Şam’dan gelen ustadan meyveli 50 karışım

Güncelleme Tarihi:

Şam’dan gelen ustadan meyveli 50 karışım
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 00:00

Sadece taze meyve suyu satan büfelere tam alışmıştık ki, hem meyve suyu hem de meyve salatası satan bir yer açıldı. İstanbul Beyoğlu’ndaki Vitamix, 55 metrekarelik bir mekan. Kapasitesi 25 kişi. Burada yiyeceğiniz her şey vitamin deposu. Salataları Şam’dan gelen bir usta hazırlıyor.

Vitamix, mekanın yatırımcısı Şükrü Gündüz’ün Ortadoğu gezileri sırasında çok sık karşılaştığı meyve büfelerinden edindiği izlenimlerle ortaya çıktı. Özellikle Şam, Lübnan ve Dubai’de bu tür meyve kokteylleri ve meyve salatalarını hazırlayan yerlerin çok olması Gündüz’ün fikrini mekanın işletmecisi İbrahim Eskicioğlu ile paylaşmasına teşvik etti. Fikri kafalarına iyice yerleştirdikten sonra mekan arayışına giren ikili önceleri Taksim ya da Beyoğlu’nu hiç düşünmüyor, aksine daha mütevazi yerleri tercih ediyorlardı. Ancak yol onları Beyoğlu’na sürükledi ve Turnacıbaşı Sokak’ta durdurdu.

MEYVE USTALARI ŞAM’DAN GELDİ

Turizmci olan İbrahim Eskicioğlu, işin ustaları tarafından yapılması gerektiğini biliyordu. Bu yüzden Şam’dan Anas Asaad ustayı salata ve kokteylleri hazırlaması için İstanbul’a getirdi. Ancak bunu yaparken ustalara hazırladıklarının Türk damak tadına uyum göstermeleri için değişiklikler yaptırttı. Bu süreci Eskicioğlu şöyle anlatıyor:
/images/100/0x0/55eb6856f018fbb8f8bf20ff


"Bilirsiniz toplumumuzda meyve yemek çoğu insan için zor bir işlevdir, kimi zaman elmayı soyup yemeye bile üşeniriz. Bunun için insanların rahat rahat meyvelerini yiyebilecekleri bir yer açmayı uygun gördük. Kaliteyi korumak için de işi Şamlı ustaların eline bıraktık. Ancak onların daha çok kullanmayı tercih ettiği mango, ananas, avakado ve hindistan cevizi gibi tropikal meyvelere çok fazla yer vermemeleri için özen gösterdik. Burada hem Türk damak tadını, hem de fiyatların uygunluğunu düşündük."

Vitamix’i şu sıralar ziyaret ettiğinizde 30 çeşit meyve kokteyli ve 20 çeşit meyve salatasının arasından seçim yapmanız gerekecek. Ama yok ben bunları beğenmedim diyorsanız, ustalar sizin için hemen damak tadınıza uygun karışımlar da hazırlıyor. Ancak bunu yaparken de sizi hangi meyvenin birbirine daha çok yakışacağına karşı uyarmadan edemiyorlar. Meyve karışımlarının fiyatlarıysa birçok restoranda yediğimiz normal salatalardan çok daha uygun. İki kişinin rahatlıkla karnını doyurabileceği meyve salatalarının fiyatları 6.5-7.5 YTL arasında değişirken, büyük bardaklarda sunulan meyve kokteyllerinin en pahalısı ise 5.00 YTL.

Vitamix haftaiçi 9.30-12.00, haftasonu 9.30-02.00 saatleri arasında İstiklal Cad. Turnacıbaşı Sok. No:1/d (Fortis Bank sokağı) Beyoğlu’nda hizmet veriyor. Ayrıca Beyoğlu civarında oturuyorsanız (0212) 244 65 03 numaralı telefondan sipariş vermeniz de mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!