Şehrin en gözde meyhanesi Gamsız

Güncelleme Tarihi:

Şehrin en gözde meyhanesi Gamsız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 00:00

Gamsız Meyhane bir tuhaflıklar abidesi. Apartmana girer gibi tuhaf bir kapıdan giriyor, tuhaf yandan şapkalı garsonlarla karşılaşıyorsunuz. Adı meyhane ama içeride bangır bangır Unchain My Heart çalıyor.

Beyaz, Elif Dağdeviren, Tamer Karadağlı, Doğa Rutkay, Şahan Gökbakar, Burak Kut, kimi ararsanız orada, masanın tepesinde.

Meyhane’de Eurythmics

Adının meyhane diye geçtiğine bakmayın. Evet, gece fasılla başlıyor ama saat 11.30-12.00 dedi mi, insanlar masaların tepesine çıkmış, Sweet Dreams’te dans ediyor.

Ünlülerin mekanı

Açılalı 3 ay oldu ama Şahan Gökbakar, Doğa Rutkay, Tamer Karadağlı kimi ararsanız orada. Hatta Beyaz’la Elif Dağdeviren doğum günlerini bile burada yaptı.

Fasıl üstü az Sinatra

Fasıl ekibinden sonra Tanju Okan’ın manevi oğlu Berç Okan sahne alıyor. Frank Sinatra’lar, Unchain My Heart’larla Gamsız’a inanılmaz absürd bir hava veriyor.

Sadece rezervasyonla

Pazarları kapalı, diğer günler yemek 20.30’da başlıyor, rezervasyonsuz müşteri alınmıyor. Fiyatlar makul, adambaşı 70 lira. Gamsız Beyoğlu-Asmalımescit’te. (212) 252 38 57.

Perşembeleri buzuki-koro

Perşembe akşamları Buzuki Orhan çıkıyor. Ama 13 kişilik orkestrayla... (Ne demekse) hakiki İstanbul rebetika’sı yapıyorlar. 13’ü de hem çalıyor, hem söylüyor.

Balans’ta neler oluyor?

Beyoğlu’nun en popüler mekanlarından Galatasaray-Balans, tuhaf bir yaprak dökümü yaşıyor. Mekanın asli starları Teoman, Işın Karaca, Dolapdere Big Gang ve Pinhani’nin arka arkaya mekanla ilişkilerini kestikleri haberleri geliyor. Her ay sahneye çıkan Nev ve Chantage’ın da bu ay son konserlerini verecekleri söyleniyor. Son olarak ekipten müzik direktörü Murat Beşer dahil 9 kişi daha istifa etmiş. Kapısından oldum olası nefret ettim ama ne güzel bir yerdi o Balans, niçin böyle şeylerle anılıyor? Her neyse, Balans’ta yarın akşam Nez çıkacak. Son 30 yılın popüler Türkçe ve İngilizce şarkılarını söyleyecek. Giriş 30 lira. (212) 251 70 00.

NE YESEK?

Boğaz’da pazar brunch’ı

Havalar güzelleştikçe Boğaz insanı bir başka çağırıyor. Ama en büyük sorun azıcık güneş görülse trafiğin kilit olması. İşte size trafiğe çok da takılmadan harika bir pazar brunch’ı mekanı: Portaxe. İkinci köprü çıkışından Baltalimanı’na iner inmez hemen karşınıza geliyor. Otoparkı var. Boğaz’a sıfır. Pazar brunch’ı dışında gidemezsiniz. Sadece düğün, lansman gibi gibi davetler oluyor. Kabaklı börek gibi yaptıkları harika bir kişleri var. Ekmek, poğaça, simit gibi mamulleri kendileri yapıyorlar. Bir köşede omlet istasyonu var. Siparişinize göre omletinizi neli istiyorsanız o anda çat orada kırıp pişiriyorlar. Üşenmeyin, gidin benim gibi başında durun. Omletinizi bol malzemeli torpilli yaptırın. Brunch sabah 10’da başlıyor, öğleden sonra ikiye kadar devam ediyor. Yaklaşık 300 kişi gidiyor, saat 11.00 gibi hücum ediyor. O yüzden ya biraz erken ya da biraz geç gidin. Kişibaşı 35 lira. (212) 277 82 33.

NE VAR, NE YOK?

STAR SEVENLERE

Aziza, Bostancı’da

Azerbaycan’ın büyük piyanisti ve vokali, etnik cazın prensesi, benim de sultanım, iki gözüm Aziza (Mustafa Zadeh), bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Biletler Biletix’te 56-137 lira.

ELEKTRONİKSEVENLERE

Tresher, Indigo’da

Indigo’nun kabini yarın akşam iki Alman prodüktör ve DJ’i buluşturuyor: Gregor Tresher ve Karotte. İkilinin 23.00’te başlayacak partisine biletler 18-28 lira. (212) 244 85 67.

GÖSTERİ SEVENLERE

Karton Adam, BKM’de

Kağıttan kıyafetlerle ünlüleri taklit eden Ennio Marchetto, 15 Nisan 21.00’de BKM sahnesinde. Ajda ve Müslüm Gürses’i de taklit edecek. Biletler 50-60 lira. (212) 236 18 18.

YURTTAN KISA KISA

BEDÜK, İZMİR’DE

Son olarak İstanbul Discorium’u sallayan Bedük, bu akşam 22.00’de Barny Blue’da. Girişler 20-30 lira. www.barnewyork.net

SEZENİNCİLER ANKARA’DA

Sezen Aksu şarkılarının çalındığı Sezeninciler gecesi, bu akşam 22.30’da Filistin Caddesi Gossip Bar’da. (312) 426 79 81

OGÜN SANLISOY BALIKESİR’DE

Balıkesirli rocker’lar bu akşam Ogün’ü dinlemeye gidiyorlar. 23.00’te Gönen Kafe’deki konsere giriş 17 lira. (266) 762 19 50.

BİG GANG, KONYA’DA

Yabancı şarkıları alaturka çalıp söyleyen Dolapdere Big Gang, bu akşam 21.00’de Rixos Otel’de. Biletler kapıdan 20 lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!