"Sevgi ve Barış İçin" Artistanbul

Güncelleme Tarihi:

Sevgi ve Barış İçin Artistanbul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2004 17:33

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Artistanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, 8 Aralık'ta başlıyor. Sanat Galericileri Derneği ile İkon Fuarcılık Hizmetleri’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin ana teması "Barış ve Sevgi İçin". Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Artistanbul 2004, 12 Aralık tarihine kadar sürecek.

Haberin Devamı

Artİstanbul 2004,  bu yıl profesyonel bir kurumsallaşmaya doğru yol alarak yeniden yapılandırıldı. Fuarın yöneticiliğine Erhan M. Ersöz getirildi. Çeşitli yeniliklerle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Artİstanbul 2004’te bu yıl daha aktif ve etkin çalışan bir Danışma Kurulu ve Seçici Kurul oluşturuldu.

İstanbul’u Avrupa’nın önde gelen uluslararası sanat buluşma noktalarından biri haline getirmeyi misyon olarak belirleyen Artİstanbul 2004, Türk resmini ve sanatını uluslararası sanat piyasalarında daha fazla tanınır ve talep edilir hale getirmeyi hedefliyor.

Bu yılki Buluşma'ya 130'dan fazla sanat galerisi başvurdu. Ancak mekanın kısıtlı olması nedeniyle bunlar arasından 72 tanesi seçildi.

Türkiye’de sanatın gelişmesini teşvik etmek amacıyla, bu yıl ilk olarak, İstanbul ve Ankara dışından da galeriler katılacak. Gaziantep, Antalya, Karabük, Manisa ve Balıkesir bunlardan birkaçı.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDAN DA KATILIM VAR

Artİstanbul 2004’te bu yıl dört farklı ülkeden beş galeri bulunuyor. Meksika’dan Kunsthaus Santa Fé, 13 sanatçıyla katılırken, Azerbaycan’dan Gazelli Sanat Evi 7 sanatçıyla yer alacak. Fransa’dan Mac 2000, 10 sanatçıyla ve La Petite Galerie, Fikret Mualla koleksiyonuyla Artİstanbul 2004’e katılırken, Belçika’dan Galerie Sievi, Mehmet Güler koleksiyonuyla yer alıyor.

300 SANATÇININ 2 BİNDEN FAZLA ESEKRİ

Artİstanbul 2004 buluşmasında yer alan galerilerin çoğu, bu yıl ağırlıklı olarak önemli sanatçıların kişisel sergileri ile katılıyorlar. Artİstanbul’da yaklaşık 300 sanatçının, çoğu daha önce görülmemiş, 2 binden fazla eseri sergilenecek.

Bunlar arasında Hamit Görele, Fikret Mualla, İhsan Cemal Karaburçak, Bedri Rahmi ve  Eren Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Özdemir Altan, Ferruh Başağa, Ömer Uluç, Güngör Taner, Mustafa Ata, Koray Ariş, Komet, Utku Varlık, Ergin İnan, Şahin Paksoy, Yusuf Taktak, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, Zahit Büyükişleyen, Süleyman Saim Tekcan, Pat Andrea, Mevlut Akyıldız, Mehmet Güler, İlhan Berk, Yavuz Tanyeli, Yılmaz Aysan, Alp Tamer Ulukılıç, Onay Akbaş, Mahir Güven ve İrfan Önürmen’in eserleri  bulunuyor.
 
ÇAĞDAŞ SANAT EĞİTİM GEZİSİ

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez, İstanbul’dan çeşitli ilköğretim kurumlarının öğrencileri için ücretsiz olarak Artİstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması – Çağdaş Sanat Eğitimi Gezisi  adı altında öğrenci ziyaretleri organize edilecek. Şişli Belediyesi’nin desteği ve Marshall’ın sponsorluğunda yapılacak olan Çağdaş Sanat Eğitimi Gezisi’nde, özellikle, Sanat Fuarı’nı gezme imkanına sahip olamayan Şişli bölgesindeki devlet okulu öğrencileri hedefleniyor.

Art İstanbul 2004 Sanat Buluşmasını gezecek öğrencilere üniversitelerin sanat tarihi ve güzel sanatlar bölümleri son sınıf öğrencileri tarafından bilgi ve rehberlik hizmeti verilecek.

Projede okul seçimleri ile öğrencilerin fuara ücretsiz taşınmasını Şişli Belediyesi  üstleniyor. Marshall ise proje sponsorluğunun yanısıra, öğrencilere boya seti ve çeşitli hediyeler vererek projeyi destekliyor.

Haberin Devamı

Genç sanatçılar resim yarışması, eleştirmen yarışması, sanata katkı ödülü, 15 sanatçıdan konulu sergi, artcafe bu yılın diğer etkinliklerinden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!