Scientology çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Scientology çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 00:00

Scientology tarikatının Los Angeles’ta düzenlenen 39. Geleneksel Gala’sına John Travolta’dan Kelly Preston’a birçok ünlü katıldı. Tom Cruise’un önderlerinden biri olduğu tarikat, Hollywood’da hızla yayılıyor.

159 ülkede, aralarında ünlü yıldızların da bulunduğu 10 milyon üyesi olduğu tahmin edilen Scientology tarikatının galasına birçok ünlü isim katıldı. Tarikatın en ateşli üyeleri arasında Tom Cruise da yer alıyor. Cruise ve eşi Katie Holmes’u bu gala yemeğinde göremesek de, geceye katılanlar arasında John Travolta, Leah Remini, Kelly Preston, Marisol Nichols ve eşi Taron Leyton gibi ünlü isimler vardı.

Tarikatın imaj yenileme faaliyetleri için yüzlerce televizyon programına katılan dünyanın en ünlü Scientologisti Tom Cruise’un hayatında bu tarikatın önemli bir yeri var. 2005 yılında radyo ve TV’de yapılan toplam 289 dakikalık Scientology yayının en büyük kısmını da Cruise’un katıldıkları kapsıyor.

Scientology, kurucusu L. Ron Hubbard’ın tanımlamasıyla ’gerçeği aramak’ anlamına geliyor. "Daha iyi bir dünya yaratmak" amacıyla hareket ettiklerini belirten tarikat, Hollywood’da büyük yankı uyandırıyor.

CELEBRITY CENTER

Scientology tarikatının, "Celebrity Center" adını verdiği, liderler, politikacılar, üst düzey yöneticiler, sanatçılar ve sporcuları kapsayan bir gruba yönelik çalıştığı, 1969’da Yvonne Gilliam’ın oluşturduğu bir merkezi var. Merkezin resmi yetkilisi Robert Vaughn Young, tarikatın kurucusu Ron Hubbard ile birlikte yürüttükleri çalışmalar için şöyle konuşuyor: "Benim işim celebrity’leri tarikata getirmek ve onların bizi kamuoyunda daha bilinen bir tarikat haline getirmelerini sağlamak."

Şu an faaliyette olan Los Angeles Celebrity Center’ın yöneticisi Tom Davis, ünlü aktris Anne Archer’in oğlu. Tarikatın en ünlü üyeleri Tom Cruise ve Katie Holmes çiftinin, yakın dostları Will-Jada Pinkett Smith çiftini ve hatta Los Angeles’a taşındıklarında onlar için özel bir parti verdikleri Victoria-David Beckham çiftini de Scientolgy tarikatına üye yapmak istedikleri, Hollywood’un en çok konuşulan dedikoduları arasında yer alıyor.

Sessiz doğum yöntemi

n Tom Cruise ve Katie Holmes, kızları Suri’nin ’sessiz doğum’ yöntemi ile dünyaya gelmesini sağladılar. Çünkü, Scientolgy inanışına göre doğumun sessiz bir yerde yapılması gerekiyor. Çift, kızları Suri’yi de tarikat prensiplerine göre yetiştiriyor.

n Kokain bağımlısı olan Kristie Alley, madde bağımlılığından kurtulmasının Scientology sayesinde olduğunu düşünüyor.

n John Travolta, tarikattan sonra kariyerinde yükselişe geçtiğine inanıyor.

n South Park’ta "Şef" karakterini seslendiren, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Isaac Hayes, bir bölümde Scientology ile dalga geçildiği için diziden ayrılıp, büyük sorunlar yaşamıştı.

n Lisa Marie Presley de uyuşturucuyu Scientology tarikatı sayesinde bıraktığını iddia ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!