yöresel ve mevsimsel ürünleri kullanmak şu anda en makbul konu. Biz de sık sık değişen bir mönüye sahip olacağız. Mönüde kullandığımız malzemelerin hangi yöreden geldiğinin adresini vereceğiz. Deniz ürünü mü, et mi, kuzu mu dengesini tamamen mevsimler belirleyecek. Bir Yunanlı aşçımız olacak. Müthiş bir referansla geliyor. 15 yıldır Türkiye’nin sayısız otel ve restoranlarında executive chef olarak görev yapan Maximilian J.W Thomae bize danışmanlık yapıyor. Bar mönüsü daha cesur olacak. Mesela Sütlüce’de yemeye alışık olduğumuz uykuluğu da bulacaklar barda...

Haberin Devamı

KAPANIÅž SAATÄ°MÄ°Z YOK

Haftanın her günü açık. Öğlenleri mutfağa, mönüye çok güveniyoruz. Manzaradan dolayı gün batımı, akşamüstü iş çıkışı insanların gelip, trafiğin açılmasını burada keyif içinde bekleyeceğini düşünüyoruz. Kapanış saatimiz yok. Burası otel restoranı olduğu için 24 saat çalışıyor. Belli bir saatten sonra canımız çok eğlenmek istiyorsa kapatacağız tepemizi gireceğiz içeri yaz günüyse çalıştıracağız klimalarımızı eğlenmeye devam edeceğiz.

ESKİ YEŞİL'İ ANIMSATIYOR

Sezen arada bir inşaata gelip gidiyor, fikir beyan ediyor. Teknik ekibiyle sahne ve ışık sistemi konuşuluyor. Biz kendisine gidip renkleri kumaşları gösteriyoruz. İcazetini alıyoruz. Zaten girdiği ortamda tüm ekibi elektriğiyle öyle etkiliyor ki, onun ruhunun işe yansımaması mümkün değil. Seze Aksu'nun buradaki varlığını sürdürdüğümüz sürece benim tanıdığım Sezen içinde bulunduğu ortamı sıcak samimi ve şen şakrak bir mekan haline getirir. Bu bize eski Yeşil’i anımsatır mı? Kesinlikle evet!Evet"

Haberin Devamı

TREND GERÇEKTEN TÜRKÇE Mİ

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Ä°ÅŸletmecileri DerneÄŸi’nin baÅŸkanıyım. Bu, bana çok iyi geldi. Bir anda iÅŸin içinden çıkıp dışarıdan bakabiliyor durumuna geldim. Kafamı kumdan çıkardım. Ä°stanbul gece hayatında ne olup bitiyor çok iyi gözlemledim. Åžu anda trend Türkçe müzik gibi görünüyor. Bence piyasada sadece bu olduÄŸu için bu tüketiliyor. DiÄŸerini vermeden o tüketilir mi, kimse bilemez.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!