Şarap dünyasından son dakika

Güncelleme Tarihi:

Şarap dünyasından son dakika
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Fransa’nın Rhone Vadisi’nde düzenlenen ve Şiraz üzümüyle üretim yapan yapan tüm üreticilere açık ‘Syrah du Monde 2011’ yarışmasında Kavaklıdere’nin ürettiği Pendore Syrah 2009, 94 puanla gümüş madalya kazandı. Ege Bölgesi’ndeki Kemaliye kasabası yakınlarındaki Pendore bağlarında üretilen üzümlerden yapılan Pendore Syrah, deniz seviyesinden 250 metre yükseklikteki killi, tınlı ve kalkerli toprakta yetiştirildi. Karasal iklimle Akdeniz ikliminin buluştuğu özel bir mikro klimadaki bağlarda düşük verimle yetiştirilen üzümler, en olgun durumda elle hasat edildi. Pompa veya benzeri hiçbir araçla hırpalamadan işlendi. Fransız meşe fıçılarda sekiz ay boyunca olgunlaştırılan Pendore Syrah 2009, zengin ve kompleks aroma karakterine sahip, yoğun, dolgun, derin ve uzun bir terroir şarabı. Herbiri numaralandırılmış 40 bin 666 şişe üretildi.

ŞARAP HAKKINDA HER ŞEY

Doluca, şaraba dair her şeyin sunulduğu İstanbul’daki özel mekanında şarap severleri ağırlıyor. ‘Doluca Wine Lounge’, leziz mutfağı ve kaliteli servisiyle Levent’te bir bahçede hizmet veren Şans Restaurant’daki özel mekanında, şaraplarını sunuyor. Şarap eğitimleri ve aroma egzersizleriyle farklı deneyimleri keşfetmeye olanak tanıyan Doluca Wine Lounge, güzel bir müzik eşliğinde şarap yudumlamak isteyenlere alternatif sunuyor. Hafta içi ve sonu özel davetler verebileceğiniz, happy hour ve şirket toplantıları düzenleyebileceğiniz ya da sevdiklerinizle yemekte vakit geçirebileceğiniz Doluca Wine Lounge için www.dolucawsl.com’dan ya da (212) 213 40 00’dan iletişime geçebilirsiniz.

NİHAYET TÜRKİYE’DE

Avustralya’daki Barossa Vadisi’nde iki eski arkadaş Michael Twelftree ve Richard Mintzi tarafından 1999’da üretilmeye başlanan Two Hands şarapları, şimdi Türkiye’de. Angels Share, Sexy Beast, Yesterday’s Hero, Brave Faces, Somedays Are Diamond, Sophie’s Garden, Max’s Garden, Ares gibi nüktedan isimler ve dikkat çekici etiket tasarımlarıyla hatırlanan Two Hands’in sloganı ‘Şaraba biraz neşe katmak istedik’. Two Hands, Wine Spectator’ın ‘En İyi 100’ listesinde, beş senedir ilk 10’da yer alıyor. Şarap eleştirmenlerinden sık aralıklarla 90’ın üzerinde değerlendirme notu alan Two Hands, 2005 Bella’s Garden Barossa Valley Shiraz ile, Wine Spectator tarafından dünyanın en iyi beş shiraz’ından biri seçildi. Amerika, İngiltere, Asya, Kanada, Yeni Zelanda ve AB ülkelerinde de satılan Two Hands’in sekiz kırmızı ve bir beyaz şarabı var.

ÖZEL BİR HAFTA

Farklı Beringer White Zinfandel yorumları 5 Haziran’a kadar İstanbul’un en popüler mekanlarında... Beringer White Zinfandel Haftası’nı kutlayan mekanlar Kırıntı-Bebek, Kırıntı-Nişantaşı, Kırıntı-Bağdat Caddesi, Big Plate-İstinye Park, Parantez Bistro-Asmalımescit, Parantez Deli-Talimhane, Mania Gurme Cafe-Topağacı, Juno-Nişantaşı, Aşşk Kahve-Kuruçeşme, Aşşk Kahve-Nişantaşı ve Rose Marine-Cihangir. California Collection serisiyle getirtilen California White Zinfandel (Zinfandel Rose) serinin en gözde ürünü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!