Sahne benim evimdir

Güncelleme Tarihi:

Sahne benim evimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Romantik müziğin imparatoru Julio İglesias, içini Hürriyet’e döktü.

Julio İglesias... Müziğin efsaneleşmiş ismi. 54 yaşında ama ülkeden ülkeye, konserden konsere koşuyor. Bir yandan da yeniden baba olmanın heyecanını yaşıyor. ‘‘Yeni bir bebek beklemek, biraz ürkütücü’’ demesine rağmen, bu heyecan ve sevinç, gözlerinden okunuyor. Hürriyet muhabiri Daphne Barak, İspanyol asıllı ünlü şarkıcıyla Monaco'da özel bir röportaj yaptı. Son derece içten, neşeli ve bir dost sohbeti gibi geçen röportaj sırasında İglesias, muhabirimizle bol bol da şakalaştı...

Bana, röportajlardan nefret ettiğinizi söylediniz...

- Tam olarak nefret etmiyorum. Nefret kötü bir kelime. Sadece rahatsızım. Basketbol oynamaktan, omuzlarım ağrıyor. Şeye benziyor...

Diş ağrısına mı?

- Evet, evet!.. Şimdi, çok ender röportaj yapıyorum. Çünkü 30 yıldır bu meslekteyim. Herkes, benim hakkımda her şeyi biliyor artık.

Şimdi Monako'dayız. Lübnan'dan geldiniz ve Hırvatistan'a doğru yola çıkacaksınız. Eviniz neresi?..

- Sahne evimdir. Şarkı söylediğim, insanlara seslendiğim yer evimdir, bildiğim tek evdir.

HER GÜN SPOR

Julio İglesias'ın bir gününü anlatır mısınız?

- Bu sabah, örneğin saat 9.00 da kalktım. Omuzumda şiddetli bir ağrı. Doktor olan babam, bir gün tatil yapmamı ve yatakta kalmamı önerdi. Öğüdünü tuttum ve akşam sahneye çıkıncaya dek yatakta dinlendim.

Oysa ben öğleden sonra 14.00'ten önce kalkmadığınız izlenemini edinmiştim.

- Yanıldınız. Günde 3 ila 4 saat spor yapıyorum. 45 dakika yüzüyorum, koşuyorum. Tüm bunları 54 yaşımda olduğum için yapıyorum.

Seksi imajınızı korumak için mi?..

- Seksi imaj mı?.. Bırakın bunları. Görünüşüm nedeniyle başarılı olduğumu iddia edemezsiniz... Hayır. İyi bir şarkıcıyım. Bunu yıllardan beri kanıtladım. yaptığım işi seviyorum. Bugün örneğin çok hastaydım, ama yine de sahneye çıkacağım. Sahnede olduğum an her şey silinir, her şeyi unuturum.

Kötü bir alışkanlık gibi desenize...

- Evet...

Uyuşturucu gibi...

- Aşk yapmak gibi...

Oğlunuz Enrico izinizden gidiyor. Başarılı bir şarkıcı. Onu destekliyor musunuz?

- O kimseyi dinlemez.

YİNE BABA OLUYOR

Yani aranızda bir tür rekabet var mı?

- Hayır asla... Ben sadece ve sadece kendimle yarışırım. Böyle bir soruyu bana sormanız bile yersiz. Kötü bir soru bu. Bir baba çocuklarıyla daima hayranlık duymalıdır. Babamla karşılaştınız değil mi?.. O benimle seyahat ediyor. Ben iyi bir oğulum. İyi bir oğul, kötü bir baba olamaz. Enrico ile gurur duyuyorum. Diğer oğlum Julio Sonny ile önemli bir kontrat imzaladı. Küçük bir bebeğim var. Biraz önce de yeniden baba olacağımı öğrendim.

Sizi tebrik ediyorum.

- Benim yaşımda baba olmak, pek sık rastlanan bir olay değil. 20 yıl sonra 74 yaşında olacağım. Çocuklarımla futbol ya da basketbol oynayabilicek miyim. Kim bilir bunları düşünüyorum.

Şarkıcı olmanın anlamı nedir sizce...

- Şarkıcı mı?.. Beyninden bedenine doğru şarkı söyleyen biridir.

Çok erotik bir tanımlama.

- Ancak bir Tanrı nimetidir, O'nun hediyesidir...

Bu hediye 30 yıldan beri kariyerinizin doruğunda olmanızı sağlıyor.

- İnsanlara minnettarım.

‘‘Halk’’ sözcüğünü ifade şeklinize bayılıyorum.

- Ama onlar ayakta kalma nedenim. Bu sabah hasta olarak uyandığımda sahneye çıkabilecek durumda değildim. Ama mecburdum!.. Mecburdum!.. Her şeyi onlara borçluyum.

Başarılı bir şarkıcı olmasaydınız, ne olurdunuz?

- Başarısız bir şarkıcı.

Ortalama ‘‘Iglesias hayranı’’ kimdir?

- Bilmiyorum... Avustralya'da konser verdim. Sonra Brezilya'ya gittim ve 20 yaşlarında bile dinleyenlerim vardı. Yaş konusuna akıl erdiremeyen bir şarkıcıyım ben...

Peki öyleyse, hakkınızda bilmediklerimiz? Sizin için önemli olan nedir?

- Gözlerim ve kelimeler arasındaki iletişim çok önemli... Çok pislik biride olabilirim. Hatta size karşı bile. Hatta saldırgan, ama yaralanmalara açık... Sizinle röportaj benim için hiç de kolay değil. Olup bitenler bana göre kolay değil. Ancak avantajım şu: Başlangıçta dalkavukluk etmeseniz de, ‘‘Bokun teki’’ deseniz de insanlar, gözlerimi seyredip hissetmeli... İşte benim asıl gücüm: Gözlerim her şeyi söyler...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!