Sahnede dev buluşma

Güncelleme Tarihi:

Sahnede dev buluşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

Türkiye Müzik Ödülleri, önceki akşam İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

18 yıl boyunca Kral Müzik Ödülleri adıyla düzenlenen ve bu yıl Türkiye Müzik Ödülleri adını alan organizasyon, sanat dünyasının yıldızlarını aynı çatı altında buluşturdu. Ülker Albeni’nin sponsorluğunda düzenlenen gecede 14 ayrı dalda, 2012’ye damgasını vurmuş isim ve eserler ödüllendirildi.
Ev sahipliğini Kral Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay’ın üslendiği gecenin açılışını Murat Boz, yeni single şarkısı “Vazgeçmem” ile yaptı. Üç yıl aranın ardından yeni albümünü Türkiye Müzik Ödülleri ile aynı gün piyasaya süren Sertab Erener de yeni şarkılarını ilk kez bu törende söyledi. Geçen yıl düzenlenen 18. Kral Müzik Ödülleri töreninde “12 Düet” albümüyle “En İyi Proje” dalında birinci seçilen ancak rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Nilüfer de Türkiye Müzik Ödülleri’nde sevenleriyle buluştu. Sanatçı, Gripin’le yaptığı düetle büyük alkış topladı.

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Ödül gecesinde, müzik üstadları Neşet Ertaş, Müslüm Gürses, Ferdi Özbeğen ve Kamil Sönmez de anıldı. Dört stayı, müzisyen dostları şarkılarıyla törene taşıdı. Ümit Besen-Ferdi Özbeğen’den, Kubat-Neşet Ertaş’tan, Halil Sezai-Müslüm Gürses’ten, Zeynep Başkan ise Kamil Sönmez’den şarkılar seslendirdi.
Gecenin Onur Ödülü, Ferdi Tayfur’a gitti. Ödülünü Muhterem Nur’dan alan Tayfur, “Bir gün hayatımın en değerli ödülünü Muhterem Nur’un elinden alacağım hiç aklıma gelmezdi... Bu muhteşem geceye emeği geçen herkese, beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan hayranlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Geceden mutlu ayrılan bir diğer isimse “En iyi albüm” ve “En iyi erkek şarkıcı” ödülüyle evine dönen Mustafa Ceceli oldu. “Es” ile “En iyi albüm” ödülüne layık görülen Ceceli, konuşmasında 6 yaşındayken kendisine org alarak müziğe başlamasına sebep olduğu için babasına teşekkür. Ünlü şarkıcı “En iyi albüm” ödülünü Kayahan, “En iyi erkek şarkıcı” ödülünü de Türkan Şoray’ın elinden aldı.

Dört dalda aday olan isimlerden Göksel ise “Yılın kadın şarkıcısı” ödülünün sahibi oldu. Göksel’e ödülünü Orhan Gencebay takdim etti.
“En iyi single” ödülü “Beni biraz böyle hatırla” ile bir başka dört dalda aday olan Emre Aydın’a gitti.

Haberin Devamı

Dev buluşma

“Orhan Gencebay ile Bir Ömür” albümü ile “En iyi proje ödülü”ne layık görülen Orhan Gencebay, ödülünü Bülent Ersoy’un elinden aldı. Ödülünü aldıktan sonra Ersoy’un elini öpen, ardından sahnede barış mesajları veren Gencebay, Cemal Safi’nin “Gelin Birlik Olalım” şiirini okudu. Sanatçı, şiirin sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

ORHAN GENCEBAY ŞİİR OKUDU / WEB TV

Atatürk’ü alkışlıyorum

En iyi albüm dalındaki ödülü açıklamak üzere sahneye çıkan Kayahan, geceye “Atatürk ve silah arkadaşlarını ayakta alkışlıyorum” sözleri ile damga vurdu. Ardından Mustafa Ceceli’ye ödülünü teslim eden sanatçı, “45 senelik emekçi olarak bu ödülü sana vermekten gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Üzerindekileri çöpe attı

Üç yıl aranın ardından yeni albümünü Türkiye Müzik Ödülleri ile aynı gün piyasaya süren Sertab Erener, yeni şarkılarını ilk kez törende söyledi. İlginç bir sahne şovuna da imza atan Erener, şarkı sırasında seyircilerin şaşkın bakışları altında üzerindeki kıyafetleri çıkararak yanında getirdiği çöp kutusuna attı!

En iyi şarkı “Türkan”

Dört dalda aday olduğu törende “En iyi şarkı” ödülünü “Türkan” ile kazanan Demet Akalın çok mutluydu. Ödülünü MÜYAP Başkanı Bülent Forta’dan alan şarkıcı, yarışmanın sonunda mutluluğunu Türkan Şoray ile paylaştı. Şoray ile bir araya gelen şarkıcı, bir süre sohbet ettiği usta oyuncuyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Şoray, kendi adını taşıyan şarkı için, “Çok üstüme alınmadım. Eğer bana yazıldıysa hatırlanmak güzel. Demet de güzel okumuş. Emeklerine, yüreklerine sağlık” dedi.

Haberin Devamı

Muhterem Nur’u duygulandıran hediye

Halil Sezai, gecede Müslüm Gürses’in “Adını Sen Koy” adlı şarkısı seslendirdi. Sonrasında sahneye davet edilen Muhterem Nur’a bir de sürpriz yapan Sezai, “Kendi çabalarımla bir tişört yapmıştım. Müslüm Gürses sevenler adına size onu hediye etmek istiyorum” deyip üzerindeki tişörtü çıkardı ve Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur’a hediye etti. Nur bu jest karşısında gözyaşlarını tutamadı.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!