Schneider'in anısına

Güncelleme Tarihi:

Schneiderin anısına
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 17:44

Altın Koza'da sinemanın 'bebek yüzlü' yıldızı Romy Schneider'ın 4 filmi de yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl 2-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Altın Koza Film Festivali’nde, birçok festivalde ödül alan, övgüye değer bulunan dünyanın dört bir yanından uzun metraj filmlerin yanı sıra sinema tarihinin unutulmaz yıldızlarından Romy Schneider için “Romy Schneider 70 Yaşında” adını taşıyan özel bir bölüm ayırıldı. Bu bölümde, 15 yaşında perdede görülmeye başlanan, güzelliği ve oyunculuğuyla olduğu kadar kısacık süren trajik hayatıyla da hafızalarda özel bir yer edinen Avusturyalı yıldızın, rol aldığı dört film gösterilecek.

29 Mayıs 1982’de 43 yaşında hayata veda eden, ünlü oyuncular Magda Schneider ve Wolf Albach-Retty’nin kızları, Sissi serisinin unutulmaz başrolü, trajedilerle dolu özel hayatı en az oyunculuğu kadar ilgi görmüş ve her zamansız ölen kahraman gibi bir efsaneye dönüşmüş olan Schneider, Claude Sautet, Orson Welles gibi ünlü yönetmenler; Yves Montand ve Marcello Mastroianni gibi dev oyuncularla çalışmış.

Haberin Devamı

Bu özel bölümde de oyuncunun Claude Sautet ile çektiği iki film yer alacak: Cesar ve Rosalie (Cesar et Rosalie-1972) ve Hayat Bağları (Les Choses De La Vie-1970). Cesar ve Rosalie’nin iki aşk arasında kalmış annesi Rosalie; Hayat Bağları’nın genç, güzel, alımlı kadını Helene rollerinde Schneider’e, Cesar rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülü almış Yves Montand ve Helene’e ayak uyduramayan yorgun aşık Pierre performansıyla Michel Piccoli eşlik ediyorlar.

Bölümde yer alan filmlerden bir diğeri de, Bertrand Tavernier’in, yönetmenin filmografisinde farklı bir yeri olan Naklen Ölüm (Death Watch). Bu filmde Harvey Keitel’in canlandırdığı televizyon muhabirince sürekli takip edilen, bir TV eğlencesi haline sokulmak niyetiyle yaklaşılan Katherine rolüyle Schneider unutulmaz bir performans sergiliyor. Romy Schneider’in izlenebileceği son film ise, başrollerini Michel Serrault, Lino Ventura, Guy Marchand gibi ünlü oyuncularla paylaştığı, Claude Miller’in klostrofobik filmi Gözaltı (Garde A Vue).

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!