Sandalet saplantısı

Güncelleme Tarihi:

Sandalet saplantısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

2000 yazında ayaklar bayram edecek. Sandalet tipi, çok dekolte ayakkabılar sabahtan başlayarak gece yatıncaya kadar kadınların ayaklarında kalacak. En kapalı sayılacak sandaletler bile birçoklarının ölçülerine göre çok dekolte. Bu durumda ayakların bakımına da eskisinden çok daha fazla özen göstermek lazım gibi...

Ayak bakımına her zaman gerektiği kadar önem vermeyen kadınlar yeni ayakkabı modası yüzünden bu eksiklerini gidermek zorunda kalacaklar. Sıcakların iyice bastırdığı bugünlerde de, kadınların giderek daha açık ayakkabılar giymeye başladıkları görülüyor. Tabii bunun için ilk önce bakımlı ayaklarınız olması şart. İlla hergün pediküre gitmeye gerek olmasa da, bakımlı ayaklar için temel birkaç kuralı bilmekte fayda var.

Eğer sandalet tarzı dekolte ayakkabı giymeye ayaklarınızı hazırlamadınızsa, yıldızların manikür ve pedikür ustası Roxana Pintilie'nin ayak bakım programını uygulayın.

1-Duştan çıkmadan önce bacaklarınızı ve ayaklarınızı keseleyin ya da vücut fırçasıyla fırçalayın. Ölü deri hücrelerinden böylece kurtulduktan sonra A vitamini içeren ayak yağıyla ayaklarınıza masaj yapın.

2-Ayaklarınıza ayak kremi ve nemlendirici sürün. Dr. Scholl'un pedikür ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

3-Baldırlarınızı ihmal etmeyin. İnsanlar ayaklarınıza bakıyorlarsa mutlaka bacaklarınız da dikkat çekecektir. Bacaklarınıza yoğun, nemlendirici içeren traş kremi sürebilirsiniz.

Losyonun faydası

4-Bacaklarınıza yumuşatıcı özellik taşıyan losyon sürün. Hatta yanınızda taşıyın ki, her ihtiyaç olduğunda kullanabilesiniz.

5-Ayak tırnaklarınızı klips ile kesip düzeltin. Törpü, ayak tırnaklarına zarar verebilir. Sadece sertleşmiş tırnak kenarlarını düzeltmek için törpü kullanın.

6-Ayak tırnaklarınızın diplerini zeytinyağıyla ovuşturun. Daha sonra tırnak etlerini geri itmek için pamuk sarılı çubukları kullanın.

7-Ayaklarınıza zeytinyağı uyguladıktan sonra ayaklarınızı güzelce yıkayıp temizleyin. Tırnaklarınızda yağ kalmasın. Aksi halde tırnak cilası tırnak üzerinde kalmaz.

8-Tırnaklarınızı boyamaya başlamadan önce parmaklarınızın aralarına büyükce pamuk parçaları yerleştirin. Tırnaklara astar cila sürdükten sonra iki kat daha cila sürün. Her defasında tırnakların kuruması için bir dakika bekleyin.

9-Pamuk sarılı çubuğun öbür ucuna tekrar pamuk sarın ve bunu aseton şişesine sokup çıkarın. Sonra asetonlu pamukla, taşan cilayı temizleyin.

10-Tırnaklarınıza cila sürdükten sonra kapalı ayakkabı giymeden ya da yatmadan önce en az 45 dakika beklemelisiniz.

Ayaklarınız için

Fırsat buldukça ya da düzenli olarak yürüyüş yapıyorsunuz. Bazen koşuyorsunuz. Profesyonel bir atlet değilsiniz ama yürümek, koşmak gibi sporların da sağlığınız için yararlı olduğunu biliyorsunuz. Fırsat buldukça ya da düzenli olarak yürümeniz, koşmanız iyi güzel... Ancak ayaklarınızın ne kadar eziyet çektiğini de unutmamalısınız. Ayaklarınızın su toplaması, parmaklarınızda nasır oluşması işten bile değil. Sonuçta ayaklarınızı cezalandırmış olmamak için yapmanız gerekenleri sıralayalım:

Koştuğunuz zaman vücudunuzun ağırlığı aşağı yukarı üç misli artar ve bu ağır yükü ayaklarınız taşıyacaktır. İşte bu nedenle koşu ayakkabılarınızın tabanında kalın birer yastık bulunmasına özen gösterin.

Spor giyeceklerinin seçimine özen gösterirken giyilecek ayakkabıların da dikkatle seçilmesi gerekir. Spor ayakkabıları ayakları mümkün olduğu kadar iyi korumalı, dayanıklı olmalı ve yapılacak spora da spor yapılan zemine de uygun olmalı.

Baş parmak kuralını unutmayın. Spor ayakkabısını giydiğiniz zaman parmaklarınızın ucuyla ayakkabının ucu arasında bir baş parmağın genişliği kadar boşluk kalmalı.

Eğer formda olmayı gerçekten istiyorsanız ve vücudunuzun bakımına özen gösteriyorsanız, şu lastik kokan ucuz spor ayakkabılarını kullanmaktan vazgeçin. Paraya kıyıp kaliteli ve yapacağınız spora uygun spor ayakkabıları satın alın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!