Uçuğa iyi gelen şeyler nelerdir? Uçuğa iyi gelen yağlar, vitaminler, bitkiler ve doğal kremler

Güncelleme Tarihi:

Uçuğa iyi gelen şeyler nelerdir Uçuğa iyi gelen yağlar, vitaminler, bitkiler ve doğal kremler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:56

Uçuğa iyi gelen yağlar arasında hindistancevizi yağı, çay ağacı ve karanfil yağı vardır. Eğer hassas bir cildiniz yoksa bu yağları bir pamuk yardımı ile uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz. Uçuğu bağışıklık sisteminizi güçlendirerek de atlatabilirsiniz. Uçuğa iyi gelen şeyleri ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Uçuğa iyi gelen şeylerden biri de C ve E vitamini açısından zengin olan besinleri tüketmektir. Tatlı patates, avokado, portakal, greyfurt, kivi ya da çilek tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Uçuğa İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Bağışıklık güçlendiriciler, antimikrobiyal ve antiviral bileşikler uçuk tedavisinde faydalıdır. Bazı tedaviler uçuğun yayılmasını engellerken bazıları ise tekrarlama olasılığını azaltır. Çeşitli doğal ürünler ile de uçuğun etkilerini azaltmak ve ilerlemesini engellemek mümkündür. uçuğa iyi gelen şeyler:

Probiyotikler: Elma sirkesi, yoğurt, lahana turşusu gibi içinde probiyotik bulunan yiyecekler bağışıklık sistemini doğal yollardan güçlendirir. Düzenli olarak probiyotikli besinleri tüketmek uçuk çıkmasını engeller.

Haberin Devamı

Aloe vera: Uçuk yaraları ve diğer cilt kusurlarının tedavisinde aloe vera jeller kullanılabilir. Enzimler, yağ asitleri, vitaminler, antioksidan ve aloe vera uçuk gibi yaraların önlenmesine yardımcı olur.

Çinko: Bağışıklık güçlendirmek ve inflamasyonu azaltmak için önemli bir mineral olan çinko alternatif tıpta sıklıkla tercih edilir. Çinko içeren kremler ve takviye gıdalar kullanılabilir.

C vitamini içeren besinler: C vitamini vücudu dış etkenlere karşı koruyan bir vitamindir. Beyaz kan hücrelerini artırır ve bağışıklığı güçlendirerek uçuğun iyileşmesini hızlandırır. C vitamini açısından zengin olan çilek, brokoli, kivi, greyfurt, yeşil biber, kırmızı biber, portakal ve lahana tüketebilirsiniz.

E vitamini içeren besinler: Cildi rahatlatan ve ağrılar ile rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olan E vitamini aynı zamanda antioksidan özelliği gösterir. E vitamini açısından zengin besinler ıspanak, ayçiçeği, tatlı patates, zeytinyağı, avokado ve bademdir.

Uçuğa İyi Gelen Yağlar, Vitaminler, Bitkiler ve Doğal Kremler

Uçuk virüsünün vücuttan tamamen atılması mümkün olmasa da yaraların geçmesi ve yayılmasının önlenmesi mümkündür. Uçuğa iyi gelen bitkiler, vitaminler, yağlar ve doğal kremler şu şekildedir.

Sarımsak: Sarımsak potasyum, C, D ve B vitamini, nitrat, selenyum ve kalsiyum içerdiği için enfeksiyonların iyileşmesinde oldukça faydalıdır. Sarımsağı keserek direkt olarak uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz. Bunun dışında sarımsağı ezerek macun haline getirmek ve krem gibi uçuğun üzerine sürmek de mümkündür.

Haberin Devamı

Limon: Evde uçuk tedavisinde limon sıkça tercih edilir. İçerdiği antiviral bileşenler uçuğun geçmesini sağlar.

Aloe vera: Uçuk tedavisi için onarıcı bir jel olan aloe vera tercih edilebilir. Uçuk üzerine uygulayarak içindeki antioksidan ve enzimler ile uçuğun hızla iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Doğal yağlar: Özellikle çay ağacı yağı ve karanfil yağı uçuğun yanma ve kaşıntı hissi olmadan kısa sürede kaybolmasına yardımcı olur. Eğer hassas bir cildiniz varsa bir pamuk ile hindistancevizi yağını da uçuk üzerine uygulayabilirsiniz.

Uçuk Neden Çıkar?

Viral kaynaklı olan uçuk bir cilt enfeksiyonudur. Uçuğa sebep olan herpes simplkes virüsü genelde dudak ve ağız bölgesi ve çevresini tercih eder. Her zaman bu alan ile sınırlı olmasa da burun içinde, çene, yanak, boyun ya da üst dudak bölgesinde de uçuk çıkabilir. Genelde bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, kanser hastalarında ya da organ nakli geçirmiş kişilerde daha çok uçuk çıkar.

Haberin Devamı

Uçuk kendini deride yanma, arı, kaşınma ya da karıncalanma ile belli eder. Eğer bu belirtiler yoksa sinirli olma hali, kas ağrısı, yorgunluk, ateş ya da boğaz ağrısı ile de uçuğu anlamak mümkündür. Kabarcık halinde ortaya çıkan uçuk kısa süre sonra patlar ve bulunduğu alanda açık yaraya dönüşür. Açık yara kırmızı, küçük, gri ülser şeklinde bir görüntüye sahip olabilir. 

BAKMADAN GEÇME!