Seneye asker sonra evlilik

Güncelleme Tarihi:

Seneye asker sonra evlilik
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Amerika ile Türkiye arasında mekik dokuyan Kenan Doğulu'yu konser maratonunda yakaladık.

Haberin Devamı

Arkadaşımız Sinem Vural'a konuşan ünlü şarkıcı, "Önümüzdeki sene mart ayında albümü çıkarıp, eylül-ekim gibi askere gidip, 21 gün askerlik yapıp, yaz başında da evlenmeyi düşünüyorum. Eğer o zamana kadar aşık olursam tabii" diyor.

Amerika ile Türkiye arasında mekik dokuyan, her ziyaretinde birkaç konser verip ardından yine sırra kadem basan Kenan Doğulu’yu 40 Derece konser maratonunda yakaladık. Kan ter içinde kalacağı konser öncesinde kuliste soru yağmuruna tuttuğumuz sanatçı, müzikal çalışmalarından aşk hayatındaki gelişmelere kadar her sorumuzu sabırla yanıtladı.

40 Derece konserlerinde ikinci yılınız. Nasıl geçiyor konserler?Çok eğlenceli, neşeli ve keyifli... Katılımcılar hep genç insanlar. Onlarla coşmak, hoplayıp zıplamak, hava çok sıcak bile olsa iyi geliyor. Mesela Antalya konserinde yedi gömlek değiştirdim, sıcaklık herhalde 60 derece falandı.

Haberin Devamı

"Hepsi" grubu geçen sene sizinle birlikte turnedeydi. Onların yokluğu size nasıl yansıdı?

- Onlar benim pillerim. Çok keyifliler, işlerini iyi yapıyorlar ve çok disiplinliler. Onlarla bir arada olmak her zaman insanı memnun ediyor. Ama bu sene böyle düşünmüşler. Biz de peki dedik.

Yeni albümlerinde sizin "Dört Peynirli Pizza" adlı şarkınız da yer alıyor. Nedir o şarkının hikayesi?

- Kendi aramızda çalarken kızlardan biri "İşte bu bizim şarkımız" dedi. Bir an evvel bitirip albüme yetiştirmeye çalıştık. Bence çok da güzel oldu. Hayranları çok seviyorlar.

"Hepsi" kitlesi sevdi ama Kenan Doğulu hayranları size pek yakıştıramadı o şarkıyı...

- Kenan Doğulu dinleyicisi için yapılmadı ki o şarkı. Hedef kitleye yöneltilmiş bir şeydi. Ben kimseye "Bu şarkı hit olacak, tüm Türkiye bunu konuşacak" demedim. Onlar "Bizim dinleyicimiz bu şarkıyı çok sever, biz de söylemek istiyoruz" dediler. "Buyurun sizin olsun" dedim. Yapılıp bitmiş bir işin muhasebesini yapmayı sevmiyorum. Zaten negatif de olsa pozitif de, eleştirilerden çok fazla etkilenmiyorum. Çünkü her zaman bildiğim, doğru bulduğum şeyi yapıyorum. Gerek ilişkiler, gerek sosyal statüler arasındaki dengeler, gerekse kariyerimle ilgili olsun, hiçbir konuda kim ne düşünüyor diye endişe etmem, kafa yormam. O zamanlar artık geride kaldı.

Haberin Devamı

Yaptıkları cover’ları beğendiniz mi?

- "Sımsıkı"yı Ozan (Doğulu) yaptı zaten. Cover’dan çok remix gibi oldu. Onu ve daha birkaç şarkıyı çok beğendim. Aslında beğendim, beğenmedim diye bir yorum yapmayı sevmiyorum, pek haddime de değil bu...

Yılın yarısını Los Angeles’ta geçiriyorsunuz. Öğrendiğimize göre da orada albüm hazırlıyormuşsunuz. Ne zaman çıkacak peki bu albüm ve neden İngilizce?

- Çok fazla İngilizce şarkım var ama 5-10 kişinin dışında kimse duymadı onları. Özellikle Eurovision zamanında yaptığım demoların bazılarının dünya çapında ses getirebileceğine inanıyorum. Avrupa’daki bazı prodüktörlerden "İngilizce albüm hazırlayıp yine de Türk bazlı seyirciye satış yaparsak, hem satış grafiğimiz yüksek olur hem de başarı grafiğimiz yükselir" diye teklifler almaya başladım. Türkçelerin yanı sıra İngilizce şarkılarım da olduğundan ve onları harcamak istemediğimden belki bir albüm çıkarabilirim. Kesin değil. Sadece boş durmak istemediğim zamanlarda, Los Angeles’ta yakaladığım önemli müzisyenlerle kayıtlar yapmaya çalışıyoruz. Bunu biraz daha üst noktalara taşıyıp albüm çıkarma noktasına getirebilirim ama böyle bir sözüm, imzam, gayretim ya da hedefim yok. Olursa olur.

Haberin Devamı

Orada kimlerle çalışıyorsunuz?

- En son bir demomu Sheila Escovedo (Shiela E) ile birlikte yaptım. Prince’in davulcusu kendisi. Şununla ya da bununla çalışıyorum diye isimleri tek tek saymam saçma olur. Ama frekanslarının benimle uyduğunu gördüğüm insanlarla çalıştım son zamanlarda.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye birçok önemli isim gelecek. Özellikle konserine gidip dinlemek istediğiniz kimler var?

- Lenny Kravitz’in konserine gitmek istemiyorum. Çünkü albümünü beğenmedim. Beğendiğim bir sanatçı aslında ama konserde yeni şarkılarını çalacaksa çok sıkılabilirim. Metallica’ya gitmeyi çok istiyorum, ama o gün de Samsun’da konserimiz var. Kylie Minogue’u kaçırdığıma çok üzüldüm. Çok sevdiğim bir isim olmasa da bir pop ikonunun nasıl bir şov yaptığını görmek isterdim. En son Prince’i ve San Diego’da George Michael’ı izledim. Ayda 8-10 konsere gidiyorum ki biz burada şovlarımıza ne ekleyebiliriz, bir göreyim.

Haberin Devamı

Üçüncü albümden sonra buçuklu remix albümler yapmaya başladınız. "7,5"tan sonraki yolda mı? Var mı ufukta öyle bir çalışma?

- Mart ayında inşallah çıkacak. Ekimde son kayıtlara gireceğim. 6-7 tane çok iyi şarkım var, 15-20 tane de "eh" dediğim... Onları biraz süsleyip, düzeltip, güzelleştirip içime sinecek hale getirdikten sonra çıkarmayı hedefliyorum. Esasında hedef ocak ayı ama neyi hedeflersem iki ay sonra çıkıyor. Yaz başında albüm piyasada olsun istiyorum.

"Eh dediğim şarkılarım var" dediniz. Peki bugüne kadar o şarkılardan birini albümünüze aldınız mı?

- Onların hiçbirini albüme koymadım ya da satmadım. Zamanı gelir, modası gelir diye satmıyorum, bekliyorum.

Haberin Devamı

Bir röportajınızda "Şarkı sözlerim şairlerden bile övgü alıyor" demiştiniz... Bu konuda özgüveniniz tam yani...

- Evet, şarkı sözlerimi seviyorum. Çok şarkı sözü gibi değiller. Hepsinin de giriş, gelişme ve sonucuyla bir hikayesi var. n Olabildiğince basit şarkılar yazmaya çalıştığınızı da söylemişsiniz. Bu Türk pop müziğinde bir gereklilik mi?

- Bu yalın olmakla ilgili bir durum. Daha az söyleyerek daha çok şey ifade etmek gibi... Dolambaçlı yollardan bir şeyler anlatmayı sevmiyorum. Onun yerine daha net, dobra olmaktan bahsediyorum.

Siz öyle misiniz?

- Evet, ben de öyle biriyim. Çoğu zaman da bu yüzden insanları kırdığım için üzülüyorum. Ama zaman kaybetmeyi sevmiyorum işte.

Peki bu şekilde zaman kaybettiren kadınları seviyor musunuz?

- Hayır, hemen kaçıyorum!

Amca da oldunuz. Nasıl bir duyguymuş amcalık?

- Sırf o yüzden konser arasında Bodrum’a gitmeye çalışıyorum. Arya’yı çok özlüyorum. Çok tatlı, çok güzel, çok hoş bir duygu. En kısa zamanda ben de istiyorum.

Aday var mı peki?

- Henüz yok.

Müzmin bekar mı kalacaksınız siz?

- Hayır, iki sene içerisinde istiyorum evlenmeyi.

Yakın vadeli planlar dahilinde yani...

- Önümüzdeki sene mart ayında albümü çıkarıp, eylül-ekim gibi askere gidip, 21 gün askerlik yapıp, yaz başında da evlenmeyi düşünüyorum. Eğer o zamana kadar aşık olursam tabii...

Nasıl bir baba olursunuz sizce?

- Ä°yi bir baba olurdum. Bunun çevremdeki insanlar tarafından da onaylandığını gördüm. Kuzenlerime, yeÄŸenlerime yarı babayımdır. Aile baÄŸları çok önemli benim için. Hep büyük bir aile olayım, Ä°talyan aileleri gibi 20-30 kiÅŸi yemek yiyelim, bir sürü çocuk beni rahatsız etsin istiyorum. Onun için çalışmalara baÅŸladık, ilk gol Ozan’dan geldi! Â

Kızlarla gezip başıma iş almak istemiyorum

- Aşkta ünlü-ünsüz uyumuna inanıyor musunuz?

Herhalde... Dört senedir ünlü biriyle çıkmıyorum.

- Bu hayatınıza da yansıyor. Röportaj vermiyorsunuz, magazinde yer almak istemiyorsunuz...

Ödüm patlıyor biri röportaj yapacağı zaman, çünkü kendimi anlatmayı sevmiyorum. O yüzden mümkün olduğunca daha az gözükmeye ve daha az konuşmaya çalışıyorum. Ünlü insanlarla olmamaya çalışıyor, olmamak için de özen gösteriyorum! Mesela eskiden çok güzel bir ünlü görsem yanına gidebilirdim, şimdi elimden geldiği kadar hoşlanmamaya çalışıyorum! Başıma iş almak istemiyorum çünkü... Orada burada yürürken çekilmek, kapak olmak, kameralarla dolaşmak bana göre değil. Yurtdışında yaşamam büyük avantaj çünkü orada özel hayatım tamamen bana kalıyor. Kenan Doğulu değil, Kenan oluyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!