'Sanata evet' eylemli konser

Güncelleme Tarihi:

Sanata evet eylemli konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 00:00

Antalya'da sanatçıların Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) kurulmasına yönelik yasa tasarısını protestosu, Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi’nce başlatılan imza kampanyasıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin (ANTDOB) sahneye koyduğu ’Şehitler Oratoryosu’ konseri öncesi Haşim İşcan Kültür Merkezi önünde toplanan sanatçılar, ’TÜSAK’a Hayır’, ’Farkında mısın Sanat Kurumları Kapatılıyor’ yazılı pankartlar ve Türk bayrakları taşıdı, ’Sanata Evet’ sloganları attı, imza kampanyası başlattı.

Antalya Motosiklet Kulüpleri Platformu üyesi bir grup motosiklet sevdalısı da sanatçıların imza kampanyasına destek verdi. Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi’nin toplayacağı imzalar, önce sendikanın bağlı olduğu federasyon KESK’e, ardından TBMM’ye iletilecek.

"SANATA EVET TÜSAK'A HAYIR"

Sanatçılar ve motosikletliler, ’Sanata Evet’, ’TÜSAK’a Hayır’ sloganları eşliğinde Opera ve Bale Salonu’na geçerek ’Şehitler Oratoryosu’ konserini izledi. Murat Atak’ın anlatıcı olarak görev aldığı konseri, orkestra şefi ve koro şefi Caner Ruselman, koroyu da koro şefi yardımcısı ve çocuk korosu şefi Mahir Seyrek yönetti. Feryal Türkoğlu (soprano), Ebru Kaptan (tenor), Tevfik Rodos (bas) solist olarak sahne aldı.

’Şehitler Oratoryosu’nu, Antalya’daki birçok sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri ile MHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cengizhan Gököz de izledi. Konser sonunda şefle, solistler, orkestra, koro sanatçıları çiçek ve alkış yağmuruna tutuldu, salonda ’Sanata Evet’ sloganları yükseldi. Alkışlar dinmeyince sanatçılar bir süre sahnede bekledi. Şef Caner Ruhselman, seyircileri notalarla selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!