Seviyorum Gülben Ergen'i

Güncelleme Tarihi:

Seviyorum Gülben Ergeni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

Gülben Ergen iki yıl aradan sonra yeni albümü ‘Hayat Bi Gün’ü çıkardı. Çok önem verdiği albümü için kılı kırk yardığını söylüyor. Kendi deyimiyle ‘duygudan yoksun’ şarkılardan uzak durdu.

Serdar Ortaç imzalı şarkısı ‘Yarı Çıplak’ dijital ortamda en çok dinlenen şarkılar arasına girdi. Bu arada şarkı sözlerinde bir mesaj olup olmadığı gündeme geldi. Mustafa Sandal’la yaşadığı düet sonrası sorunlar merak edildi. İşte cevaplar!

‘Hayat Bi Gün’ albümünün diğer albümlerinizden nasıl bir farkı var?
- Sound hep değişken aslında dünyada müzik hep değişiyor, gelişiyor. Takip etmek, abartmadan yenilikler katmak lazım. Önceki albümüm ‘Uzun Yol Şarkıları’ yorumcu yolculuğumun en önemli sınavıydı. Arkasından gelen albümün duygusu, tavrı çok hassastı. Eleştirdiğim, ticari kaygılarla yapıldığını düşündüğüm, duygudan yoksun şarkılar seçmedim.

Şarkılarınızda ne kadar siz varsınız?
- Elbette tüm şarkılarımda ben varım: ‘Küt Küt Atıyor Kalbim’ derken de, ‘Kandıramazsın Beni’ derken de vardım. Şimdi diyorum ki “Yoksa Sen Beni Mahsuscuktan mı Sevdin” ve yine diyorum ki ‘Kalbim Elinde Yarı Çıplak’. Gerçi ben demiyorum bu sözleri sahipleri yazmışlar ben ses verdim onların sözlerine (Göz kırpıyor).

O zaman ‘Hayat Bi Gün’ gibi şarkıların sizden başkasına giden mesajı olduğu doğru...
- Asla değil. Çalıştığım besteci ve söz yazarı, müzisyen arkadaşlarımın şarkıları ben almasam başka bir sanatçı arkadaşım alır okurdu ama ben okudum.

Peki albümdeki hangi sözler şu anki Gülben’i anlatıyor?
- Bu sorunun cevabını vermeyeceğim! Yaptığım sekiz albüm 80 şarkı var. Dersen ki seksen şarkı içinden sana en dokunan, en sen olan bir şarkıyı söyle onu söylerim.

Sorayım o zaman?
- Sezen’den aldığım ‘İnsanlık Hali’... Daha çok kırılacak kalbin, daha çok üzüleceksin... İnsan her şeye katlanır göreceksin...

Hit şarkı yakalamaktaki sırrınız ne? Şarkıyı ilk nerede dinler, kimin görüşünü alırsınız?
- Kesinlikle arabada dinlerim araba gittikçe ben şarkının içine girer, kimse konuşmasın isterim. Zaten ben çalan telefona bakabiliyorsam o şarkı bana olmaz. Doğru şarkıya doğru şeyler katıyorum galiba. Şarkı benim başrolüm. Önce şarkı sonra şarkıcı.

DAVANIN PERDE ARKASI

Pop müzikte belli kategoriler var... Bakkal şarkılar, yazlık şarkılar, slogan şarkılar... Sizin şarkılarınız nasıl şarkılar?
- Saydığın kategorileri kendi müziğime, şarkılarıma hakaret kabul ederim. Benimkiler dört mevsimlik!

Mustafa Sandal’ın ‘Şıkır Şıkır’ şarkısını single sonrası albümünüze koyduğunuz için sizi mahkemeye verdiği, bunun da asıl nedeninin dizisine konuk oyuncu olmamanız olduğu söylendi, doğru mu?
- Doğruymuş (Gülüyor). Single çıkardığımız haftaydı. Dizisinde konuk sanatçı olarak oynamam için beni aradı, hiç düşünmeden “Elbette, senaryoyu yollat okuyayım, konuşalım” dedim. Senaryo geldi, okudum ve içime sinmedi. Kırılmış, beni mahkemeye verecekmiş. Nedeni de Şıkır Şıkır şarkısına albümde tekrar yer vermemizmiş. Yazık, şarkı yazın en sağlam şarkısı, yapılan düetlerin en doğru konumlandırılanı. Biz şarkının söz yazarı olarak Mustafa Sandal’a miks, mastering ve altyapıları nezaketen dinlettik, gönül rızası olsun istedik. Bu yaptığını hak etmedim, hele şarkı hiç hak etmedi.

Peki bu durum düet ortaklıklarından sizi soğuttu mu?
- Hayır olur mu öyle şey. Fettah Can ve Oğuzhan Koç’la düet yapmıştım hepsinde başarılı olduk, hiçbiriyle mahkemelik olmadık, dostuz, sanırım sorun bende değil.

AŞK ŞARKILARDA GİZLİ

Şarkılarınızda aşk olmazsa olmazlarınızdan... Sizin aşk tarifiniz nedir?
- Aşk sonsuz bir heyecan, büyük cesaretler, müthiş bir yaratıcılık ve sinsi bir kaybetme korkusu. Aşk şarkılarda gizli, herkesin şarkısı ayrı!

Hep gülüyorsunuz. Bazıları buna bayılıyor, bazıları gerçek mi diye merak ediyor. Nedir aslı?
- Hep gülmüyorum. Sadece ağladığımı göstermiyorum, hıçkıra hıçkıra ağlarım ben. Babam ismime saklamış gülmeyi. Surat bile asarım ama sıkılır, çıkış yolu bulup sıyrılırım.

Televizyon programına başladınız. Peki size bir kartvizit hazırlasam mesleğinize ne yazardınız? Sunucu, şarkıcı, oyuncu...
- Benim bir kartvizitim var. Adımın altında anaokulu mezunu yazıyor.

Nasıl yani?
- Gerçekten, çocuklar gülsün diye başlattığım okulöncesi eğitime dikkat çekmek için yaptığım çalışmalar için hayatımda ilk kez bir kartvizitim oldu. Ama yorumcu-oyuncu diyebiliriz.

Bazıları bir kişinin birçok şeyi yapmasını eleştiriyor...
- Kapasite, kabiliyet ve taşıyabilmek önemli. Ben çalışmakla besleniyorum. Sırtım dimdik duruyor. Kendi kararlarımı kendim verebiliyorum.

Geçmişe baktığınızda sizi kariyerinizde en çok kıran kim oldu?
- Hiçbir kırgınlığımı hatırlamak istemiyorum. Çok üzen oldu elbette. Hepimizin yaşantısı ortada, ben hayat sınavından çok büyük ödüllerle çıktım.

Gülben Ergen olmak zor mu?
- Benim için aslolan Atlas’ın, Ares’in, Güney’in annesi olmak. Gülben Ergen olmak ışıklar yandığında, mikrofon elimde olduğunda giydiğim bir elbise. Seviyorum Gülben Ergen’i. Çocuklarım da seviyor, hayatımıza renk katıyor.

Şöhretle nasıl başa çıkıyorsunuz?
- Ciddiye almayarak. O elbiseyi işimi yaparken giyip bitince çıkarıyorum.

En çok konuşulan şeylerden biri ticari taksi plakaları söylentisi. İşin aslı var mı?
- Hiç taksi plakam, taksi plakasına yatırım yapacak zekâm ve o yatırımı yapacak kadar param olmadı. Dört koldan imkânsızdı yani ama söylendi, inanıldı, tekzip edildi. Yazı yolladım yine de bu soru bana sorulmaya devam etti senin sayende yinelemiş olayım: Ne zekâm, ne cüzdanım taksi plakasına yatırım yapmaya yeterli olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!