Şarap Tanrısı Kenan’a kızdı mı

Güncelleme Tarihi:

Şarap Tanrısı Kenan’a kızdı mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 00:00

Yer Bodrum Antik Tiyatro’da iki hafta önce konser veren Kenan Doğulu’nun konserde üstüne çıkıp dans ettiği taşın Şarap Tanrısı Dionysos’a adanmış tarihi bir sunak olduğu ortaya çıktı.

Her yaz döneminde tarihi mekánlarda konser verilip verilmeyeceğinin hararetli bir şekilde tartışıldığı ülkemizde, 28 Temmuz gecesi Bodrum Antik Tiyatro’da konser veren Kenan Doğulu, belki bilmeden, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız’ın tarihi eser kategorisinde değerlendirdiği taşın üstünde şarkılarını seslendirdi. Antik tiyatrodaki sahnenin tam önünde duran ve Kenan Doğulu’nun yanı sıra geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok ünlü ismin üzerine çıkıp şarkı söylediği taş, Yunan Mitolojisi’nde Şarap Tanrısı kabul edilen Dionysos’a adanmış tarihi bir sunak. Antik Yunan’da tiyatrolarda oyunlar sahnelenmeden önce Şarap Tanrısı Dionysos’a adanmak üzere kurbanlar kesilir, kurbanların kesildiği taşlara da sunak adı verilirdi.

Konuyla ilgili Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız ise şu açıklamayı yaptı: "O taş tarihi bir eserdir. Antik Yunan’da tiyatrolarda oyunlar sahnelenmeden önce Şarap Tanrısı Dionysos’a adanmak üzere kurbanlar kesilir. Kurbanların kesildiği taşlara da sunak adı verilir. Bodrum Antik Tiyatro’da konser izlemeye gelen izleyicilerimiz de bu tür konulara duyarsız. Genelde, ’Kim koydu o taşı buraya, sahnenin önünü kapatıyor’ diyorlar. Sanatçılarımız da konserlerinde genelde bilmeden o taşıp üstüne çıkıp şarkı söylüyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!