Sex-machine otele Axl after-party'e

Güncelleme Tarihi:

Sex-machine otele Axl after-partye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 00:00

İstanbul, iki önemli konsere evsahipliği yaptı. 73'lük "Sex-machine" James Brown konserden sonra oteline uyumaya gitti, Guns N’Roses grubunun vokalisti Axl Rose ise Sortie'deki after-party'e geçti.

Haberin Devamı

Önceki akşam Amerikan müzik efsanelerinin son isimlerinden biri olan James Brown İstanbul Parkorman’daydı. Aynı akşam Kuruçeşme Arena’da Guns N’ Roses’ın konseri vardı. Axel ve arkadaşları konserden sonra ’after-party’ verirken bizim James uykusu geldiği için bis bile yapmadan otele uyumaya gitti.

 

Kolay değil... Sen 1933 yılında dünyaya gel, ilk şarkın Please Please Please’i 1955 yılında çıkar, Try Me adlı parçan 1958 yılında hit olsun, 1964 yılında Beach Boys, Chuck Berry, Rolling Stones ve Supremes’le konser filmi çek, 1965’te Papa’s Got a Brand New Bag adlı dillerden düşmeyen hitini yap, 1972’de de "Godfather of Soul" (Soul müziğin Baba’sı) unvanını al. Hürriyet

Haberin Devamı

 

Peki neredeydi o zamanlar Guns N’ Roses... Ortalarda bile yoktu. Onun için James Baba’nın hakkını yemeyelim. Gönül rahatlığı ile uyuyabilir...

 

Parkorman tıklım tıklım dolu, en az 5 bin seyirci. Üç kuşağın şarkıcısı olan James’e en fazla gençler ilgi göstermiş.

 

4 yıl öncekinden farklı

Kendine özgü sahne ritüeli olan James Brown’dan önce sahneye orkestrası ve vokalistleri ile birlikte çıkan özel sunucu, en az 10 dakika onun unvanlarını saydı. Soul müziğin Godfather’ı, Sahnelerin Dinamiti, Kara Panter, Seks Makinesi, Black... Ve Yaşlı Efsane sahnede...  Dört yıl önce izlediğimde daha hareketliydi. Şimdi orkestra bir makine gibi çalıyor, vokalistler fıkır fıkır, dansçı kızlar kıpır kıpır ama bizim Godfather artık ’grandfather’ (büyük baba) olmuş. Enerjisini idareli kullanıyor.

 

Ama 70’lerde funk, 80’lerde R and B, rap müziğin öncüsü olan, 1986’da Living in America ve I Feel Good parçalarıyla billbord listelerini allak bullak eden James Brown’ı izlemek yine de bir şans.

 

Haberin Devamı

Neler atlattı neler

 

Her şeyiyle dönemine damga vuran birisi o... Yaşamı iniş çıkışlarla dolu. Bir zamanlar ’Black Power’ diye anılan Amerikan zenci haklarının sembolü olan James Brown; 1988’de uyuşturucu kullanmak ve bir kadını tabanca ile tehdit ederek tecavüze yeltenmekten 2,5 yıl hapiste yatmış. 1992’de Grammy ödülü... 1995 ve 2003’te iki eşine kötü davranmak, aile içi şiddete başvurmaktan soruşturmalar ve tutuklamalar... Sonra çocuklarının ısrarı ile 1998’de uzun bir uyuşturucu tedavisi. Ve Güney Carolina eyaletinin tüm sicilini temizleme kararı ve Amerikan kültürüne katkılarında dolayı onur ödülü alması...

 

800’e yakın şarkı

 

İşte sahnedeki yorgun dev böyle bir yaşamdan geliyordu. 800’e yakın şarkı, 100’den fazla hit ve Elvis’ten sonra en fazla albüm satan sanatçı. İyi ki gittik ve gördük. İyi ki  I’m a Soul Man, It’s a Man’s World, I Feel Good ve iki saat süren konserin 15 dakikasını alan Sex-Machine şarkısını dünya kulağı ile dinledik.

Haberin Devamı

 

Taksimetreyi tam iki saate göre ayarlamışlar. Saat doldu konser bitti. Her konserinde yaptığı pelerinli şovunu bile yapmadı. Yere diz çöker, bir sunucu pelerini onun omuzlarına koyar, James Brown kafası aşağıda vakur bir halde dururken, karşısındaki adam onu över ve ona takılan isimleri sıralar. 10 dakika süren bu övgülerden sonra Godfather, örtüyü aniden atar ve "Bu kadarı bana yeter" diyerek sahneye bir bomba gibi düşerdi. Demek artık bunlar yoruyor onu. Sunucunun seyirciyi gaza getirmesine rağmen bis bile yapmadan orkestrası ile birlikte sahneden kayboldu gitti. Yine de ağzına sağlık James Brown, üç kuşaktır seni keyifle dinliyorum... Kendine iyi bak...

Haberin Devamı

 

Köfte ekmek ve Sex-Machine

 

James Brown, dansçılarla birlikte yaklaşık 20 kişilik büyük bir ekiple sahneye çıktı.

 

Türk seyircileri hit şarkı sever sözü bir kez daha doğrulandı. James Brown "I Feel Good", "Like A Sex-Machine" gibi klasikleşmiş şarkılarını konserin sonlarına saklayınca bazı izleyiciler havuz başına, bira ve köfte kuyruklarına yöneldi.

James Brown konserinde Wilson Pickett ve Ray Charles gibi büyük ustaları anmayı ihmal etmedi. Ray Charles’ın "I Got A Woman" şarkısını seslendirdi.

 

James Brown, seyircilerle sürekli iletişim kurdu ve sık sık anılarını anlattı. Brown, bir ara dansçı kızlardan ve bazı kadın vokalistlerden seksi bir şekilde sahnede yürümelerini istedi. Seksi yürüyüş merasiminin ardından Brown, Parkorman organizasyonuna bağlı bir Türk kadını sahneye davet etti ve ondan da seksi bir yürüyüş istedi. Brown, performansını beğendiği sarışın kadını konser sonuna kadar sahnede tuttu.

Haberin Devamı

 

Konserde başta İngiliz ve Azerbaycanlılar olmak üzere yurtdışından gelen izleyicilerin çokluğu dikkat çekti.

James Brown’ın dördüncü eşi Tomi Rae da konserde yer aldı. Rae hem solo performans sergiledi hem de bazı şarkılarda eşine eşlik etti.

 

Bazı seyircilerin James Brown’ı çok fazla şarkı söylemediği, birçok parçasını grup elemanlarına söylettiği yönünde eleştirileri oldu.

 

Hürriyet

Önce yuh, sonra alkış

Efsanevi topluluk Guns N’ Roses 13 yıl aradan sonra geldiği İstanbul’da önceki gece verdiği konserle Kuruçeşme Arena’yı salladı. 7 bin kişinin izlediği konserde Guns N’ Roses sahneye bir buçuk saat geç çıktığı için önce yuhalandı, şarkılarını söylemeye başlayınca da büyük alkış aldı.

stanbul, dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Sting, Lara Fabian, Gloria Gaynor derken efsanevi rock topluluğu Guns N’ Roses da İstanbul’a gelerek önceki gece hayranlarına konser verdi. Konser öncesinde kuliste altı oksijen tüpü ve 300 havlu gibi ilginç istekleriyle gündeme gelen grubun solisti Axl Rose, İstanbul Boğazı’nda sergilediği performansıyla büyük alkış aldı.  Guns N’ Roses grubu daha önce 1993 yazında, Izzy Stradlin, Slash, Duff McKagan, Steven Adler, Dizzy Reed ve Axl Rose’dan kurulu isimlerle İnönü Stadyumu’nda bir konser vermiş ve büyük ilgi görmüştü. Ve o efsanevi gruptan geriye sadece Axl Rose ve klavyeci Dizzy Reed kaldı.

 

BİR BUÇUK SAAT GEÇ ÇIKINCA ISLIKLANDI

Yaklaşık 7 bin kişinin büyük bir merakla beklediği grup, sahneye bir buçuk saat geç çıkınca ıslıklar eşliğinde yuhalanarak protesto edildi. Saat 21.00’de çıkması beklenen Guns N’ Roses, protesto sonrası sahneye çıkarak hayranlarının gönlünü aldı ve büyük alkışlar eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Konsere Haluk-Nebrin Levent, Zeynep Tokuşlu-Alp Nuhoğlu, Teoman, Şebnem Ferah ve Özgür Çevik gibi ünlü isimler katıldı.

 

Axl, Deniz’in markajındaHürriyet

 

Guns N Roses grubunun solisti Axl Rose günlerdir beklenen konser sonrası after partisini Sortie’de yaptı. Adeta bir sır gibi saklanan şifreli parti için günlerdir konuşuluyordu. Axl Rose’un çok önceden organize ettirdiği partiye tüm davetliler konser sonrası geldi.

 

Rose’un ekibinin saat 01.30 gibi geldiği Sortie’ye Axl Rose ise sabaha karşı 04.30’da sevgilisiyle geldi. Sortie’ye ve manzaraya hayran kalan ünlü sanatçı sabaha kadar eğlendi.

 

Partide yer alan isimler arasında Deniz Akkaya, Irmak Ünal, Levent Candaş, Kargo Grubu’ndan Koray, Rita Fink, Pelin Batu, Melissa Mızraklı, Teoman, Selma Merter, Esin Moralıoğlu ve Mithatcan gibi ünlü simalar vardı.

Bu ünlü konuklar arasında özellikle Deniz Akkaya Axl Rose’u yakın markaja alarak onunla tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu.

 

Axl Rose, Sortie’den Deniz Akkaya ile aynı araca binerek ayrıldı. Axl Rose, dj’den ısrarla hip hop çalmasını istedi ve hip hop parçalar eşliğinde dans etti. Sudan korktuğu ve rahatsız olduğu belirtilen Rose, Çırağan’dan Sortie’ye kara yoluyla  geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!