Salih Güney sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Salih Güney sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 09:01

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Salih Güney, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Güney’in kireçlenme ve boyun fıtığı rahatsızlıkları vardı. Bir süre tedavi görmesinin ardından eski sağlığına kavuştu. Usta aktöre 3 hafta aralıklarla toplam 6 seans Proloterapi uygulandı.

Haberin Devamı

Yeşilçam'ın usta aktörlerinden Salih Güney bir süredir kireçlenme ve boyun fıtığı ile mücadele ediyordu. Güney, 7 ay önce boyun ağrısı ve boyundan her iki koluna yayılan uyuşmadan şikayetçiydi.

Sıkıntılı günler geçiren Güney, tedavi oldu ve şu an eski sağlığına kavuştu. Salih Güney'in doktoru Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ülkü Sarpkaya tedavi hakkında açıklamada bulundu.

Dr. Sarpkaya: “Değerli aktör Salih Güney'in boyun ağrısı ve boynundan her iki koluna yayılan uyuşma şikayetleri mevcuttu. Yapılan fizik muayene ve MRG sonucu değerlendirilmesi ile boyun fıtığı ve kireçlenmesi tespit edildi. Üç hafta aralıklarla toplam altı seans Proloterapi uygulandı. Değerli sanatçımızın boyun, sırt ve kola yayılan ağrı ve uyuşma şikayetleri düzeldi.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Salih Güney sağlığına kavuştu

Salih Güney kimdir?

Salih Güney, 1 Ocak 1943 yılında Adana'da dünyaya geldi. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. “Tarla Kuşu” ile sahneye çıktı. Kapanışına kadar Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı. 100'ün üzerinde film ve dizide rol aldı. Salih Güney, Yeşilçam'ın unutulmaz usta aktörlerinden.

Proloterapi nedir?

Proloterapi, yumuşak doku hasarlarının enjeksiyon kullanılarak tedavi edilmesidir. Enjeksiyonlar bölgede iltihaba yol açar, vücut bölgeye kan ve besin desteğini artırır, bunun sonucunda da doku onarımı gerçekleşir. Terapi hasarlı alandaki doku büyümesini artırmayı amaçladığı için, proloterapi terimi proliferasyonun (çoğalma, artış) kısaltılmışı olan "prolo” sözcüğünden türetilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!