Seminer

Güncelleme Tarihi:

Seminer
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 22:40

Küçümsenmek, göz yaşlarına boğulmak ve sinir krizinin eşiğine gelmek... Bu mu amaç? Bunun için mi 5 bin dolar ödeniyor? Amaç ne? Yoksa tek amaç ciddi, başarılı bir yazar olmak mı? Pulitzer adayı Theresa Rebeck’ın Broadway’de Golden Tiyatrosu’nda sahnelenmekte olan oyunu ‘Seminar’ işte bu soruları beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Lily Rabe, Hamish Linklater, Jerry O’Connell ve Hettienne Park’ın dört yazar adayını canlandırdıkları ‘Seminar’ın başrolünde sahneye büyük İngiliz oyuncu Alan Rickman çıkıyor. ‘Seminar’da ünlü romancı, editör, gazeteci ve öğretmen Leonard’ı oynayan Rickman’ı sinemaseverler Harry Potter filmlerinde canlandırdığı Severus Snape karakteriyle tanıyorlar.
New York’ta yaşayan dört genç yazar adayı 5 bin dolar ödeyerek tanınmış bir yazardan 10 haftalık özel yaratıcı yazarlık kursu almaya karar veriyorlar. Kendilerine bu kursu vermeyi kabul eden Leonard’ın ise nezakete, hoş sözlere vakti yok. Öğrencilerinin isimlerini hatırlamayan, yazdıkları yazıların sadece birkaç satırını okuyup onların ne kadar yeteneksiz ve değersiz olduklarını söyleyen bir adamla karşı karşıyayız...
Leonard doğru olduğunu düşündüklerini söylerken Alan Rickman’ın yüzündeki o küçümseyici ifade, genizden gelen sesindeki o vurdumduymazlık sadist bir adam portresi çizebilmek için yeterli olsa da, kendi pişmanlıklarını saklayan bir adamın varlığını da hissediyoruz sahnede. Bir cevher gördüğü öğrencilerin peşini kolay kolay bırakmayan Leonard’ın genç kadın öğrencileriyle ilişkilerinde ise edebiyat dünyasındaki kadın düşmanlığının örneklerinden birini görüyoruz.

/images/100/0x0/563d9f33f018fb32c8ef39bb

Haberin Devamı

Jerry O’Connell ve Hettienne

Park’ın başarılı oldukları oyunda ‘The New Adventures of Old Christine’ sitcomuyla tanınan Hamish Linklater ve Lily Rabe parlıyorlar. Linklater sadece komedide değil, dramatik rollerde de oldukça başarılı bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.
‘Seminar’ı görülmeye değer kılan diğer şahıs ise oynadığı hiçbir karakteri yargılamadığını, eğer oynadığı karakterleri yargılarsa rolünü oynayamayacağını söyleyen Alan Rickman... Yaratıcılığın yalnızlığını, yazarların umutsuzlukları ve tutkularını anlatırken Alan Rickman ister istemez ‘Seminar’ı bir komedinin ötesine taşıyor. ‘Seminar’ın yazarı Theresa Rebeck, Leonard rolü için neden Alan Rickman’ı seçtiği sorusunu şöyle yanıtlıyor: “Ellili yaşlardaki büyük bir aktörün yirmili yaşlardaki oyuncuları darmadağın etmesini seyretmek istedim.” Aylardır Broadway’de sahneye çıkan oyuncular önümüzdeki günlerde yerlerini yeni oyunculara bırakacaklar ve Jeff Goldblum Leonard rolüyle Golden Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya başlayacak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!