Sevgiyi korumalıyız

Güncelleme Tarihi:

Sevgiyi korumalıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sevmek cesaret ister elbette, ama onu yıpratmadan koruyabilmek de özveri. İkili ilişkilerde anahtar sözcük karşılıklı özen göstermekte yatıyor.

Her şey çok iyi başlar. Genç kız, hayallerindeki ideal sevgiliyi bulduğuna inanmıştır. Delikanlı da genç kıza bağlanmaya başladığını davranışlarıyla belli etmektedir. Sık sık buluşmalar başlar. Zaman ilerledikçe yakınlık da artar. Artık bu ilişkinin mutlu bir son ile noktalanacağından kimsenin kuşkusu yoktur. Oysa zamanla erkek kendini geri çekmeye başlar. Bazı şeylerin sonuna yaklaşıldığı hissedilir.

Günümüzde pek çok genç, iyi başlayan ve öyle devam etmesini istedikleri ilişkilerin birdenbire kopuvermesinden yakınıyor. Ortada gözle görünen bir neden yokken beraberliklerin noktalanmasına bir yanıt bulunamıyor. Bu durumda da sevilen kişinin aslında bu sevgiye layık biri olmadığı inancı yaygınlaşıyor.

Aslında bütün hikayeler öyle değil midir? Erkek hoşlandığı genç kızı etkilemek için ne yapacağını şaşırır. Mükemmel bir erkek olduğunu kanıtlama hevesine kapılr. Genç kızı hediye yağmuruna tutar. Fakat bir süre sonra genç kızın bu davranışlardan etkilenmediğini farkedince ne yapacağını şaşırır. Aslında bu delikanlının yapması gereken şey, sevdiği genç kıza kendini olduğu gibi kabul ettirmeye çalışmaktır. Sahte ilgi gösterileri, abartılı davranışlar, genç kızların tepkisini çekebilir. Erkek, kendini olduğu gibi göstermelidir.

SAMİMİYET ŞART

Bir ilişkinin uzun ömürlü olması için tarafların birbirlerine samimi davranmaları şarttır. Genç kızın da kendini olduğundan başka türlü göstermeye çalışması, düş kırıklığına uğramasına neden olabilir.

Erkeğin her zaman boş olması kadar uğraşlarının fazla olması da ilişkilerin ömrünü kısaltabilir. Genç kız, birlikte bir etkinliğe katılmalarını önerdiği zaman erkeğin başka bir işinin olduğunu söylemesi, önceleri ilişkiyi etkilemez. Ancak erkeğin mazeretleri sık sık tekrarlanınca durum değişir. Genç kız, erkeğin onunla beraber olmak istemediğini düşünmeye başlar. Ve kuşkusuz araya soğukluk girer. Ama erkek belli bir işi olduğundan söz edince genç kız ‘‘Benim de zaten alışveriş yapmam gerekiyor’’ şeklinde bir yanıt verebilirse mesele kalmaz. İlişkileri bozan nedenlerin başında tarafların programlarının birbirinden çok farklı olması geliyor. Eğer erkek, genç kızın da boş durmadığını, kendini oyalayacak bir programının olduğunu anlarsa, daha sonra genç kızdan bir teklif geldiği zaman, onun boş zamanının çok sınırlı olduğunu bilecek ve ona göre davranıcaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!