Sessiz film 3. boyuta karşı

Güncelleme Tarihi:

Sessiz film 3. boyuta karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Bu yıl 84’üncü kez sahiplerini bulacak Oscar ödüllerinin adayları arasında iki film öne çıktı. Martin Scorsese’nin üç boyutlu filmi “Hugo” tam 11, Fransız yönetmen Michel Hazanavicius’un siyah beyaz sessiz filmi “The Artist” ise 10 dalda aday gösterildi.

Haberin Devamı

SİNEMA dünyasının merakla beklediği Oscar adayları açıklandı. Amerikan Sinema Sanatı ve Bilimleri Akademisi’nin bu yıl 26 Şubat’ta 84’üncüsünü dağıtacağı Oscarlar’ın aday listelerinde Martin Scorsese’nin üç boyutlu filmi Hugo, Fransız yönetmen Michel Hazanavicius’un sessiz filmi “The Artist” ön plana çıktı. “Hugo” 11, “The Artist” ise 10 dalda dünyanın en prestijli sinema ödülüne aday gösterildi. Brad Pitt’in başrolünü oynadığı “Moneyball” ve Steven Spielberg’in yönettiği “Savaş Atı” filmleri de, altışar dalda aday gösterildi. “En iyi film” kategorisinde bu dört filmin yanı sıra, George Cloneey’e “en iyi aktör” adaylığı getiren “Senden Bana Kalan” (The Descendants), Woody Allen’a “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Özgün Senaryo” dallarında da adaylık getiren son filmi “Paris’te Geceyarısı” (Midnight in Paris), bir 11 Eylül öyküsü olan “Extremely Loud & Incredibly Close”, bir ırkçılık dramı “The Help” ve Terrence Malick’in Cannes’da Altın Palmiye kazanan “Hayat Ağacı” (Tree of Life) filmleri aday gösterildi.

Demir Lady’ye 17’nci adaylık

Tam 16 kez Oscar’a aday gösterilerek bu alanda kırılması zor bir rekora sahip olan aktris Meryl Streep, İngitere’nin eski başbakanı Margareth Thatcher’ın hayatından bir kesiti oynadığı “Demir Lady” ile bir kez daha aday gösterildi. İki kez Oscar’ı kucaklayan Streep, bu rolüyle Altın Küre’de “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü. Ancak “Albert Nobbs” taki performansıyla tecrübeli oyuncu Glenn Close ile “My Week with Marilyn” filmindeki başarılı Marilyn Monroe canlandırmasıyla Michelle Williams da Oscar’a yakın isimler olarak görülüyor.

Oscar’sız Pitt, Clooney’ye karşı

Özel hayatlarında yakın dostluğu ile bilinen hollywood yıldızları Brad Pitt ve George Clooney, bu kez Oscar için karşı karşıya gelecek. Ödüle dört kez aday gösterilen Clooney “Syriana” ile Oscar’a kavuşmuştu. Ama Brad Pitt iki kez aday gösterilmesine rağmen heykelciğe kavuşamamıştı. Ancak “Senden Bana Kalan” ile Altın Küre’de en iyi aktör seçilen Clooney, Oscar’a da en yakın isim olarak görülüyor.

Bir Ayrılık’a iki adaylık

“En iyi Yabancı Film” kategorisinde de İsrail, İran, Kanada, Belçika ve Polonya’dan filmler aday gösterildi. İranlı yönetmen Aşgar Ferhadi’nin “Bir Ayrılık” (A Seperation) filmi Altın Küre’de “En İyi Uluslararası Film” ödülünü kazandıktan sonra Oscar’a da aday oldu. Akademi bir sürpriz yaparak, “Bir Ayrılık” filmini “En iyi Özgün Senaryo” kategorisinde de aday gösterdi. Ödüller 26 Şubat’ta Los Angeles’taki Kodak Tiyatrosunda Billy Crystal’ın sunuculuğunu yapacağı törenle dağıtılacak.

Haberin Devamı

Sessiz film 3. boyuta karşı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!