Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı: Yeni yılın estetik trendleri

Güncelleme Tarihi:

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı: Yeni yılın estetik trendleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2023 07:00

2023 yılında estetik alanda en sık duyacağınız kelime ‘doğal güzellik’ olacak. Bu yıl kocaman dudaklar yerini yüzün kendi harmonisini bozmayan daha az hacimli dudaklara bırakacak. Ufacık burunlar, yüzün karakteristiğine uyan hatlara sahip burunlara dönüşecek ve daha oval görünümlü yüz hatları tercih edilecek.

Haberin Devamı

DOĞAL GÜZELLİK

Minimalist yaklaşımlarla doğal görünme çabasıyla genç kalabilmeyi mümkün kılan uygulamalar, bu yılın popüler işlemleri arasında yer alacak. Teknolojinin gelişmesi, enjeksiyonlu uygulamalar ve enerji bazlı sistemlerin kombine kullanıldığı yöntemler oldukça doğal ve başarılı sonuçlar veriyor.
Yaşlanma bir bütündür. Bir yandan cildinizin üst katmanları gençliğini kaybederken orta ve alt katmanlarında da olanlar olmaktadır. Hatta kemik yapının da bozulması buna eşlik eder.
Cilt, katman katman kemikten en üstteki epidermal hücrelere kadar etkilenir. Hal böyle olunca bizim de bütün tabakalara eş zamanlı müdahele etmemiz gerekir.
Eskiden dolgularla yüzü kaldırma çabalanır fakat başarısızlıkla sonuçlanırdı. Yüzler yıllar içinde yapılan üst üste fazla miktardaki dolguların etkisiyle genişler, şiş, kocaman yanaklarla dolaşan ama yüzleri kalkık yapay kişilerle karşılaşırdık. 2023 ise parlak, pürüzsüz ciltler, mimiklerini ile karakteristiğini kaybetmemiş sıkı yüzlerin ön planda olduğu bir yıl olacak.

Haberin Devamı

ÖNCELİK KUSURSUZ CİLT GÜZELLİĞİ

Sosyal medyanın sık kullanılmasıyla birlikte hayatımıza giren filtreler bize pürüzsüz bir cildin önemini öğretti. Kişiler atık filtreli bir cilt görünümünün peşinden koşuyor. İşte 2023’te en sık yapılacak uygulamaların başında filtreli cilt pürüzsüzlüğü sunan cilt yenileme işlemleri var.
Pico lazerlerle cilt yenileme, gözeneklerle mücadele, BBl cihazı ile cilt DNA’sını onarmak mümkün. Tulyum lazerle yapılan gümüş cilt parlatma tedavisi ise leke giderme, cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı oluyor.
Kök hücreyle cilt hücrelerini canlandırma işlemleri de yılın favorileri. Günümüzde hızlı sonuç veren, iyileşme süresi kısa işlemler tercih edilmekte.
Bu lazer ve ışık sistemleri hızlı iyileşme ve çabuk cevap verme açısından da beklentiyi karşılamakta. Cihazlarla kombine uygulanan, cilt altı kolajeni uyaran mezoterepi yöntemleri de kusursuz bir cilt arayanların imdadına yetişiyor. Gençlik aşıları da yerini bu cihazlarla tek seansta yapılan, yavaş salınıp etkisi uzun süren, yüksek molekül ağırlığında ürün içeren V-lift tekniklerine bıraktı.

Haberin Devamı

AMELİYATSIZ YÜZ GERME

Yaşla birlikte azalan kolajen ve elastin yapısı cilt altı dokuların sarkmasına neden olur. Özellikle yağlı ve ağır ciltler daha çabuk sarkar. Bu anlamda iş işten geçmeden, bıçak altına yatmadan yapılan ameliyatsız yüz germe uygulamaları oldukça iyi sonuçlar verir.
2023’te yeni nesil iplerle yüz ve kaş germe popülerliğini koruyacak. Bu iplerle yüz asılarak değil sıkıştırarak kaldırılıyor. Böylelikle tüm yüze ağ gibi yerleştirilen çevresinde hyaluronik asidi ve kolajeni uyaran mesh sistemlerinin olduğu özel yapı, dokuya uyumlu eriyen iplerle alt ve orta yüzü tek seansta yarım saat kadar kısa bir sürede kaldırıyor.
Bu iplerin diğerlerine üstünlüğü ise yapıldıktan hemen sonra aşırı gergin yüzlerin yerine 2-4 hafta içerisinde etkisinin başlayıp aylar içinde cilt altındaki kolajen ve destek yapının onarımını sağlayarak giderek artan bir etkiye sahip olması.
Focus ultrasound yöntemi de 2022’de en sık uygulanan işlemlerdendi.
Bu yıl ise daha yeni bir teknoloji olan noktasal yerine lineer atım yapan ve daha yoğun kolajeni kısa sürede uyaran LIFU (lineer fokus ultrason) cihazları ortaya çıktı.
Hem daha hızlı hem daha konforlu hem de daha etkili sonuçlarla 2023’te en sık yapılacak ameliyatsız germe uygulamalarından olacağa benziyor.

Haberin Devamı

SİVRİ ÇENE ‘OUT’ OVAL ÇENE ‘IN’

İnsanlar doğal görünümü tercih ettikçe uzun sivri çeneler yerini daha ovale bırakıyor. Çeneye yapılan dolgular yerine doku yenileme ve kolajen uyarıcı etkiye sahip, yüzün asıcı bağlarını tamir eden V-lift uygulamalarına bırakıyor. Bu yöntemlerle kişinin kendi çene yapısının güçlendirmesi ve yüzün yukarı kaldırılması mümkün. Böylelikle çenenin ortaya çıkması amaçlanır.
Ayrıca yapılan masseter botoksu ile yüzün incelmesi sağlanır. LIFU gibi ameliyatsız yüz germe uygulamaları ile de sarkma görüntüsü azalır, çeneler daha ortaya çıkar. Çene geride ve ufak ise o görüntüyü azaltmak için dolgular yapılır. Bu da çeneye yandan bakıldığında dudak ve burun ikilisine uyumlu hale getirmeyi amaçlar.

BAKMADAN GEÇME!