Top oynar denildiği iddia edilen çocuğun bacağı kesildi

Güncelleme Tarihi:

Top oynar denildiği iddia edilen çocuğun bacağı kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 00:00

Kas gevşetme ameliyatının ardından kangren olan bacağı kesilen 10 yaşındaki çocuğun ailesi, ameliyatı yapan 2 doktor ve özel hastane hakkında 126 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

İstanbul'daki özel bir hastanede geçen yıl kasım ayında kas gevşetme ameliyatı olan Umut Uysal, ameliyatın ardından taburcu edildi. Bir süre sonra kangren nedeniyle sağ bacağı moraran ve hayatını kaybetme tehlikesi yaşayan çocuğun bacağı dizinin altından kesildi.


Uysal ailesi, Bakırköy Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunarak, ameliyatı yapan doktorlar M.K ve T.Y.E ile özel hastane hakkında Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 126 bin liralık tazminat talebiyle müracaat etti.


Baba Nihat Uysal, geçen yıl 11 Kasım'da oğlunu tedavi için İstanbul'a götürdüğünü, özel hastanedeki doktorun çocuğunu ameliyat edeceğini ve 2 ay içinde top oynayabileceğini söylediğini anlattı.


Taburcu olmadan önce oğlunun sağ ayağının morardığını söylediklerini ifade eden Uysal, “Doktor, '1 hafta, 10 gün bu ayak böyle gider' dedi. Akşam saatlerinde hastaneden ayrıldık. 5 gün sonra çocuğumuzun ayağı daha da morardı. Tekrar hastaneye gittik ve doktora 'Ayağı morardı bunun' diye söylediğimizde 'Yok bunun bir şeyi' dedi. Sadece alçıyı gevşetti ama açıp içine bakmadılar” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

"ADALETİN VERECEĞİ HER CEZAYA ONLAR DA BİZ DE RAZI GELECEĞİZ"

 

Uysal, hastaneye ikinci kez gittiklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Bize 'Çocuğun ayağı kangren olmuş' dediler. 22 Kasım'da gece çocuğu anjiyo ve açık ameliyata aldılar. İki gün oksijene girdik. 23 Kasım'da gece geç saatlerde çocuğumuz ateşlendi ve kusmaya başladı. Hocalar 'Çocuk zehirleniyor, ya çocuğu kaybedeceğiz ya da çocuğun sağ ayağını alacağız' dedi. Yapılacak hiçbir şey yoktu. 'Ya çocuğu mezara vereceksin ya da ayağını aldıracaksın' dediler. Çocuğumuzun ayağını aldırdık ve belirli aralıklarla kontrollere gittik. Böyle ayağı kesileni ben duymadım.”

Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtıklarını anlatan Uysal, karşı tarafın davanın İstanbul'da görülmesini istediğini, kendilerinin ise Adapazarı'nda görülmesini istediklerini bildirdi.


“Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Uysal, “Hocamız bize daha önce çocuğun üzerinde bir fon oluşturacağını söyledi ama onları kabul etmedik. 'Çocuğa bir ev alayım' dedi, para teklif etti ve onları da kabul etmedik. Adaletin vereceği her cezaya onlar da biz de razı geleceğiz. Biz onlardan hiçbir şey istemedik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


Minik Uysal ise doktoru hakkında dava açmak için mahkemeye geldiğini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!